Spring til hovedindhold

Ny uge: Amerikansk bankredning, regnskaber og ECB-nyt

Det bliver efter alt at dømme en meget begivenhedsrig uge præget af mange regnskaber, nyt fra den pressede amerikanske bank, FRB og ECB’s rentebeslutning. Her er lidt overblik over det, som investorerne kommer til at interessere sig mest for i denne uge.

Mandag – Kan amerikanske banker undgå bankkollaps med følgevirkninger?

Kommer der en god løsning på First Republic Banks udfordringer? USA’s engang 14. største bank er i alvorlige problemer. Investorerne har mistet tilliden, og det betyder, at det er blevet umuligt for banken at blive rekapitaliseret via de ”normale” kanaler: Udstedelse af ny aktiekapital. Det mest sandsynlige er, at banken bliver overtaget af en af de større banker. Spørgsmålet er, om det: 1) giver rystelser i det finansielle system; 2) om det får bankerne til at stramme kreditvilkårene, og om 3) det får en indflydelse på rentekurven og forventningerne til den amerikanske centralbanks pengepolitik de kommende måneder?

Tirsdag – Jyske Bank

Jyske Bank opjusterede senest sine forventninger den 18/4 med 300 mio. til et forventet resultat på mellem 65-75 kroner per aktie. Derfor vil det være en meget stor overraskelse, hvis ikke kvartalstallene havner på det driftsresultat på 1,3 mia. efter skat, som banken meddelte i den forbindelse og fastholder forventningerne. Investorerne vil i stedet for tallene formentlig bl.a. fokusere på, om Jyske Bank allerede nu kunne finde på at nævne noget om deres kapitalforhold og forventninger for 2023. Mere konkret. Kan der på et tidspunkt, og i givet fald hvornår, blive plads til et aktietilbagekøb eller udlodning af udbytte, efter at købet af Handelsbanken er blevet velintegreret?

Onsdag – Pandora, Ørsted, AMBU, Sydbank

Pandora har været en af de selskaber, som har haft en meget solid udvikling i 2023. Kan regnskabet for 1. kvartal retfærdiggøre den udvikling?

Ørsted har derimod haft svært ved for alvor at gøre kursmæssigt positivt væsen af sig. Ørsted er historien om det lange seje træk mod den grønne omstilling. Derfor er investorernes forventninger til, at kvartalsregnskabet vil være præget af betydelige kortsigtede (positive) overraskelser behørigt mindre.

AMBU leverede et 1. kvartalsregnskab, som var noget over forventningerne. I den forbindelse fastholdt de forventningerne, men investorerne håber, den gode start giver muligheder for en positiv præcisering. Kommer den – og i givet fald allerede nu?

Sydbank opjusterede sine forventninger den 15/3. 2023 bliver det bedste år nogensinde resultatmæssigt for Sydbank. Kan der komme endnu en positiv præcisering?

Torsdag – Novo Nordisk, A.P. Møller Mærsk, Netcompany, ISS, ECB

Novo Nordisk har allerede opjusteret sine vækstforventninger fra 16-19 % til 24-30 %. Dramaet er på den måde formentlig taget ud af regnskabet. Mere spænding er der derimod knyttet til udmeldingen fra…

…A. P. Møller Mærsk, som guidede en indtjening på 8-11 mia. USD på EBITDA-niveau i forbindelse med aflæggelse af deres kanonresultat for 2022. Raterne er fortsat faldet, men det er formentlig allerede en del af deres guidance og basisscenarie. I stedet kan fokus tænkes at være på, om APM siger noget om udviklingen i mængder. DSV klarede sig bedre end ventet, men det skyldes ikke øgede trafikmængder, men at DSV har været/er god til at styre driften. DSV har sagt nej til forretninger med utilfredsstillende indtjening.

Torsdag kommer også Netcompany med deres tal. De seneste kvartaler har regnskaberne været meget ”ujævne”. Enten har det været omsætningen og/eller har det været profitabiliteten, som har været problematisk, og som har fået investorerne til at sende aktien ned og reelt faretruende tæt på IPO-niveauet for nogle år siden. Kan Netcompany indfri forventningerne og gerne lidt mere til (8-12 % omsætningsvækst og 15-18 % EBITDA margin) – og gerne overgå dem?

ISS har de seneste kvartaler indfriet og hævet barren ud fra et forsigtigt udgangspunkt. Konkurrenter (Sodexho) har rapporteret meget høje vækstrater for 1. kvartal. ISS’ kommentar til det har været, at ISS ikke er helt sammenlignelig med eksempelvis Sodexho. For 2023 forventer ISS en EBIT-margin på 4,5 % (4,25-4,75 %). Begynder arbejdet med at hæve indtjeningen på den store Deutsche Telekom-kontrakt at give resultater?

Torsdag mødes ECB og giver sin rentebeslutning. Renten er blevet hævet meget, og vi nærmer os så småt formentlig rentetoppen at dømme efter udtalelser. De 3 ting som investorerne vil fokusere mest på vil være: 1) selve beslutningen om (0/0,25/0,5)-ændring. 2) hint om fremtiden og 3) inflations- og vækstforventninger.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer