Spring til hovedindhold

Norden top 10 – uge 39, 2018

Dette indlæg er markedsføring.

Fredag d. 28. september er der otte nye aktier i Norden top 10, som nu består av tre svenske, fire norske, en dansk og to finske aktier.

Vi har rangeret de nordiske aktier ud fra vores tekniske analyser på mellemlang sigt. Dette udføres af Investtechs matematiske algoritmer, som blandt andet identificerer aktiens trender, støtte og modstand, formationer og volumenudvikling. Kun aktier med en omsætning på over 1 million euro i gennemsnit per dag i sidste måned er med. Analyserne er baseret på kvantitative forhold og skal anses som inspirationskilde og markedsføring.

1.  Aker BP ASA(AKERBP.OL) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 342 (6.2)
Investorerne har over tid betalt stadigt højere priser for at købe sig op i Aker BP ASA, og aktien ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Dette signalerer øgende optimisme blandt investorerne og indikerer videre kursopsving. Er steget kraftigt efter købssignal fra en omvendt-hovede-og-skuldre-formation ved bruddet op gennem modstanden ved 306. Objektivet ved 334 er nu opnået, men formationen signalerer fortsat udvikling i samme retning. Aktien har støtte ved cirka 316 kroner. Positiv volumenbalance viser, at volumen er højere på opsvingsdage end på nedgangsdage. Det indikerer, at optimismen er øgende hos investorerne. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien – noget som indikerer stigende optimisme, og at kursen vil fortsætte op. Særligt med store aktier kan høj RSI imidlertid være tegn på, at aktien er overkøbt, og at der er fare for en reaktion ned. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
2.  Nel ASA(NEL.OL) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 3.8 (0.25)
Nel ASA viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 3.72 kroner. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 3.72 kroner ved reaktioner tilbage. Positiv volumenbalance, med høj omsætning på dage med opgang og lav omsætning på dage med nedgang, styrker aktien på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
3.  Fortum(FORTUM.HEX) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 22.07 (0.06)
Fortum ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 21.70 euro. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 21.70 euro ved reaktioner tilbage. Positiv volumenbalance indikerer, at volumen er høj på opsvingsdage og lav på nedgangsdage – noget der styrker aktien. RSI-kurven viser en faldende trend – noget som er et tidligt signal om mulig drejning ned, også i kursen. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
4.  AarhusKarlshamn(AAK.ST) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 151.24 (1.48)
AarhusKarlshamn viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 147 kronor og videre opgang er dermed signaleret. Volumenbalancen er positiv og styrker aktien på kort sigt. RSI divergerer negativt mod kursen, hvilket indikerer fare for en reaktion nedad. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
5.  Frontline(FRO.OL) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 45.84 (-0.16)
Frontline har brudt den stigende trendkanal på mellemlang sigt, noget som i første omgang indikerer svagere stigningstakt. Aktien har marginalt brudt op igennem modstanden ved cirka 45.50 kroner. Etableret brud vil indikere videre opgang. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Volumenbalancen er også positiv, hvilket svækker trendbruddet. RSI-kurven viser en faldende trend, hvilket kan være et tidligt signal om indledning af en faldende trend. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
6.  Neste Corporation(NESTE.HEX) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 72.52 (-0.2)
Neste Corporation ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Aktien tester støtten ved cirka 71.40 euro. Dette bør give en reaktion op. Et brud ned igennem 71.40 euro vil udløse et salgssignal. Aktien anses teknisk positiv på mellemlang sigt.
7.  Tryg(TRYG.CO) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 160.4 (0.5)
Tryg ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 157 kroner og videre opgang er dermed signaleret. Aktien anses teknisk positiv på mellemlang sigt.
8.  THQ Nordic AB(THQNB.ST) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 196.8 (2.8)
THQ Nordic AB ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i aktien og indikerer en god udvikling for virksomheden. Har reageret tilbage efter et muligt falskt brud på en rektangelformation. Etableret notering over 204 vil igen give nye positive signaler til aktien, mens brud på modsat side af formationen vil være et stærkt salgssignal. Aktien ligger mellem støtten ved cirka 183 kronor og modstanden ved cirka 208 kronor og etableret brud på et af disse niveauerne vil signalere videre retning. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
9.  Scandic Hotels Group AB(SHOT.ST) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 98.65 (-0.05)
Scandic Hotels Group AB har brudt op gennem loftet i en faldende trendkanal på mellemlang sigt. Dette indikerer i første omgang svagere faldende takt, eller indledning til en mere horisontal udvikling. Gav købssignal fra en dobbelt-bund-formation ved bruddet op gennem modstanden ved 88.80. Videre opgang til 103 eller mere er signaleret. Aktien har brudt op igennem modstanden ved cirka 97.00 kronor. Videre opgang er dermed signaleret, og der er nu støtte ved 97.00 kronor ved reaktioner tilbage. Positiv volumenbalance indikerer styrke på kort sigt. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.
10.  Panoro Energy(PEN.OL) – 27. sep 2018. Seneste slutkurs: 23.1 (1.1)
Panoro Energy ligger i en stigende trendkanal på mellemlang sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Aktien har støtte ved cirka 16.70 kroner. Volumen har tidligere været høj omkring kurstoppe og lav omkring kursbunde. Dette styrker trendbilledet. Aktien anses samlet set teknisk positiv på mellemlang sigt.

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

Få gratis adgang til Investtechs analyser i 14 dager >>

Følg dine aktier med Investtech hos Nordnet >>

Følg dine aktier med Investtechs app >>

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyserne er udarbejdet af Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analyserne skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer