Spring til hovedindhold

Alt til dig, intet til os

Jeg har længe glædet mig til at skrive dette blogindlæg – i dag indleder vi nemlig et nyt slag i kampen for, at danskerne skal kunne tage magten over deres egne penge: Danmarks første helt gebyrfrie indeksfond til pension – Nordnet Superfonden Danmark.

Og ja, du læste rigtigt, Superfonden er 100 % gebyrfri, dvs. helt uden omkostninger i forbindelse med handel, forvaltning, administration eller andre mere skjulte omkostninger, som f.eks. kursskæring. Måske tænker du nu, at der naturligvis må være noget skrevet med småt, men jeg kan med glæde berolige dig – Nordnet dækker samtlige tænkbare omkostninger i fonden, du betaler intet… Og her menes virkelig intet, ikke engang den normale forskel mellem købs- og salgsprisen er noget problem i forhold til Superfonden, da du altid handler til den indre værdi i fonden, uanset om du køber eller sælger.

Fonden følger aktieindekset OMXC20CAP, som er det vægtede hovedindeks i Danmark med de 20 mest omsatte danske selskaber. Vi har valgt CAP-indekset, fordi en enkel aktie højst må udgøre 20 %, hvilket betyder, at store udsving i f.eks. Novo ikke påvirker så meget som i det gamle C20-indeks.

Med introduktionen af Superfonden bliver vi den første pensionsudbyder i Danmark, som tilbyder pensionsopsparing med ÅOP på 0 %. ÅOP står for de totale Årlige Omkostninger i Procent. Da vi nemlig heller ikke, i modsætning til mange konkurrenter i pensionsbranchen, tager faste pensionsgebyrer som f.eks. gebyr på indbetalinger og årlige administrationsomkostninger, kan du som pensionskunde hos Nordnet med den nye gebyrfrie Superfonden investere til din pension med ÅOP på 0 %.

Den skarpe læser undrer sig nok stadig lidt: Hvorfor gør vi det her? En helt gratis indeksfond, det tjener vi jo ikke noget på. Svaret hertil er ganske enkelt. Vi kunne have valgt at lægge pengene på tv-reklame eller et dyrt sponsorat, i stedet bruger vi hellere pengene på at tilbyde et produkt, som gavner vores nuværende kunder, og som vi også forventer vil betyde, at flere får øjnene op for Nordnet og vores gør det selv-koncept. Vi tror, at mange samtidig vil opdage, at det er både billigere, sjovere og mere meningsfuldt at selv tage skeen i egen hånd. Og at de kan spare penge på at også foretage deres øvrige investeringer hos Nordnet.

Første handelsdag for den nye Superfonden bliver den 26. juni 2014. Hvis du er interesseret i at investere i Superfonden, kan du inden første handelsdag afgive en købsordre på op til 10 millioner kr. Derefter, når selve den daglige handel er startet, vil du dagligt højst kunne investere for 100.000 kr. og minimum 100 kr. Er du allerede pensionskunde hos Nordnet, kan du afgive din købsordre her, husk at logge ind på dit pensionsdepot. Er du endnu ikke pensionskunde, kan du læse nærmere om vores pensionsprodukter, og hvordan du flytter din pension til Nordnet her.

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores nye fond, må du gerne anvende kommentarfeltet nedenfor alternativt skrive direkte til mig på max.gandrup@nordnet.dk

Du kan læse mere om Nordnet Superfonden her

Disclaimer: Investering i finansielle instrumenter er altid forbundet med en risiko. Den investerede kapital kan såvel stige som falde kraftigt i værdi, og der er ingen garanti for, at du får det investerede beløb tilbage. Historisk afkast garanterer ikke fremtidigt afkast. Du kan læse central investorinformation, vedtægter og prospektet på nordnet.dk/superfonden. Du bør læse den nævnte information, inden du beslutter dig for at investere i fonden.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
52 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-05-27 11:56

Godt initiativ! Jeg har lige et par spørgsmål vedr. den skattemæssige status for fonden: Bliver det en fond på linje med en ETF (hvor afkastet helt sikkert lagerbeskattes som kapitalindkomst), eller en investeringsforening? Og bliver den udloddende eller akkumulerende?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-27 13:45

Hej Lars
Da Superfonden indtil videre kun kan handles via et pensionsdepot hos Nordnet, beregner Nordnet den årlige PAL-skat som pt. er på 15,3% af afkastet.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-29 23:48

Hej Max,

Tillægsspørgsmål til skattehåndteringen: I tilfælde af at man er fritaget for PAL-skat, hvilket jeg er, vil denne skat så automatisk IKKE blive trukket, eller skal man selv aktivt foretage sig noget for at omgøre en sådan, etc….?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-30 08:01

Hej Peter
Det gælder samme regler for fritagelse for PAL-skat for Superfonden som for øvrige værdipapirer. Hvis du meddeler Nordnet din skattefritagelse for PAL-skat sørger vi for skattefritagelsen.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-27 14:02

Jeg er vildt imponeret over Jeres Superfond. Det bliver prikken over i’et for enhver Nordnet-evangelist, der over familiemiddagene forsøger at forklare folk, at de bliver flået af Gammelbankerne 🙂 Nu hvor I er i så givende et humør, så vil jeg gerne bringe Jer et oprigtigt Tusind Tak. Jeg er sikker på, at der ligger meget arbejde bag, at få Jeres Superfondkoncept klar til markedet. Tak til dig Max og tak til folkene i kulissen 🙂

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-27 22:19

Hej Dan
Hvilken herlig kommentar som virkelig varmer. Vil bringe din hilsen videre til mine kollegaer, stort tak!
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-27 17:35

Jeg har gennem et langt liv lært, at hvis noget lyder for godt til at være sandt skal man holde sig langt væk. Som efterhånden mangeårig Nordnet kunde tror jeg nu på at dette her holder – flot, jeg er der fra første dag.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-27 22:23

Hej Arne
Jeg lover at dette holder :-), og vi skal gøre alt for at leve op til din tillid også fremover.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-27 17:39

Det er spændende. .interesseret

Gæst
Gæst
2014-05-27 18:38

Lyder rigtig interessant! Et spørgsmål: Ejer fonden de bagvedliggende papirer, således at investorerne ikke bærer modpartsrisiko udover de virksomheder som indgår i C20-indekset? (i.e. er den “fysisk” eller “syntetisk”?)

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-28 08:59

Hej Steffen
Der er ikke modpartsrisiko udover på virksomhederne i C20-indekset. Altså ingen modpartsrisiko på fondselskabet, da fondens aktiver er adskilt fra fondselskabet og Nordnet.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-27 21:48

Fint initiativ, men da meget farligt at vælge OMXC20. Det er jo et af de højst prissatte index pt, og hvis det over de næste f.eks. 5 år underperformer resten af verden med f.eks. 30%, hjælper det jo ikke meget at man i perioden har sparet 8% i gebyrer mv :o.

Jeg tænker at et verdens-index eller europa-index eller EM-index eller hvad som helst andet havde været noget mere attraktivt ;o)

Jeg håber ikke at folk sætter for stor en del af deres pensionspenge i en OMXC20 fond blot fordi de kun fokuserer på omkostningerne…

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-27 22:40

Hej Casper Jeg er overbevist om, at i stort set alle danske investorer som selv vil spare op til sin pension, vælger et vist antal danske aktier til sin portefølje. Udover muligheden for at investere i danske enkeltaktier kan man altså nu investere i en dansk indeksfond helt uden omkostninger. En indeksfond giver dig en pæn risikospredning, men som du selv er inde på, vil jeg også anbefale at man kombinerer evt. investering i vores nye Superfond med en andel udenlandske aktier eller en eller flere investeringsforeninger/indeksfonde med fokus på udlandet. Da vi slet ikke tjener penge på Superfonden, er… Læs mere

Gæst
Gæst
2014-05-28 09:09

Hvor længe tilbydes investering i fonden? Er det en lukket fond, der opererer med et vist beløb eller kan man altid investere i den?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-28 10:18

Hej Gerda
Der er ingen tidsbegrænsning for investering i Superfonden. Indtil selve handlen i fonden starter kan du afgive en købsordre på op til 10 mio. kr. og når den daglige handel starter kun du dagligt højst investere 100.000 kr.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-28 12:50

Hej, jeg er 68 år og får mine ratepensioner udbetalt løbende. Da jeg ikke har særligt brug for midlerne bliver de reinvesteret vidt forskelligt. Hvorledes kan jeg investere i jeres superfond? oprette en ny pension?
hvilke bindinger og udbetalingsmuligheder vil der da være for den nye pensions-opsparing. svar venligst pr. E-mail

Gæst
Gæst
2014-05-28 17:36

Der står på den svenske del af Nordnetbloggen at der er et spæn imellem køb og salg på 0,5%. De 0,5% går vel til Nordnet. Er det også gældende for Danmark?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-28 19:18

Hej Jakob Nej, hvis du som dansk pensionskunde hos Nordnet køber Superfonden Danmark vil du ikke blive belastet med valutaomkostninger. Vores svenske kunder har allerede nu fået mulighed for at handle de øvrige nordiske Superfonde, da den svenske endnu ikke er klar. Når den svenske Superfond er klar forventer jeg også at vores danske pensionskunder får mulighed for at købe Superfonde som følger hovedindeksene i Sverige, Norge og Finland. Disse vil også være gebyrfrie, men da de handles i SEK, NOK og EUR vil du dog få valutaomkostninger. Spændet mellem køb og salg er på 0,5%, men i praksis en… Læs mere

Gæst
Gæst
2014-05-28 22:59

Hvad er regler for indbetaling og udbetaling? Hvad er skattereglerne?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-29 15:55

Hej Peter
Frem til den 26. juni hvor handlen starter kan du afgive en købsordre på op til 10 mio. kr. Når handlen er startet vil du højst kunne købe for 100.000 kr. per dag i Superfonden og minimum 100 kr. Du kan altid sælge ubegrænset. Da Superfonden kun kan handles fra en pensionsopsparing beskattes afkastet af værdistigningen med PAL-skat som p.t. er på 15,3%.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-29 18:38

Er Superfonden akkumulerende eller udbetales der udbytte? I Central Investorinformationen står der: “Fonden udbetaler normalt ikke udbytte”. Hvordan skal det forstås?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-29 21:47

Hej Jens
Superfonden er akkumulerende, og der udbetales derfor normalt ikke udbytte.
Mvh
Max

Gæst
Gæst
2014-05-29 20:05

Når jeg bruger “super udregneren” med min nuværende pension (1,5% omkostninger, 4000kr pr måned, 35 år, 5% pr år afkast, 480000 nuværende opsparing) så kommer D frem til jeg sparer 2,1 millioner!!!!! 2,1 millioner er jo mere end hele den sum jeg indbetaler. Er den super udregner korrekt?.?.?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-05-30 13:33

Hej Lars
Beregningen skal være korrekt, men den tager ikke hensyn til løbende skat som skal betales på afkastet. Din personlige besparelse bliver derfor lidt for flot, da en del af besparelsen vil forsvinde til skattedelen. Vi vil få tilføjet denne information i relation til “super udregneren”. Ellers er rentes rente effekten netop fordelen med langsigtet opsparing, og med opsparing over mange år som i dit tilfælde vil lavere omkostninger på 1-2% påvirke din totale besparelse enormt.
Mvh
Max