Spring til hovedindhold

“Mine penge skal arbejde for mig – det er jo dumt ikke at investere dem”

Julie Stahrenberg har kun investeret i lidt over et år, og med fuldtidsjob og to små børn lå det ikke i kortene at hun skulle begive sig ind på aktiemarkedet. Men nu bruger hun gerne sine aftener på at læse om virksomheders værdigrundlag og visioner. Og så er hendes mavefornemmelse en vigtig faktor, når hun skal beslutte, hvilke aktier hun vil investere i.

Et Excel-ark, en notesbog og en god portion mavefornemmelse, det er opskriften på 32-årige Julie Stahrenbergs strategi. Hun købte den første aktie for godt et år siden, og selvom hun var helt grøn, så har hun lavet et afkast på mere end 30 pct. i år.

Den første interesse begyndte at spire, da Julie Stahrenberg var på barsel med sit andet barn. “Jeg tror, at mine hjerne kedede sig lidt. Og en dag, hvor jeg scrollede lidt rundt på de sociale medier, så faldt jeg over en artikel med overskriften “Kvinde – invester” – og den fangede mig virkelig, det var enormt spændende,” fortæller hun med stor entusiasme i stemmen.

Det er Julie Stahrenbergs mand, der har stået for deres økonomi førhen, og derfor var det et helt nyt område, hun havde besluttet at bevæge sig ind på.

“Nu skulle jeg til at tage stilling til mine egne penge. Jeg er i virkeligheden ikke så god til hovedregning og har aldrig som sådan interesseret mig for finansverdenen, så derfor følte jeg heller ikke, at jeg havde forudsætningerne for at begynde at investere. Men jeg læste en bog, der hedder “Sæt kursen”, og så lyttede jeg til Millionærklubben på Radio24syv,” forklarer Julie Stahrenberg.

Hun købte en lille notesbog, hvor hun skrev alle de investeringsord og -begreber ned, som hun stødte på. Og så gik hun i gang med at undersøge, de ting, som hun ikke vidste, hvad betød.

Gik på jagt i C25-indekset

Da hun først havde åbnet et aktiedepot, kriblede det i fingrene for at komme i gang. Det første selskab, der røg ind på depotet, var Novo Nordisk.

“Jeg er jo nok lidt utålmodigt anlagt, så nu skulle jeg bare i gang med at lære det. Jeg gik efter en stabil virksomhed fra C25-indekset. Jeg følte, at det var en nogenlunde sikker virksomhed, som beskæftiger sig med et interessant område – jeg tror på virksomheden, ” fortæller Julie Stahrenberg.

Hun startede med at investere et mindre beløb. Og så snart den første aktie var på depotet, blev hun grebet af at holde øje med grafen på depotet. Derfor varede det heller ikke længe, inden hun investerede i det næste selskab.

“Min anden aktie var NNIT, som, jeg syntes, var en spændende virksomhed med potentiale. Pludselig havde jeg et afkast på 25 pct. Og selv om det gik imod min plan om at være langsigtet, så solgte jeg altså,” afslører Julie Stahrenberg.

Følger sin mavefornemmelse og sit Excel-ark

Julie Stahrenberg kan godt føle, at det hele nogle gange drukner lidt i børn, mand og arbejde, og derfor kan det være svært at finde tid til at tage nye ting ind i en travl hverdag.

“Men det behøver ikke at være så tidskrævende, som jeg forestillede mig,” slår hun fast – selv tager hun aftenerne i brug, når hun vil på at læse op på de selskaber, som hun overvejer at investere i. Hun går ikke efter specifikke brancher, men vil gerne bygge en bred portefølje med selskaber som hun ser potentiale i fremtiden.

“Jeg undersøger, hvem der sidder i ledelsen, og læser om virksomhedens mission, vision, værdier og hvad virksomheden bygger på. Det bruger jeg en aften eller to på at undersøge. Og det er altså ikke så svært.”

Julie Stahrenberg har et Excel-ark, hvor hun har sat regler op for alle aktierne, så hun ved, at hvis de falder eller stiger til en bestemt kurs, så sælger hun. Men selvom hun har sit regneark og har besluttet sig for at være langsigtet, så følger hun altid sin mavefornemmelse. Og det er også i maven, hun kan mærke det, hvis nogle af aktierne går i rødt.

“Jeg købte Nustay ved børsnoteringen i marts. Det var sjovt at følge med, men da den dykkede første handelsdag, fik jeg et sug i maven, men jeg formåede at bevare roen, så jeg solgte ikke,” fortæller hun, og i dag er aktien steget med godt 20 pct.

Fra tøj og sko til aktier

For at være sikker på at få investeret har Julie Stahrenberg sat et fast beløb af hver måned, som hun investerer, når hun finder det helt rigtige. Det er lærepenge, som hun kan undvære.

“Nu er jeg jo nok lidt af en shopaholic,” siger Julie Stahrenberg og griner lidt. “Og det er jo ingen god investering at klatte pengene væk på sko og tøj – dem vil jeg hellere anbringe i aktier. Jeg vil gerne kunne sikre min egen fremtid, og derfor skal jeg jo tage stilling til mine penge. Og få dem til at vokse, så det giver mig mere frihed.”

Hun er faktisk helt ærgerlig over, at hun ikke begyndte at investere i aktier noget før.

“Mine penge skal ud og arbejde for mig. Det er jo nærmest dumt ikke at investere dem,” slår hun fast.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-07-10 16:06

Er Julie Stahrenberg på Shareville? Det kunne være interesant og se hvad hun investere i 😄

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-07-15 12:47

Hej Simon

Ja, du kan følge hende under profilnavnet JGS_ – her er linket: https://www.shareville.dk/medlemmer/jgs_/portfolios/295516/yield

Venlig hilsen
Marie-Louise, Nordnet