Spring til hovedindhold

Mod nye wild cards 2.0

I fortsættelse af det som begyndte som et wild card eller forudsigelse i starten af året med Novo som indeksmæssig underperformer og Vestas og Pandora som ditto merafkastydere (se eller gense her); og som fortsatte med ”mod nye wild cards” (se eller gense her), kommer her version 2.0 og opfølgning af ”Mod nye wild cards”.

Maersk – stadig på vej til at sejle op imod 50.000

Nogle vil mene at det er business as usual. At Maersk fortsat kæmper forgæves med at få fragtraterne op i gear. At turen fra Kina til Europa er der hvor overkapaciteten er størst og tydeligst på containermarkederne og at gentagne forsøge på at hæve netop raterne indtil videre er slået fejl.

Jeg er enig. I det meste af den skepsis, som investorerne lægger for dagen. Alligevel har Maersk investorerne trods alt kunne glæde sig over en stigning på rundt regnet 5 % siden ”Mod nye wild cards” udkom.

Stigende rater rimer på fremtid

Når jeg fortsat anser stigende rater som et fremtidsscenarie og lave, faldende og uprofitable rater mere rimer på fortiden, skyldes det ikke mindst længden af den periode, som er gået med de lave og uholdbare rater. Udbyderne synes enige om nødvendigheden af at gennemføre og fastholde en stigende prisdisciplin. Derfor er der fortsat en god mulighed for at Maersk sælger op imod eller endda forbi 50.000 indenfor de kommende kvartaler.

Danske Bank tilbage til start

Danske Bank startede godt men blev som en anden ludobrik kursmæssigt sendt tilbage til start og mere til. Det skete da finanstilsynet gav banken et påbud om at få styr på risikoen. For en kommentar hertil, se venligst dette link.

Nederst i ovenstående link, kan man se jeg tog et forbehold for at tilsynet senere ville trække påbuddet tilbage, og denne mulighed er ikke længere så fjern, som den tidligere se ud til at være. I hvert fald har Danske Bank anket afgørelsen fredag i sidste uge.

I den henseende er det lidt overraskende, at mens tilsynets påbud samlet set sænkede aktiekursen med 15 % over nogle handelsdage, så har anken af afgørelsen ikke kursmæssigt formildet investorerne. Alt andet lige er det positivt at Danske Bank anker og går i en dialog med tilsynet.

Det er i sagens natur uvist, hvordan sagen ender og hvilken udgang der kommer på tvisten. Hvad der derimod er mindre usikkert er at Danske Banks indtjening de kommende kvartaler og mere mærkbart fra 2014 og fremefter kommer til at stige ganske markant, når den konjunkturelle forbedring i irsk og ikke mindst dansk økonomi for alvor slår igennem (se venligst nederst i dette link).

Indtjeningen i de større danske banker kommer til at stige markant. Det gælder også for Danske Bank. Da aktiekursen jo langsigtet følger i kølvandet på indtjeningsudviklingen, forbliver en stigende aktiekurs i Danske Bank derfor det mest sandsynlige.

…fortsættes

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer