Spring til hovedindhold

Nye ETF’er giver mulighed for at investere i cannabis og kunstig intelligens i Månedsopsparingen

Med de nye ETF’er kan du blive eksponeret mod temaer såsom medicinsk cannabis, ESG og big data.

Vi har for nylig øget antallet af ETF’er, som bliver tilbudt i Månedsopsparingen. Det har vi gjort på basis af de tilbagemeldinger, som vi har fået fra jer.

I dag kan du månedsopspare i populære produkter såsom VanEck, Wisdom Tree, iShares og Lyxor. Men nu har vi tilføjet en række populære ETF’er fra Xtrackers og HanETF. På den måde kan du investere i den farmaceutiske cannabisindustri, kunstig intelligens, big data, fremtidig mobilitet, cloud-teknologier og sundhedssektoren.

Blandt de nye ETF’er er HanETF’en The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF, som inkluderer selskaber fra den hurtigvoksende farmaceutiske cannabis-, hamp- og CBD-industri. I øjeblikket har mere end 40 amerikanske stater legaliseret cannabis til medicinsk brug, og antallet stiger stadig støt. Europas første ETF for cannabis giver adgang til det stærke og langsigtede vækstpotentiale hos de selskaber, som opererer på markedet.

Nuværende ETF’er i Månedsopsparingen udfases

Nogle af de nuværende og mindre populære ETF’er i Månedsopsparingen vil blive udfaset, idet vi tilføjer de nye.

Hvis du i øjeblikket månedsopsparer i en af de ETF’er, som bliver fjernet, kan du fortsætte med dette indtil udgangen af året. Fra den 5. januar 2021 kan disse ETF’er dog ikke længere bruges i Månedsopsparingen.

Bemærk, at hvis du inden årsskiftet fjerner en af de nedenstående og udgående ETF’er i din Månedsopsparing, vil det ikke længere være muligt at tilføje den.

Det er heller ikke muligt at ændre en Månedsopsparing, som inkluderer en af de udgående ETF’er, medmindre du først fjerner ETF’en fra Månedsopsparingen.

Disse ETF’er fjernes fra Månedsopsparingen:

 • Xtrackers DBLCI Commodity Optimum Yield Swap UCITS ETF 1C EUR Hedged
 • Xtrackers II EUR Corporate Bond UCITS ETF 1C
 • Xtrackers II Global Aggregate Bond Swap UCITS ETF 1D
 • Xtrackers II USD Emerging Markets Bond UCITS ETF 1C EUR Hedged
 • Xtrackers MSCI EM Asia Swap UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI EM Europe, Middle East & Africa Swap UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI EM Latin America Swap UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI Japan UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI Japan UCITS ETF 4C – EUR Hedged
 • Xtrackers MSCI Korea UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF 1C
 • Xtrackers MSCI Taiwan UCITS ETF 1C
 • Xtrackers Nifty 50 Swap UCITS ETF 1C
 • Xtrackers Portfolio UCITS ETF 1C
 • Xtrackers S&P 500 UCITS ETF 1C EUR Hedged
 • Xtrackers S&P Select Frontier Swap UCITS ETF 1C

Se nogle af de nye og spændende ETF’er

HanETF – omkostningerne står i parentes:

The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF – Acc (0.80%)

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (0.59%)

Månedsopspar i ETF’er hos Nordnet

Med Nordnets Månedsopsparing i ETF’er kan du nemt og gratis sprede din risiko over tid. Når du ønsker at sælge ETF’en, betaler du kurtage på salget i henhold til prislisten. Du kan vælge mellem 1-4 ETF’er fra de forskellige udstedere til din Månedsopsparing. Du kan til enhver tid ændre din Månedsopsparing.

Læs mere om fordelene ved en Månedsopsparing

Dette er og bør ikke opfattes som en investeringsanbefaling eller en anmodning om at tegne, købe eller sælge værdipapirer. Værdien af finansielle instrumenter kan stige eller falde. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Historisk udvikling er ikke garanti for fremtidige afkast. Du bør læse prospektet og nøgleinformationerne, før du investerer i fonde. Prospektet er tilgængeligt hos fondsselskabet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-11-21 08:18

Hvor kan man se den samlede liste over udbudte ETF’er i månedsopsparingeb?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-11-23 12:41

Hej Bjørn. Vi er opmærksomme på, at det kan være lidt svært at finde ud af, hvilke ETF’er der udbydes i Månedsopsparingen. Vi arbejder dog på at lave en screener lignende løsning, så det bliver nemt og overskueligt at søge de nye ETF’er frem. Venlig hilsen Mathilde, Nordnet.

Gæst
Gæst
2020-11-21 13:17

Hvornår kan man vælge disse til i sin månedsopsparing? Kan ikke finde dem når jeg søger.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-11-23 12:43

Hej Christina. De nye HanETF’er burde komme frem, hvis du søger på navnet: The Medical Cannabis and Wellness eller Healthcare Innovation. Venlig hilsen Mathilde, Nordnet

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-11-28 12:43

Jeg har lige været inde og prøve at søge på det, men kunne desværre ikke finde det.
Mvh Emil

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-12-01 10:30

Hej Emil. Man skal lave en ret præcis søgning for at finde den pågældende ETF. Hvis du fx skriver: ““The Medical Cannabis and Wellness”, så burde den komme frem. Ellers kan du også under de oftest stillede spørgsmål se alle de værdipapirer, som du kan investere i via Månedsopsparingen: https://www.nordnet.dk/dk/tjenester/manedsopsparing

Mange hilsner, Mathilde, Nordnet

Gæst
Gæst
2020-11-25 15:19

Skulle denne her ikke også være der – kan ikke finde den. https://www.hanetf.com/product/11/fund/digital-infrastructure-and-connectivity-ucits-etf-acc

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-11-25 15:26

Kan godt finde den på søgefunktionen – https://www.nordnet.dk/markedet/etf-lister/17370230-ha-netf-digital-infrastructure – men ikke i månedsopsparingen

Gæst
Gæst
2020-11-28 08:51

kommer de nye EFT’er på skats positive liste?