Spring til hovedindhold

Norden top 10

Dette indlæg er markedsføring.

Norden top 10 – uge 21

Fredag d. 25. maj er der syv nye aktier i Norden top 10, som nu består av fire svenske, tre norske, to danske og en finsk aktie.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Polarcus Ltd(PLCS.OL) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 2.2 (-0.02)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Polarcus Ltd, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Er steget kraftigt efter købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 1.60. Objektivet ved 2.18 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 2.00 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Volumentoppe og volumenbunde korresponderer godt med toppe og bunde i kursen. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. RSI er over 70 efter et godt kursopsving de sidste uger. Aktien har et stærkt positivt momentum og videre opsving indikeres. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  Chr. Hansen Holding(CHR.CO) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 602.6 (9)
Chr. Hansen Holding viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Har også brudt igennem et modstandsniveau og udløst købssignal fra langsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 594 kroner. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 594 kroner ved reaktioner tilbage. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Tryg(TRYG.CO) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 146 (0.2)
Tryg ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Gav også købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 145. Videre opgang til 152 eller mere er signaleret. Aktien har marginalt brudt op igennem modstanden ved cirka 145 kroner. Etableret brud vil indikere videre opgang. RSI-kurven viser en faldende trend – noget som er et tidligt signal om mulig drejning ned, også i kursen. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  MTG B(MTGB.ST) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 356.6 (0.4)
MTG B viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Er steget kraftigt efter købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 311. Objektivet ved 351 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 344 kronor og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Ocean Yield(OCY.OL) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 69.1 (-0.4)
Ocean Yield ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Bevæger sig i en rektangelformation mellem støtte på 63.05 og modstand på 70.82. Etableret brud på et af disse niveauer vil være et signal for den videre retning. Aktien tester støtten ved cirka 68.70 kroner. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 68.70 kroner vil udløse et salgssignal. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbilledet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  Seadrill(SDRL.OL) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 3.49 (0.21)
En tilnærmet horisontal trendkanal er brudt opad på mellemlang sigt. Dette indikerer en fortsat stærk udvikling, og Seadrill har nu støtte ved eventuelle reaktioner ned mod trendlinierne. Har givet købssignal fra glidende gennemsnit-indikatoren, og signalerer også dermed videre opgang. Aktien nærmer sig støtten ved cirka 3.00 kroner, noget der kan give en reaktion op. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket styrker trendbruddet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Konecranes Oyj(KCR.HEX) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 36.57 (0.06)
Konecranes Oyj ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 35.35. Videre opgang til 37.63 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 36.00 euro. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 36.00 euro ved reaktioner tilbage. Negativ volumenbalance indikerer, at sælgerne er aggressive, mens køberne er passive, og svækker aktien. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  ÅF(AFB.ST) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 200.4 (-0.8)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i ÅF, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Gav købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 192. Videre opgang til 223 eller mere er signaleret. Aktien har støtte ved cirka 190 kronor. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Bravida Holding AB(BRAV.ST) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 69.9 (0.4)
En tilnærmet horisontal trendkanal er brudt opad på mellemlang sigt. Dette indikerer en fortsat stærk udvikling, og Bravida Holding AB har nu støtte ved eventuelle reaktioner ned mod trendlinierne. Er steget kraftigt efter købssignal fra en omvendt-hovede-og-skuldre-formation ved bruddet op gennem modstanden ved 59.02. Objektivet ved 68.04 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har støtte ved cirka 62.40 kronor. Positiv volumenbalance indikerer styrke på kort sigt. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  AarhusKarlshamn(AAK.ST) – 24. maj 2018. Seneste slutkurs: 783 (8)
AarhusKarlshamn ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Aktien har brudt et modstandsniveau på kort sigt og givet købssignal fra kortsigtet trading range. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 770 kronor. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 770 kronor ved reaktioner tilbage. RSI divergerer negativt mod kursen, hvilket indikerer fare for en reaktion nedad. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

God weekend!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer