Spring til hovedindhold

Min nordiske udbytteportefølje har slået markedet i 2022 – status efter 9 måneder

Hvordan har den nordiske udbytteportefølje klaret sig ni måneder efter lanceringen? Se resultatet her, hvor Thorleif Jackson gør status for porteføljens 12 aktier sammenlignet med markedet.

Der er nu gået ni måneder, siden jeg den 19. november 2021 lancerede en nordisk udbytteportefølje for 2022. Her kan du se, hvordan den har klaret sig.

Nedenfor kan du se en status pr. 5. august 2022 for porteføljens 12 aktier sammenlignet med markedet (MSCI Nordic All Cap inkl. udbytter).

Kilde: Egen tilvirkning

De nævnte afkast er inklusiv udbetalte udbytter i perioden. Som det fremgår, er porteføljen steget 3,0% på ni måneder, mens markedet er faldet 14,7% i perioden. De stærkeste aktier var D/S Norden (+122,5%), Betsson (+18,0%), Topdanmark (+17,8%) og STG (+16,1%), mens de svageste aktier var Nokian Tyres (-65,6%), Atea (-26,4%) og Veidekke (-16,7%).

Se resultaterne år for år

Porteføljen har nu eksisteret i 11,75 år. Nedenfor kan du se resultaterne år for år.

Kilde: Egen tilvirkning

Grafisk ser resultatet ud som følger:

Kilde: Egen tilvirkning

Som det fremgår, har udbytteporteføljen slået markedet i seks ud af 12 år, og samlet har porteføljen givet et afkast på 338% (13,4% p.a.), mens markedet er steget 189% (9,4% p.a.). Det svarer til et merafkast på 149% eller ca. 4,0% p.a.

Ny portefølje for 2023

Til november vil jeg evaluere afkastet for 2022 og udvælge en ny portefølje for 2023. Har du kommentarer til 2022-porteføljen eller forslag til 2023-porteføljen? Del dem gerne her.

Dette er ikke en aktieanbefaling. De nævnte aktier kan stige eller falde i kurs i fremtiden. Jeg tager intet ansvar for evt. tab du måtte lide, ligesom jeg ikke forventer en belønning, hvis porteføljen klarer sig godt.

Læs mere om udbytter.

Tæt på Thorleif Jackson: Sådan finder jeg de bedste aktier

Siden 2005 har Thorleif Jackson delt skarpe analyser af brancher og selskaber hos Nordnet og taget os med i udviklingen i sine modelporteføljer.

Lær ham bedre at kende her.


Disclaimer: Thorleif Jackson ejer selv aktier i D/S Norden, Svenska Handelsbanken, Nokian Tyres og Topdanmark.

Dette materiale er udarbejdet af Thorleif Jackson og indeholder information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling i henhold til Markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 596/2014), dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. Thorleif Jackson har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Materialet har ikke været forelagt de omtalte selskaber.

Dette materiale blev offentliggjort første gang den 9. august 2022 kl. 14:40.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Thorleif Jackson modtager honorar fra Nordnet. Honoraret er aftalt på forhånd og er ikke afhængig af materialets indhold eller de virksomheder, som er omtalt heri.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i materialet. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-08-10 08:22

Nu når din udbytteportefølje har holdt værdi så flot, har du så overvejet at sælge nogle af de aktier og rotere over i nogle af de aktier der virkeligt er blevet ramt, så som tech og vækst for at optimere afkastpotentialet når markedet igen vender på et tidspunkt? eller beholder du blot dine aktier 🙂

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-10 10:37

Hej Kent,
Nej. Konceptet/ideen er kun at handle een gang om året. Jeg laver derfor ingen ændringer i løbet af året. Først efter 12 måneder (november 2022) udvælger jeg en ny udbytteportefølje efter samme kriterier som tidligere. Altså udbytteafkast på 4%, rimeligt sikkert udbytte, sektorspredning, geografisk spredning osv. Porteføljeaktier, der fortsat lever op til kriterierne vil normal blive genvalgt, mens aktier, der ikke længere lever op til kriterierne vil blive udskiftet.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-11 14:01

Okay man skal jo holde sig til strategien 🙂

Gæst
Gæst
2022-08-13 23:55

Du kunne kigge på KONE, North Media, AOJ og evt. Orkla.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-08-14 14:21

Hej Jan,
tak for forslag. AOJ indgår i min danske portefølje for Dansk Aktionærforening. Udbyttet er forhøjet markant i 2021 og kursen er faldet, så udbytteafkastet pludselig er over 4% for første gang i mands minde. KONE er også et godt forslag. Efter kursfald i 2022 er udbytteafkastet steget til over 4% for første gang i mange, mange år. Orkla er også et godt valg som jeg til overveje til November. Jeg kender ikke North Media så godt. Ifølge MarketScreener er udbyttet for for 2022 ikke angivet. Hvad betyder det mon?

Gæst
Gæst
2022-08-18 11:49

nokian renkaat har nogle klare udfordringer pga. Rusland -er du stadig possitiv på denne?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-12-05 13:16

Hej Alex,
Nokian Tyres er hårdt ramt af krigen i Ukraine og saktioner mod Rusland. Selskabet har frivilligt valgt at sige farvel til Rusland selvom 80% af selskabets dæk blev produceret på fabrikken i St. Petersborg i 2021. Nokian har afskrevet over 350 mio. euro, hvilket betyder at selskabet formentlig får et lille underskud i 2022. Selskabet forventer trods modvinden et positivt driftsresultat på over 300 mio. euro i 2022. Jeg er imponeret af Nokians resultater, og jeg ser fortsat selskabet som en branchevinder. Jeg ejer selv aktier i Nokian Tyres via Jackson FamilieInvest.