Norden top 10

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 18

Fredag d. 4. mai er der syv nye aktier i Norden top 10, som nu består av fem svenske, en norsk, tre danske og en finsk aktie

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Storebrand ASA(STB.OL) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 68.46 (-0.34)
Storebrand ASA viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 67.85. Videre opgang til 77.51 eller mere er signaleret. Aktien har marginalt brudt op igennem modstanden ved cirka 67.70 kroner. Etableret brud vil indikere videre opgang. Volumenbalancen er positiv og styrker aktien på kort sigt. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  Castellum(CAST.ST) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 141.75 (0.5)
Castellum ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 139. Videre opgang til 144 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 139 kronor. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 139 kronor ved reaktioner tilbage. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Scandinavian Tobacco Group A/S(STG.CO) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 104 (1.4)
Scandinavian Tobacco Group A/S ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellemlang sigt. Dette indikerer, at investorerne er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brud op vil være et købssignal, mens et brud ned vil være et salgssignal. Har brudt en dobbelt-bund-formation. Et etableret brud på modstanden ved 104 vil være et signal om opgang til 107 eller højere. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 103 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 413 (4.9)
Orsted A/S viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Er steget kraftigt efter købssignal fra en omvendt-hovede-og-skuldre-formation ved bruddet op gennem modstanden ved 367. Objektivet ved 406 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har støtte ved cirka 380 kroner. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer godt med toppe og bunde i kursen. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Trelleborg AB(TRELB.ST) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 207.8 (-3.4)
Trelleborg AB viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Har reageret tilbage efter et muligt falskt brud på en rektangelformation. Etableret notering over 210 vil igen give nye positive signaler til aktien, mens brud på modsat side af formationen vil være et stærkt salgssignal. Aktien tester støtten ved cirka 207 kronor. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 207 kronor vil udløse et salgssignal. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  SSAB A(SSABA.ST) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 49.65 (-0.45)
SSAB A viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har reageret tilbage efter bruddet på en rektangelformation. Der er støtte omkring 48.58, noget som åbner for gode købsmuligheder nu. Etableret brud under denne støtte vil imidlertid neutralisere købssignalet. Aktien tester støtten ved cirka 49.20 kronor. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 49.20 kronor vil udløse et salgssignal. Volumenbalancen er negativ og svækker aktien på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Nobina AB(NOBINA.ST) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 63.05 (2.6)
Nobina AB viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Aktien er brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 61.00 kronor og videre opgang er dermed signaleret. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. Det kortsigtede momentum i aktien er stærkt positivt med RSI over 70. Det indikerer øgende optimisme hos investorerne og videre kursopsving for Nobina AB. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  Kesko Oyj B(KESKOB.HEX) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 48.1 (-0.38)
Kesko Oyj B har brudt op igennem toppen af den stigende trendkanal på mellemlang sigt, og signalerer med dette endnu stærkere stigningstakt. Den positive udvikling åbner imidlertid for kortsigtede korrektioner tilbage fra dagens niveau. Er steget kraftigt efter købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 43.43. Objektivet ved 47.86 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har støtte ved cirka 47.20 euro. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres. RSI-kurven viser en stigende trend, hvilket understøtter det positive trendbillede. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  AstraZeneca(AZN.ST) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 630 (-4.5)
AstraZeneca ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 587. Videre opgang til 638 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 620 kronor. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 620 kronor ved reaktioner tilbage. Volumen har tidligere været lav omkring kurstoppe og høj omkring kursbunde. Dette svækker den stigende trend og kan være et tidligt signal om et kommende trendbrud. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 3. maj 2018. Seneste slutkurs: 565.4 (-4.2)
Chr. Hansen Holding ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Har givet købssignal fra glidende gennemsnit-indikatoren, og signalerer også dermed videre opgang. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 550 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer dårligt med toppe og bunde i kursen. Dette svækker den stigende trend og kan være et tidligt signal om et kommende trendbrud. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

God weekend!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer