Spring til hovedindhold

Oplæg til debat om megatrends

Verden udvikler og ændrer sig konstant men visse trends består og vil udvikle sig til at blive guldgruber for investorerne på langt sigt. Udfordringen består i at spotte disse trends og at kunne satse langsigtet på, at de materialiserer sig i stigende aktiekurser for sektorerne.

Følgende er almindeligt kendte fakta:

Vi bliver flere og flere mennesker på Moder Jord. De nye økonomier vil vokse markant befolkningsmæssigt, og her vil især middelklassen udgøre en hastigt stigende befolkningsgruppe. Demografien taler for, at befolkningen i I-landene kommer til at bestå af flere ældre og færre unge til at forsørge den ældre del, og modsat i Emerging Markets. En urbanisering er i gang og vil givetvis fortsætte.

Nye teknologier, som vi i dag anser for usandsynlige vil kunne komme til at revolutionere IT- og computerverdenen. Der vil givetvis også komme en markant stigning i efterspørgslen efter luksusgoder (Pandora er her en mulighed).

Som investor gælder det om at finde selskaber, der har produkter eller ideer, der kan ændre verden. Eller som i tilfældet Novo Nordisk, der står med et unikt produkt indenfor diabetes – en sygdom, der bare vil accelerere i omfang i de næste mange år.

Befolkningsstigningen sker især i BRIK og Next 11 landene, som dermed vil være lokomotiv for fremtidens vækst. Et alternativ til direkte investering i selskaber i disse lande er at finde selskaber med aktivitet her. Jeg mener følgende danske selskaber er aktive i BRIK- og Next 11 landene og derfor kunne være interessante på denne baggrund: fx A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, FLSmidth, Rockwool, G4S.

Ved at dele viden, kan vi alle blive klogere. Jeg håber andre vil komme med input og forslag til mulige kommende megatrends, og i samme åndedrag give eksempler på, hvilke aktier man med fordel kunne satse på for at høste guld af de overordnede udviklingsmuligheder.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer