Spring til hovedindhold

Negative renter og hvad så?

Der er alternativer til negative renter

Det er i dag ikke muligt at få et positivt afkast ved at investere i en obligation, som er udstedt af den danske Nationalbank, uanset om løbetiden er 1 dag eller 20 år. Økonomerne vil sige, at rentekurven er flad og ligger under nulpunktet. Renterne er negative, og det kan vi ikke gøre noget ved.

For dig som investor betyder det, at større kontante beløb over 750.000 kr. kommer til at koste 0,75 % at have stående. På den måde kan man sige, at virkeligheden indfinder sig i 2020.

Negative renter er ikke Nordnets fortjeneste

Det er vigtigt for os at understrege, at Nordnet ikke tjener på de negative renter. Det er en udgift, som vi sender videre. Du har som investor flere muligheder for at undgå at betale omkostningen, og undgå at din opsparing over tid udhules af både negative renter og generelle prisstigninger, men fælles for alternativerne er, at de er forbundet med en vis investeringsmæssig risiko. Her er lidt inspiration:

USD, CAD, SEK og NOK uden negative renter

Af Nordnets hovedmarkeder er der ikke negative renter i USA, Canada, Sverige og Norge. Placerer du dine penge i disse valutaer, tilskrives der ikke negativ rente – men du skal samtidig være opmærksom på, at du løber en valutarisiko.

Kan du gemme dig i investeringsfonde?

Det korte svar er nej; og dog. Jo flere obligationer der er i den fond du køber, jo sværere er det at få et positivt afkast. Omvendt gælder det, at jo flere aktier, jo højere er det forventede afkast, men risikoen for udsving på aktiemarkederne følger med.

Smarte Porteføljer

Nordnets egne Smarte Porteføljer blander dine investeringer, alt efter hvilken investor du er. Det er ikke et perfekt alternativ til at have mange kontanter stående, først og fremmest fordi det har en risiko, som er større end ved en kontant investering. Samtidig får du dog også en reel afkastmulighed.

Smarte porteføljer findes i udgaver med lav, mellem og høj risiko. Jo flere aktier og andre højrisiko-værdipapirer du køber, jo længere bevæger du dig væk fra det risikomæssige lavpunkt. Over tid er det forventede afkast positivt, men kortsigtede udsving er reelle risici, som man skal være indstillet på som investor.

/Anne Buchardt, Landechef, Nordnet Danmark

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-12-27 17:12

Negativ renter på indlån med stigende renter på jeres udlån. Hænger ikke helt sammen. En uændret rente bør implicit være en rente stigning. Som jeg ser det har i udbudt jeres lån billigt for derefter at dreje på skruerne. Det kommer til at koste på imaget over tid. God jul.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-01-02 16:43

Det er som om Nordnet er blevet trætte af deres kunder, og hellere vil øge indtjening pr kunde end at få flere kunder. Renten sænkes og de hæver deres rente på udlån.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-01-03 09:21

Hej Martin. Vi fastsætter løbende rentesatserne på vores udlån ud fra både de officielle rentesatser, kreditrisikoen og konkurrencesituationen på markedet. Du kan derfor opleve, at renten på ind- og udlån ikke altid bevæger sig i samme retning. Venlig hilsen Kristian, Nordnet.

Gæst
Gæst
2019-12-28 10:28

Forståeligt at I sender regningen videre til os. Jeg har et par forslag: 1) Udvid den nye hjemmeside med side for “Valutakonti”. Det er lidt underligt at man skal tilbage til den gamle side for at veksle. Gør renten på valutakonti overskuelig. Man betaler p.t. forskellig rente på udlån, afhængig af valuta, og nu også snart på indlån. Lav en ny “Valutakonti-side”, hvor det klart fremgår hvad man betaler i hhv. udlåns- og indlånsrente i HVER ENKELT valuta. Lav det på samme side som det andet, og altså ikke gemt i prislisten. Åbenhed og overskuelighed er godt, så rart at… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-01-03 09:20

Hej David. Vi arbejder på at få valutakonti implementeret på den nye hjemmeside også, og vi forventer, at det kommer på plads inden for kort tid.
Renten vil blive tilskrevet på daglig basis og vil blive afregnet på depotet på månedsbasis. Så det er maksimalt en måned du skal vente i forhold til indfrielse. Venlig hilsen Kristian, Nordnet

Gæst
Gæst
2020-02-14 18:33

Det er meget uheldigt. nu hvor der er indført negative renter, at man kun kan overføre 250.000 kr. om dagen. Andre banker har også den grænse, men der hvor jeg har bank, har jeg fået fjernet grænsen. Det må I også gøre nu. Og ellers må I forpligte jeg på, hvilken service I yder med manuel overførsel og beskrive den med tidsfrister osv. Forleden ringede jeg til Nordet inden klokken 12.00 for at få overført ca. 600.000 kr. samme dag. Det kunne jeg ikke få ordnet telefonisk, men skulle skrive. Medarbejderen mente dog ikke, at var noget problem, hvis jeg… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-02-20 21:19

Hej. Lav straks Ovf. Først på formiddagen og de er på Nordnet konto om eftermiddagen. Har prøvet flere gange.