Spring til hovedindhold

Bliv inspireret af mere end 100.000 investorer på Shareville

Nu er det snart to år siden, vi lancerede vores sociale netværk for investorer, Shareville, og det må siges at være en succes. Mere end 20.000 danskere har valgt at åbne op for deres aktieportefølje hos Nordnet og samtidig få adgang til at blive inspireret af de andre medlemmers porteføljer. Og løfter man blikket til hele det nordiske marked, er der samlet set mere end 100.000 danske, svenske, norske og finske porteføljer at lade sig inspirere af.

Med så mange medlemmer er der naturligvis stor forskel på, hvordan man bruger Shareville. Nogle logger ind på Shareville dagligt, mens andre måske kommer forbi et par gange om måneden. Uanset hvordan man bruger Shareville, er der noget at komme efter, og jeg vil her nævne nogle af de mest populære funktioner, som medlemmerne flittigt bruger.

Læs også: Historien om Shareville

Hvordan klarer jeg mig i forhold til andre investorer?

Det vigtigste for alle os, der investerer i aktiemarkedet, er selvfølgelig at se vores penge vokse over tid. Og selvom det egentlig er lige meget, hvad alle andre får i afkast, er det da ingen hemmelighed, at mange logger ind på Shareville netop for at se sin egen udvikling i forhold til øvrige investorers. På Shareville er der et enkelt rating-system, som er baseret på det risikojusterede afkast (sharpe kvoten). Alle som har én stjerne har et positivt afkast. Brugere med to stjerner har en portefølje med et afkast, som tilhører den bedste halvdel af porteføljerne på Shareville, og hvis du lykkes med at få tre stjerner, er din portefølje blandt de bedste 10 %.

Ovenstående viser ratingen for min egen portefølje, MaxNordnet. Jeg havde i en kort periode tre stjerner.  Men da især Novo Nordisk og NNIT faldt markant, faldt jeg hurtigt uden for top 10% igen.

Søg inspiration hos andre dygtige investorer

Med 20.000 danske medlemmer at følge, kan det føles svært at få skabt sig et overblik. Derfor har vi udviklet en sorteringsmulighed, som gør, at du på en enkel måde kan finde netop de investorer og porteføljer, som du finder interessant. Du kan f.eks. søge på de bedste afkast og sortere på handelsaktivitet og antal aktier i porteføljen.

Følg aktiedebatten på Shareville

Vil du i dialog med andre investorer, eller har du spørgsmål relateret til dine aktier eller portefølje. Så har du mulighed for at kontakte andre medlemmer. Under ’Aktivitet’ er der en generel aktiedebat, men der er også oprettet en række grupper, som du kan tilmelde dig. De mest populære lige nu er:

  • Køb og behold – langsigtet investor
  • Small Cap raketter med potentiale
  • Biotek
  • Børsen i dag

Se topmedlemmers ”modelportefølje”

Med Shareville Relax får du adgang til at se topmedlemmernes 10 favoritaktier. Det er altså en samlet liste over de mest populære aktier fra de 10% af medlemmerne på Shareville, der har det bedste afkast. Her kan du sortere på Shareville Relax Danmark, som kun præsenterer toplisten for danske topmedlemmer, men du kan også vælge at se den nordiske topliste. Klik her for at se Shareville Relax Denmark og her for at se Shareville Relax Nordic.

Se topmedlemmers hotteste aktier

Under ’Aktier’ og ’Shareville Relax’ kan du også følge topmedlemmernes mest købte og solgte aktier den seneste måned. Listerne bliver ændret løbende, når der sker noget i markedet.  Så du får godt styr på, hvilke aktier, der er enten hotte eller iskolde, hvis du følger disse lister. Du kan følge de mest købte aktier her og de mest solgte aktier her.

Vil du have hjælp til at komme i gang med at bruge Shareville? Se videoen her!

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer