Spring til hovedindhold

Nordnets indeksfonde bliver bæredygtige

Af Landechef, Anne Buchardt

I Nordnet skal du kunne investere med god samvittighed, så du kan passe på dine penge og på den verden, vi lever i. Det er et ønske fra mange af vores kunder, og derfor bliver vores egne fire internationale indeksfonde nu bæredygtige. Det betyder, at investeringerne i Nordnet Indeksfond Global, Europa, USA og Nye Markeder fremover vil blive baseret på aktier, der overholder artikel 8 i EU’s såkaldte disclosureforordning, og at fondene hermed bidrager til at ”fremme miljømæssige og sociale forhold”. En overholdelse af artikel 8 kaldes populært, at fondene er “lysegrønne”. Ændringerne indebærer ikke øgede omkostninger for dig som investor!

Helt konkret vil fondene her fra juli 2021 følge et indeks, der er tilpasset bæredygtighed. Til navnene på Nordnets fire fonde tilføjer vi ”ESG”, som står for ”Environmental, Social and Governance”.

De nuværende investorer i indeksfondene får automatisk den nye mere bæredygtige fond, og samtidig vil vi gerne understrege, at alle fondene fortsat vil have de samme lave omkostninger som i dag.

Nordnets IndeksfondeTidligere indeks Nyt indeks
Nordnet Indeksfond Global ESGMSCI WorldMSCI World ESG Leaders
Nordnet Indeksfond USA ESGS&P 500S&P 500 ESG
Nordnet Indeksfond Europa ESGMSCI EuropeMSCI Europe ESG Leaders
Nordnet Indeksfond Nye Markeder ESG MSCI Emerging MarketsMSCI Emerging Markets ESG Leaders

De fire internationale indeksfonde, vi lancerede for et år siden, er hurtigt blevet meget populære blandt vores kunder. Der er i dag over 10.000 investorer i hver af de fire fonde. Og nu tager vi altså fondene til næste niveau, så de også er i tråd med EU’s regler for bæredygtige investeringer. Vores ambition er altid at være i front, når det gælder vores kunders præferencer. Indeksfonde og bæredygtighed er en kombination, som vi ved er vigtig for rigtig mange af Nordnets investorer.

Du kan læse mere om MSCIs ESG-indeks her.

Du kan også investere eller læse mere om alle Nordnets Indeksfonde her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Søren Verup
Søren Verup
2021-07-01 12:55

Hvad med en global ESG-screenet valuefond ?

Brian Buus Madsen, Nordnet
Svar til  Søren Verup
2021-07-01 15:44

Hej Søren. Lige pt. kommer der ikke flere rene aktieindeksfonde, men vi tager det med som brugbar fedback, som vi måske kan bruge langsigtet.

Som inspiration til value, indtil vi en dag måske laver en, der kan du se mere her: https://www.nordnet.dk/markedet/investeringsforeninger-liste?fundGroupedCategories=VALUE_COMPANY

Eller på vores ETF side: https://www.nordnet.dk/markedet/etf-lister?fundGroupedCategories=VALUE_COMPANY

Brian Madsen
Svar til  Søren Verup
2021-07-01 17:02

Hej Søren. Pt har vi ikke planer om at lave en ESG Value fond, men tak for input. Tjek istedet vores screener på ETF eller investeringsforeninger. Der kan du søge på fx Value tema.

Erik
Erik
2021-07-02 08:15

Forstår måske ikke helt hvorfor I ikke lancerer nye produkter med ESG frem for at ændre eksisterende. Så ville folk selv kunne vælge hvor grønne, de vil være.

Uffe
Uffe
2021-07-02 09:06

Hej Nordnet
Er det ikke et skråplan? Det mindste man kunne gøre var da at lade folk selv vælge mellem ESG/ikke ESG? Jeg tjener mine penge på fødevarer og udlejning og er under konstant pres for at blive bedre – hvilket er OK. Men jeg kan da blive helt bekymret for om der er plads til penge tjent som mine fremover? Var det ikke bedre at arbejde for forbedringer i de teknologier (eller mangel på samme) som defineres som “ikke-ønskelige investeringer”?
Vh Uffe

Anonym
Anonym
2021-07-02 15:58

Hvornår bliver jeres indeksfonder realisationsbeskatet udover nordnet Indeksfond Danmark? Jeg mener at det er tidigere blevet sagt i jeres webinar, at I ville søge hos skat.