Spring til hovedindhold

Novo Nordisk: (For) lille opjustering har kostet investorerne tæt på 100 mia.

Novo Nordisk opjusterede den 8. oktober sine forventninger til 2020. Her en måned efter må ejerne konstatere, at det har været en ”dyr opjustering”:

  • Den 8/10 opjusterede Novo Nordisk forventningerne til salgsvækst og vækst i driftsresultat.
  • Salgsvæksten blev nu forventet til at udgøre 5-8 % mod tidligere 3-6 %. Driftsresultatet forventes nu ligeledes at stige med 5-8 % mod tidligere forventet 2-5 %. Alle tal i lokale valutaer.
  • Aktiekursen sluttede den 8/10 i kurs 440; steg dagen efter til 453,8, og de efterfølgende dage steg kursen yderligere op til 464.
  • Set i forhold til kursen på opjusteringsdagen, dagen efter og det højeste niveau er aktiekursen faldet med henholdsvis 6,8 %, 9,53 % og 11,5 %. Gennemsnittet af disse fald er på 9,28 %.
  • I fredags aflagde Novo Nordisk et kvartalsregnskab, hvor de ”naturligvis” fastholdt de opjusterede forventninger.
  • Selvom regnskab og forventninger var som investorerne var forberedte på, faldt aktien alligevel med 3,4 %. Det er ganske meget for en aktie af Novo Nordisk kaliber og svarer i runde tal til tabt markedsværdi på ca. 30 mia. kr.
  • Årsagen til kursfaldet er nok ikke mindst, at forventningens glæde var den største, og at Novo Nordisk var en anelse under konsensusestimaterne på udvalgte poster, hvis man altså skal være krakilsk og nærkigge tallene.
  • Konsensusestimaterne til EPS for 2021 har været let faldende siden opjusteringen for 2020 den 8/10.
  • Det er ændringen i estimaterne, som på kort sigt kan forklare hovedparten af en kortsigtet kursudvikling. Opjusteringen den 8/10 fra Novo Nordisks egen side har ikke haft nogen effekt for 2021, men har dog haft en effekt på 2020. Det har dog ikke været nok til at løfte 2021-forventningerne, og det er nok den primære årsag til at aktien er faldet.

Overraskende stort aktiefald

Analytikerne har opjusteret deres forventninger for 2020, men samtidig har revisionerne for 2021 været let nedadgående den seneste måned. Set i det perspektiv kan en negativ kursudvikling forklares i et vist omfang, men størrelsen af kursfaldet gør indtryk. Analytikerne er tydeligvis forsigtige med hensyn til 2021 og indtjeningsforventningerne, hvilket kan skyldes udsigten til et amerikansk politisk skifte og fortsat demokratisk pris på medicinpriserne.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Figur 1: Udviklingen i konsensus EPS forventninger for Novo Nordisk for 2020/2021

Kilde: Marketscreener.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer