Spring til hovedindhold

Nordnets følgere er supertilhængere af at hæve loftet på aktiesparekontoen

Vi har spurgt en række specialister og vores følgere på Instagram om, hvad de mener om aktiesparekontoen. Det sker i kølvandet på, at det tegner til, at politikerne er klar til at hæve loftet på aktiesparekontoen.

Som du måske har set, har vi for nyligt lavet en rundspørge blandt landets 12 største politiske partier for at høre deres holdninger til skat på investeringer. Den store nyhed er, at det tegner til, at politikerne endelig er klar til at hæve loftet på aktiesparekontoen til 200.000 kr. I kølvandet på det har vi spurgt en række eksperter og vores følgere på Instagram om, hvad de mener om aktiesparekontoen.

Med videoen herunder, hvor en række eksperter deler deres meninger om aktiesparekontoen, opfordrede vi alle til at give deres mening til kende via en afstemning på Instagram. Og vores følgere er overvældende tilhængere af at gøre aktiesparekontoen endnu mere brugbar. Faktisk svarer 97% ja til at hæve loftet på kontoen.

Det er selvfølgelig ikke så overraskende, at de private investorer gerne vil have lette og attraktive investeringsmuligheder. Men det vidner om den brede opbakning, kontoen har, og at de ekstra indbetalingsmuligheder nok vil blive flittigt brugt til gavn for både den enkelte og for samfundet.

Vi har sagt det før: skat på investeringer er for svært – og det er helt unødvendigt. Det er fair, at der skal penge i vores fælles statskasse. Men vejen derhen behøver ikke være brolagt med forhindringer. Den helt almindelige investor burde ad lige vej kunne betale sin skat, uden at skulle kæmpe sig gennem en urskov af regler.

Derfor er det en god nyhed for alle private investorer, at der nu endelig tegner sig et politisk flertal for at hæve loftet på aktiesparekontoen til det niveau, der oprindeligt var tanken. Og det er positivt, at stort set alle politikere samstemmende siger, de vil gøre skat på investeringer mere simpelt.

Populær konto

Aktiesparekontoen er særdeles populær og med god grund, for den er nem at anvende. Skattesatsen er kun 17%, og skatten bliver beregnet og trukket automatisk. Det er derfor et oplagt sted at påbegynde forsimplingen af beskatningen på investeringsområdet. Det vinder vi alle sammen ved.

  • I dag er loftet på aktiesparekontoen på 103.500 kroner.
  • Samlet set er der 277.255 aktiesparekonti i Danmark1.
  • 69% af de nye aktiesparekonti, der blev åbnet i Danmark i første halvår af 2022, blev oprettet hos Nordnet, hvor vi lige nu kan tælle ca. 75.000 konti.

Kompleksitet koster

Vi risikerer at blive fattigere som samfund, når vi overkomplicerer tingene. Det skaber fordyrende led og kan i værste fald bremse væksten, fordi der kommer mindre risikovillig kapital til vores virksomheder. Det giver også mindre skatteindtægter og kan nemt få den enkelte danskers opsparing til at skrumpe – simpelthen fordi nogle holder sig tilbage fra at investere. Det er jo ganske enkelt småtosset, at vi spænder ben for os selv på den måde.

Derfor er det vigtigt, at politikerne, udover at hæve loftet på aktiesparekontoen, også er villige til at se på kompleksiteten i skattesystemet. Det er gode nyheder for helt almindelige investorer, og her i Nordnet vil vi holde skarpt øje med om og hvornår, politikerne sætter handling bag deres ord.

Blandt vores 360.000 kunder kommer det tit til udtryk, at skatten kan være svær at forstå, og at det tager lang tid at få styr på detaljerne. Derfor er jeg glad for, at 10 ud af de 12 partier, der har svaret på Nordnets henvendelse, har givet udtryk for, at de vil arbejde for at gøre skattereglerne mere gennemskuelige.

Simplicitet gøder aktiekulturen

Simple regler vil gøde jorden for den spirende aktiekultur herhjemme, og derfor krydser vi fingre for simplere skatteregler. Alle vinder, og det bliver langt sjovere for den enkelte at investere. For helt ærligt – hvem gider bruge sin fritid på at bokse med skatteregler?

Hvis du er nysgerrig på, hvordan politikerne svarede på vores henvendelse, kan du se deres svar her:

Og hvis du vil følge med i vores dialog med politikerne og andre tiltag, kan du følge Nordnet på Instagram, Facebook, LinkedIn og Twitter.

Læs mere om kontoen via linket her:


1 Data i henhold til Euronext Securities Copenhagen (tidligere VP Securities)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-09-22 12:09

Jeg har selv en aktiesparekonto – for at spare i skatten (altså nøjes med de 17%)… Men et hævet loft på denne type konto er IKKE løsningen. Løsningen er i stedet en simplificering af den måde vi beskatter investeringer! I dag beskatter vi forskellig afhængig af om det er aktiebeskatning, kapitalbeskatning og nu også om pengene er investeret via en aktiesparekonto… Derudover er der også lagerbeskatning og realisationsbeskatning at tage højde for… 😵‍💫 Så har man mange penge man kan investere, så skal man jo sprede sin investeringer ud i de forskellige typer for at slippe med så lav en… Læs mere