Spring til hovedindhold

Mød Markus Iversen: Investor og stifter af TickrMeter

Mød Markus Iversen, grundlægger af TickrMeter, og læs om, hvordan han fik ideen, og hvordan han investerer selv. Få også rabatkode til at købe TickrMeter til dit hjem.

Markus Iversen er stifter og opfinder af TickrMeter – et investeringsgadget lavet af eksklusivt e-papir display, der kan vise aktiekurser i realtid. Selskabet fik en investering med fra Jesper Buch og Christian Arnstedt i dette års sæson af Løvens Hule. Markus er selv investor og har skabt den investeringsgadget, som han stod og manglede i hverdagen. Men hvem er manden bag TickrMeter? Markus beskriver sig selv som en person, der ser muligheder frem for begrænsninger, noget han på mange måder er blevet tvunget til, idet han også lever med muskelsvind. Det har indtil videre resulteret i ikke mindre end tre succesfulde virksomheder i en alder af bare 25 år.

Jeg ser ofte, at både dem med og uden handicap sætter begrænsninger for sig selv. Det handler om at have et mindset, der åbner muligheder frem for at sætte begrænsninger, udtaler Markus Iversen.

Markus Iversen (i midten) og holdet bag TickrMeter sammen med Løverne, der investerede i selskabet.

Bliv klogere på Markus, ikke kun som stifter, men også investor i interviewet her.

Hvad gav dig ideen til TickrMeter?
Grundkonceptet var at lege med ideen om at visualisere aktieinvesteringer på en håndgribelig måde – da det kan være ret abstrakt at kaste penge ind i et tal på computeren. Det, sammen med at jeg brugte lidt for meget tid på at tjekke aktiekurserne, så det tog fokus fra andre steder, gjorde, at jeg legede rundt med ideen om at lave en moderne men stadig lidt retro fysisk tæller, og det blev så til TickrMeter.

Du beskriver dig selv som investor, hvornår startede din egen interesse for investering?
Jeg kan godt lide ideen om FIRE (Financial Independence, Retire Early), som er et klart mål, der går ud på, at ens aktiver skaber indkomst nok til at dække ens leveomkostninger. En af måderne at opnå dette, er gennem aktieinvesteringer. Det betyder ikke, at jeg ikke gider at arbejde, men det tiltaler mig, at jeg ikke er afhængigaf et job.

Hvordan kom du helt konkret i gang med at investere?
Jeg startede i 2018 med at investere i junior miners, primært guld og uran, da jeg kendte lidt til den slags. I dag investerer jeg lidt mere sikkert 🙂

Er der noget, du gerne ville have vidst, da du startede med at investere?
Jeg ville gerne have været bedre til at tage profit løbende, når det var der, i stedet for at blive grådig og vente til det var væk.

Hvilken type investor er du i dag?
I dag har jeg mest fokus på min egen virksomhed, da det er her, at jeg har mest indflydelse på udfaldet.

Jeg holder dog øje med markederne og ligger lidt ind månedligt, som jo er den eneste strategi, man ved virker. Det er vigtigt for mig at være up to date for at kunne videreudvikle relevante funktioner på TickrMeter, specielt inden for crypto hvor tingende går meget hurtigt.

Hvad har været din bedste investeringsoplevelse?
Da Covid-19 brød ud, og der var dømt dommedagsstemning og nedlukning, fik jeg vendt stemningen ved at købe lidt BEAR-certifikater i S&P500 og Dax. Jeg fik et par venner med på den, og det fik vi meget sjov ud af. Men derudover må den bedste investeringsoplevelse være, da jeg ramte plet på et mineselskab (Jaguar Mining), der steg 400%, selvom det jo nok mest var held.

Har du et godt råd til andre, der gerne vil i gang med at investere?
Nej, jeg er slet ikke god nok selv til at kunne give råd.

Hvilke aktier kan man se på dine egne TickrMetre derhjemme eller på kontoret?
Der kan man for tiden se Novo Nordisk, Microsoft og SPY (ETF, der følger S&P500)

Hvor er TickrMeter på vej hen i dag?
Lige nu arbejder vi på flere funktioner som FOREX og commodities, og så er TickrMeter forhåbentligt på vej hjem til mange flere glade kunder 🙂

Køb TickrMeter med Nordnet-rabat

Som en særlig mulighed for bloggens læsere, kan man frem til den 30. april bestille et eller flere TickrMeter-gadgets med en særlig rabatkode: NordnetDK20. Skriv koden ved checkout, og få 20% rabat, når du bestiller.

TickrMeter kan vise de aktier, du vælger. Her på kontoret har vi indstillet vores til at vise kundernes foretrukne danske aktie, Novo Nordisk, den mest populære udenlandske, Tesla, og vores egen aktie, som har tickeren SAVE.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer