Spring til hovedindhold

Nintendo-feber: Dette kan du gøre hos Nordnet

(Opdateret 29-07-2016 med minifutures short)

Kan jeg investere i Nintendo-aktien hos Nordnet? Det spørgsmål får vi ofte i disse dage, og baggrunden er naturligvis den store interesse for aktien efter lanceringen af Pokémon-appen. Og svaret er, at selvom vi ikke tilbyder handel på Tokyobørsen, så er det muligt at tjene penge på aktiens udvikling via Nordnet.

Pokémon-feberen har indtaget verden, og også i Danmark ser man nu flere og flere som går rundt med deres smartphone foran sig og pludselig stopper op for at tage livet af nogle virtuelle figurer. Pokémon-appen bygger på Nintendos Pokémonfigurer fra halvfemserne, og den pludselige succes har fået Nintendo-aktien til først at tage fart mod himlen, men også efterfølgende få gevaldige kursklø.

Er det en god idé at investere i det japanske selskab nu? Det har jeg faktisk ikke en anelse om, men hvis du er til kortsigtet spekulation og har lyst til at prøve lykken, er der nogle minifutures på nordnet.dk, du kan overveje at investere i. Du bør dog være opmærksom på, at det langt fra er risikofrit.

Tror du på stigning i Nintendo-aktien?
Så kan du eksempelvis investere i disse minifutures fra Commerzbank, som stiger ved opgang i aktiekursen (mini-long):

MINILONG NTD A1 CB (barriere ved en kurs på JPY 13.800,00*)

MINILONG NTD A2 CB (barriere ved en kurs på JPY 14.950,00*)

Læs prospektet her, inden du overvejer at investere.

Tror du på fald i Nintendo-aktien?
Så kan du eksempelvis investere i disse minifutures fra Commerzbank, som stiger ved fald i aktiekursen (mini-short):

MINISHRT NTD A1 CB (barriere ved en kurs på JPY 25.217,390)*

MINISHRT NTD A2 CB (barriere ved en kurs på JPY 26.956,520 )*

Læs prospektet her, inden du overvejer at investere.

Du finder alle minifutures i DKK her, og du kan læse mere her om Commerzbanks minifutures med Nintendo som underliggende papir. Ud over disse kan du også selv søge efter NTD eller NTDO i søgefeltet på nordnet.dk og finde flere produkter.

Omkostninger
Produkterne fra Commerzbank handles i danske kroner på NDX, og de kan handles kurtagefrit hos Nordnet året ud. Øvrige emittenters produkter betaler du kurtage for, og du finder priserne i prislisten. Investerer du i produkter på de udenlandske børser, skal du også betale valutaomkostninger.  Dertil skal du regne med, at udstederen af denne form for produkter også sørger for at tage sin del af kagen. Det er dog omkostninger, som er indregnet i den kurs, du betaler, når du handler produktet. Omkostningerne finder du i prospektet ovenfor.

Meget risikable produkter
Minifutures er ikke egnede for alle investorer. Produkterne er komplekse og kræver en god forståelse for de underliggende markeds- og produktspecifikke vilkår og egenskaber. Med et gearet produkt er der stor risiko for, at du taber hele den investerede kapital. Du bør være opmærksom på, at en future ikke opfører sig på samme måde som et certifikat. Når kursen når et vist niveau, bliver de værdiløse.

Jeg vil blot for en ordens skyld sige det én gang til: Dette er meget risikable produkter. Inden du overvejer at investere, bør du læse om mini-futures, herunder om risici samt læse prospekterne ovenfor.

*Hvis barrieren nås, handelsstoppes værdipapiret. Den aktuelle kurs for Nintendo-aktien finder du f.eks. hos Bloomberg

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-08-02 22:15

Hvorfor kan man ikke bare shorte på Nordnet?
Ikke kun i forhold til Nintendo, men shorting af aktier generelt.