Spring til hovedindhold

Nordnet-donation sikrer skovområde på Fyn for altid, mad til trængende og undervisning af børn og unge om plastik

Det er tid til at uddele næste portion penge til de tre miljø- og klimaorganisationer, som Nordnet støtter gennem sin nye klima- og miljøpris The Re:turn Initiative. Se beløbene, og hvad de skal bruges til, lige her.

Efter afslutningen på 2. kvartal 2022 er det blevet tid til at uddele næste portion penge til de tre miljø- og klimaorganisationer, som Nordnet støtter gennem sin nye klima- og miljøpris The Re:turn Initiative. Organisationerne arbejder alle for at gøre en forskel for klima og miljø.

Vi donerer 0,10 SEK pr. aktiehandel foretaget på Nordnets platform i 2022, og vores kunder har stemt om, hvordan midlerne skulle fordeles mellem organisationerne.

Efter en udbetaling på ca. 226.899 kr. efter 1. kvartal er der lige nu følgende beløb på vej til de enkelte organisationer:

  • FødevareBanken: 24.599 kr.
  • Plastic Change: 78.091 kr.
  • Den Danske Naturfond: 62.195 kr.

Hver især bidrager de tre organisationer positivt til at forbedre klima og miljø. Det har været en glæde for os i Nordnet at se pengene komme på arbejde, og vi ser frem til, at den nye donation kan understøtte endnu flere initiativer. Organisationerne vælger selv, hvordan de gerne vil bruge pengene, og de bliver brugt vidt forskelligt.

Det går pengene til

FødevareBanken bringer overskudsmad fra supermarkeder og fødevarevirksomheder ud til organisationer, der hjælper udsatte børn, familier og hjemløse. I en tid, hvor prisen på fødevarer er steget, er behovet for hjælp også steget. Samtidig er udgifterne til transport røget i vejret, og det presser økonomien i FødevareBanken. Pengene fra The Re:turn Initiative er derfor faldet på et tørt sted, og donationen fra 2. kvartal skal også fremadrettet være med til at sikre, at mere mad rent faktisk kommer ud til de rette hænder.

I forsommeren var landechef Anne Buchardt med, da FødevareBanken bragte mad ud til hjælpeorganisationer på Christianshavn. Til venstre står FødevareBankens direktør Lea Gry von Cotta Schønberg Seider.

Den Danske Naturfond har til formål at forbedre den danske natur, så der bliver bedre plads til vilde dyr og planter. Det sker ved at opkøbe jord og forpligte sig til at bevare og genoprette naturen i områderne i al evighed. På Fyn har Naturfonden via midler fra blandt andet Nordnet sikret, at et stort skovområde for tid og evighed bliver bevaret på naturens præmisser. Hesbjerg Skov ligger ca. 10 km. fra Odense centrum, og natur og biodiversitet har nu førsteprioritet sammen med gode naturoplevelser. Donationer for de kommende kvartaler skal anvendes til på samme måde at sikre mere natur andre steder i landet. Hvilke områder, Nordnet kommer til at støtte køb af, bliver afsløret, så snart Naturfonden har sikret områderne.

Hesbjerg Skov, som Den Danske Naturfond har sikret for tid og evighed. Foto: Jesper Edvardsen.

En stor del af Plastic Changes arbejde handler netop om adfærdsændringer omkring brugen af plastik. Derfor er udbredelse af viden herom til alle i samfundet centralt for organisationens arbejde. I første kvartal er pengene både blevet brugt til undervisning af børn og unge omkring plastik og til folkeoplysning på Folkemødet. Fremadrettet er fokus på at få sat et kraftigt fingeraftryk på FNs kommende konvention om plastik og sikre nogle stærke regler, der er bindende i hele verden.

Plastic Change uddanner næste generation i at nedbringe brugen af plastik.

Arbejdet vidner om, der er mange indsatspunkter og mange måder, vi hver især kan bidrage på. I Nordnet glæder vi os til fortsat at følge og blive inspireret af de mange projekter.

Er du blevet nysgerrig på, hvordan du kan investere mere bæredygtigt? Læs om bæredygtige investeringer her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-07-07 12:43

Utroværdigt. Lugter lidt af greenwashing, desværre.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-07-07 16:00

Kære Keld De tre organisationer, der er modtagere af penge fra Nordnets Re:turn Initiative, har alle samstemmende givet udtryk for, at de oplever, at Nordnet har et reelt ønske om at bidrage positivt igennem sit miljø og klima initiativ. Alle tre organisationer er netop opmærksomme på ikke at lægge navn til green washing, altså hvor en virksomhed gennem marketing eller anden form for figenbladsinitiativer forsøger at tillægge sig et grønt image under falske forudsætninger.   Nordnet giver 0,10 SEK for hver handel, der foretages på vores investeringsplatform i hvert af de fire lande, hvor Nordnet er aktiv. 12 organisationer i… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-07-09 22:00

“Plastik Change”? De hedder Plastic Change.

Du orker ikke engang at stave deres navn rigtigt, Fru Kommunikationschef. Det hele er PR stunt.

Utroværdigt og greenwashing, desværre.