Spring til hovedindhold

Nyt Porteføljelån giver nye fleksible lånemuligheder

Fra og med i dag skifter Aktiekreditten navn til Porteføljelån, og det populære Superlån bliver til Porteføljelån Plus.

Samtidig forbedrer vi dine lånemuligheder. Vi har både ændret på lånemodellen og øget belåningsgraden på flere værdipapirer, så du kan låne mere til samme attraktive rente.

Du bibeholder din fleksibilitet og betaler som tidligere kun rente, når du bruger lånet. Du bestemmer også selv, hvad du vil bruge pengene til – en langsigtet aktieinvestering, renovering af en bolig eller noget helt tredje?

Porteføljelån – rente fra 1,99 procent.

Porteføljelån Plus er til dig, der vil låne til en lavere rente frem for at udnytte dine lånemuligheder maksimalt. Du kan som tidligere få en rente på 1,99 procent, når du har en velbalanceret portefølje, der er sammensat af flere forskellige aktier, investeringsforeninger og ETF’er. Helt konkret kan du opnå Porteføljelån Plus, når den største position i porteføljen ikke udgør mere end 20 procent, og du maksimalt udnytter 40 procent af den samlede belåningsværdi. Hvis den største position i porteføljen ikke udgør mere end 25 procent, og du maksimalt udnytter 60 procent af den samlede belåningsværdi, vil renten være 2,99 procent.

Den almindelige rente for et Porteføljelån er 7,05 procent. Er du Private Banking-kunde eller Active Trader-kunde har du en lavere almindelig rente på 4,3 procent.

Se, hvilken rente, du kan opnå, med din portefølje her.

Veldiversificerede porteføljer får belåningsværdi på op til 90 procent

Vores nye Porteføljelån gør det muligt for dig at øge belåningen af dine værdipapirer. Det eneste krav er, at din portefølje skal være velbalanceret og sammensat af flere forskellige værdipapirer.

Hvis din største position i porteføljen udgør maksimalt 40 procent, får du nu en højere belåningsgrad på de enkelte værdipapirer og hermed en samlet højere belåningsværdi. Du får den maksimale belåningsværdi, når din største position i porteføljen udgør maksimalt 20 procent. Hermed kan du nå helt op på en belåningsværdi på 90 procent.

Mulighed for at geare din investering

Er du en erfaren investor med en høj risikovillighed, giver et Porteføljelån dig også mulighed for at geare dine investeringer. Med en særligt velbalanceret portefølje og en belåningsværdi på 90 procent har du således mulighed for at geare dine investeringer op til 10 gange. Det vil sige, at du med et udgangspunkt på 100.000 kr., kan handle værdipapirer for op til en million. Derfor kan et Porteføljelån også anvendes, hvis du er en mere erfaren investor, og ønsker at tilføje flere likvider til din investeringsstrategi.

Afdragsfrie lån uden oprettelsesgebyrer

Alle lån er som udgangspunkt afdragsfri, uden etableringsomkostninger og oprettes som en låneramme på dit investeringsdepot, du kan udnytte efter behov. Vi tilskriver således kun rente, når du bruger lånet, og du kan tilbagebetale det, når det passer dig.

Du kan udnytte lånet til at investere i værdipapirer, som alternativ til eventuelle dyrere lån eller til noget helt andet som fx renovering af din bolig, en ny carport eller andre privatøkonomiske formål – du vælger helt selv.

Mere end 8.000 belåningsbare værdipapirer

Vi har gennemgået alle vores belåningsgrader inden lanceringen af vores nye Porteføljelån og også øget den på flere af værdipapirerne. Vi har samtidig tilføjet flere belåningsbare værdipapirer, så du nu har adgang til at belåne mere end 8.000 aktier, investeringsforeninger og ETF’er fra forskellige markeder.

/Anne Buchardt, Landechef Nordnet Danmark

Du kan læse mere om Porteføljelånet her

Risici

Det er vigtigt at være opmærksom på, at lånefinansierede investeringer påfører din portefølje en forhøjet eksponering mod kursudsving, og et tab hermed vil blive større end ved investering uden belåning. Begivenheder på værdipapirmarkedet kan medføre kursfald, og hermed at du taber mere end din egenkapital. Ved en høj gearing løber du således en betydelig risiko i forbindelse med kursudsving.

Ændringer i belåningsgraden på de værdipapirer, som du har stillet til sikkerhed, kan også medføre, at du bliver overbelånt, og er nødt til at sælge værdipapirer eller indbetale beløb for at dække et overtræk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2019-12-11 12:18

1,99 pct. i rente. Det må I kunne gøre bedre!.

Gæst
Gæst
2019-12-11 13:33

De 40% er svære at opnå i praksis og renten er for nyligt sat op fra 0,99 til 1,99% i dette interval.
40-60% er oppe i 2,99% mod før 1,99%, men de nye øgede belåningsprocenter gør det lidt lettere at holde sig under de 60%.
Dog et lidt problem, at der også angives rente på 2,99% ved belåning over de 60% og savner ligeledes figuren med belåningsprocent, største position og rente.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-14 09:17

Og ganske rigtigt kunne Nordnet ikke finde ud af deres egne nye regler, da jeg havde købt op til ca. 59% belåning i følge deres nye regler, blev det fluks vurderet som over 60% belåning.
Har kontaktet deres kundeservice torsdag formiddag, men intet hørt fra dem.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-16 12:10

Hej Thomas

Du må meget gerne give os et kald på 70 20 66 85, så vi kan finde en løsning sammen.

Venlig hilsen
Marie-Louise, Nordnet

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-01-22 16:14

Jeg har kontaktet jer flere gange både på tlf. og pr. besked, men I er ikke til at stikke i.
Jeg havde i følge det beløb I selv oplyste som maksimal belåningsværdi kun en belåning på 59%, men det til takseret til en rente på 6,45% og jeg foretog en handel dagen efter for at nedbringe min belåning under de 60%, de I åbenbart ikke tæller diversificeringspotentialet med, selv om det er talt med i sammentællingen.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-14 09:18

Det er da ikke “svært” at holde sin gæld under 40%. Du skal da bare skylde det mindre! Sæt penge ind eller sælg nogle værdipapirer, og vupti, du er under. Og det her virker uanset hvor mange penge du har investeret.

Gæst
Gæst
2019-12-14 09:23

Rigtig flot ny side for kreditter, tillykke med det!
Og god idé med bonus for at have diversitet. Risikoen for jer er jo meget lille for de kunder som får de lave renter.

I kunne måske tilføje information om renten man betaler, hvis man har gæld i andre valutaer end den almindelige.

Gæst
Gæst
2019-12-15 08:20

Hvordan kan det være at investering i én bred global aktiefond ikke er det samme som ligelig investering i fem forskellige brede globale aktieifonde. Risikoen er jo den samme.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-12-16 09:42

Hej Søren, du har en god pointe. Det skyldes først og fremmest vores tekniske set-up, og det er noget vi vil forsøge at ændre over tid.

Venlig hilsen
Anne

Gæst
Gæst
2020-04-27 18:15

Hvordan beregner i diversificeringspotentiale?

Gæst
Gæst
2020-04-28 09:54

Og endnu engang har Nordnet ikke styr på deres aktiekredit. Pludselig forhøjer din min kreditlimit med ca. 20.000 kr og jeg konstaterer at jeg har små 30.000 kr til rådighed og køber en portion Novo-aktier. Næste dag står min kredit så i overtræk, selvom jeg jo kun brugte det beløb jeg stod til i kredit. Og får kun et svar at det nok er min belåningsværdi der er skyld i problemet, meget arrogant ikke at kigge på min belåningsgrænse først inden sådant svar, dybt uproffesionelt i mine øjne. Det er så 3. gang at Nordnet fejler og kun den ene… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-01-05 14:38

Godt koncept, men desværre er det langt fra implementeret fleksibelt som der ellers står i overskriften…   Hvis man som kunde vælge af investere sine penge via ETFer og investeringsforeninger anser Nordnet ikke dette for at være diversificeret godt nok Det giver selvsagt ingen mening da man nemt kan have hele sin portefølje placeret i få papirer men stadig være yderst diversificeret – f.eks. fylder top 10 i MSCI World 19,3%. Dette betyder i praktisk at Nordnet ikke kun ønsker at give kunder – som ellers ville investere via ETFer og investeringsforeninger – adgang til deres låneprodukt. Den eneste måde… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-05 15:12

Jeg har desværre haft samme oplevelse og supporten var alt andet end fleksibel!

Gæst
Gæst
2022-01-05 15:00

Godt koncept, men desværre er det langt fra implementeret fleksibelt som der ellers står i overskriften… Hvis man som kunde vælge af investere sine penge via ETFer og investeringsforeninger anser Nordnet ikke dette for at være diversificeret godt nok Det giver selvsagt ingen mening da man nemt kan have hele sin portefølje placeret i få papirer men stadig være yderst diversificeret – f.eks. fylder top 10 i MSCI World 19,3%. Dette betyder i praktisk at Nordnet ikke kun ønsker at give kunder – som ellers ville investere via ETFer og investeringsforeninger – adgang til deres låneprodukt. Den eneste måde at… Læs mere