Spring til hovedindhold

Nye regnskaber på vej: Kan de amerikanske IT-giganter fortsætte væksten?

Teknologiaktier er generelt populære hos Nordnets investorer.

Regnskaberne for 3. kvartal tikker i disse dage ind fra selskaberne, og i uge 44 præsenterer de fem store teknologiselskaber deres seneste regnskaber. Den 27. oktober – efter lukketid i USA – lægger Microsoft ud med deres regnskab, og derefter følger de fire resterende: Alphabet, Apple, Amazon og Facebook.

De fem store teknologiselskaber har indtil videre givet høje afkast i 2020 og har hermed i den grad været med til at trække aktiemarkedet i en positiv retning.

Indekseret afkast for 2020 for Alphabet, Amazon, Microsoft, Apple & Facebook

Dette er ikke en anbefaling eller forventning fra Nordnet. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering i aktier kan medføre tab.

I det følgende giver vi dig et kort overblik over forventningerne til regnskaberne i markedet.

Microsoft – 27. oktober efter markedets lukketid

Med et foreløbigt afkast på 36,27 procent har Microsoft haft en god periode gennem COVID-19. Microsoft har oplevet øget efterspørgsel på de cloud-baserede løsninger i forbindelse med et skift mod mere hjemmearbejde. Disse løsninger inkluderer blandt andet Azure, GitHub, SQL Server og Windows.

Markedets forventninger til regnskabet*:

  • Indtjening per aktie på $1,54
  • Omsætningen forventes at lande på $35,77 milliarder

Alphabet – 29. oktober efter markedets lukketid

Googles moderselskab, Alphabet, har haltet lidt efter de øvrige fire IT-giganter, når det kommer til afkastet i 2020. På trods af dette har de præsteret 19 procent i afkast år-til-dato.

Det mest interessante for investorerne må forventes at være om Alphabets søge- og reklameindtægter oplever en stigning igen, eller om de fortsat er påvirket af færre reklameindtægter grundet COVID-19. Væksten i reklameindtægter for Youtube vil samtidig blive vurderet i forbindelse med regnskabet.

Alphabets Google Cloud Platform forventes fortsat af investorerne at opleve stærk vækst, som platformen også gjorde i andet kvartal.

Markedets forventninger til regnskabet*:

  • Indtjening per aktie på $11,15
  • Omsætningen forventes at lande på $42,68 milliarder

Apple – 29. oktober efter markedets lukketid

COVID-19 har medført en høj efterspørgsel på abonnementsløsninger heriblandt iTunes musik, Apple TV+ og Apple Arcade.

Apples aktie er i øjeblikket oppe med over 57 procent for 2020.

Markedets forventninger til regnskabet*:

  • Indtjening per aktie forventes at være $0,71
  • Omsætningen forventes at lande på $63,85 milliarder

Samtidig vil investorerne være interesseret i, om Apple udsender en opdatering for vækst på iPad og Mac-forretningen, da begge har performet stærkt i seneste kvartal i det nuværende bliv-hjemme-miljø. Lige så vigtigt vil investorerne håbe på guidance for det næste kvartal, da feriesæsonen typisk er lukrativ for salget.

Amazon – 29. oktober efter markedets lukketid

Amazon har i den grad outperformet aktiemarkedet med en stigning på næsten 72 procent i år. Det skyldes blandt andet det fortsatte skift mod online handel.

Markedets forventninger til regnskabet*:

  • Indtjening per aktie forventes $7,29
  • Omsætningen forventes at stige med 32 procent i forhold til sidste år

Investorerne forventes at holde øje med en stigning i antallet af abonnementsløsninger, der hovedsageligt påvirkes af Amazon Prime med omkring 150 millioner betalende kunder.

Der vil ligeledes være fokus på Amazons cloud-forretning. Amazon Web Services’ indtjening sprang 29 procent i andet kvartal til $10,8 milliarder. Dette gør dem til lederen i cloud-computing kapløbet.

Facebook – 29. oktober efter markedets lukketid

Facebooks brede familie af apps til sociale medier har oplevet en stærk stigende interesse. Det inkluderer Instagram, Messenger og WhatsApp.

Det er ikke overraskende, at de tre platforme har oplevet stigende interesse og nu har 3,14 milliarder medlemmer. Facebook har foreløbigt leveret et afkast på over 35 procent til sine investorer i 2020.

Markedets forventninger til regnskabet*:

  • Indtjening per aktie forventes $1,88
  • Omsætningen forventes at lande på $19,7 milliarder

*Forventninger til regnskaberne er hentet fra www.investing.com (21. oktober 2020).

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier.

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer