Spring til hovedindhold

Nu er pengene på vej til tre klima- og miljøtiltag

I starten af 2022 præsenterede vi Nordnets nye klima- og miljøpris The Re:turn Initiative, hvor vi donerer 0,10 kr. pr. aktiehandel på Nordnets platform i 2022 til tre udvalgte organisationer. Vores kunder har stemt om fordelingen af pengene mellem de tre organisationer, der hver især arbejder for at gøre en forskel for klima og miljø. Nu er handlerne i 1. kvartal talt op, og den første af fire portioner penge er på vej til organisationerne. Fordelingen blev sådan her:

  • Plastic Change fik 47,4% af stemmerne og modtager 107.462 kr. for 1. kvartal af 2022.
  • Den Danske Naturfond fik 37,7% af stemmerne og modtager 85.586 kr. for 1. kvartal af2022.
  • FødevareBanken fik 14,9% af stemmerne og modtager 33.851 kr. for 1. kvartal af 2022.

I løbet af 1. kvartal foretog Nordnets danske kunder i alt 3.154.000 aktiehandler. Det betyder, at puljen for årets første tre måneder endte på 315.400 SEK, hvilket svarer til 226.899 DKK. Hvor stort beløbet bliver for de kommende kvartaler afhænger af, hvor meget vores kunder handler.

Her i Nordnet glæder vi os til at følge, hvordan pengene bliver omsat til køb af skovområder, undervisning af skoleelever i at minimere brugen af plastik, flere måltider til socialt udsatte danskere, og hvad organisationerne derudover vælger at bruge pengene på. På hver deres måde udfører de udvalgte organisationer et vigtigt stykke arbejde hver evig eneste dag og inspirerer hermed også os andre til at bidrage.

Mange af os føler en vis usikkerhed i forhold til, hvordan vi kan gøre en forskel for klima og miljø. Det er klart, at The Re:turn Initiative kun er et lille bidrag og ikke i sig selv kan redde verden, men vi håber at være med til at vise, at vi alle kan gøre noget for at tackle de klimaudfordringer, vi står overfor – både som virksomheder og privatpersoner. Hvert et skridt i den rigtige retning tæller, siger de tre organisationer!

Du kan læse mere om de enkelte organisationer på deres hjemmesider: Læs om Plastic Change her, Den Danske Naturfond her og FødevareBanken her.

Og se mere information om The Re:turn Initiative her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-04-08 08:57

Superfedt!