Spring til hovedindhold

Overbevisende amerikanske halvårsregnskaber

Mens den danske regnskabssæson for alvor er ved at komme i gang, har langt størsteparten af de amerikanske selskaber i S&P 500 aflagt deres regnskaber. Resultaterne er gode og målt både på evnen til at levere det forventede og udviklingen i omsætningen, som skal være med til at drive indtjeningsudviklingen de kommende kvartaler, tegner udviklingen lovende.

Gode amerikanske regnskaber

Et par overordnede tal fra de amerikanske regnskaber

  • Ca. 80 % af de amerikanske selskaber har aflagt regnskaber
  • 75 % har leveret positive indtjeningsoverraskelser
  • 65 % eller ca. 2/3 har været i stand til at overgå omsætningsforventningerne. Netop den manglende acceleration i omsætningsudviklingen har de seneste kvartaler været en mangelvare. Uden en reacceleration i omsætningsudviklingen, ville selskaberne mangle en indtjeningsmæssig driver. De seneste år har indtjeningsudviklingen i et stort omfang været drevet af, at selskaberne er blevet mere effektive og har tjent flere penge uden at omsætningsudviklingen har været prangende.
  • På årsbasis har der været tale om en vækst i indtjeningen på 7,5 % (i forhold til samme kvartal sidste år). Det er den næsthøjeste årlige indtjeningsvækst indenfor de seneste 3 år.
  • Forud for kvartalsregnskaberne lød forventningerne på en indtjeningsfremgang på 4,9 %.

Også gode danske regnskaber

Den danske regnskabssæson er også på vej ind i en tungere rapporteringsfase. I denne uge kommer TDC, Lundbeck og ikke mindst Novo Nordisk. De danske regnskaber vil ligesom de amerikanske blive gode. Det er dog tvivlsomt om kunststykket fra 1. kvartal kan gentages, hvor mere end 25 % af selskaberne i OMX C-20 indekset allerede leverede en opjustering for helåret på det tidspunkt hvor kun 1/3 af tiden var gået.

Regnskaber næppe korrektionstrigger i sig selv

Der har været tilløb til det mange gange, men indtil videre er den større aktiekorrektion udeblevet. Selv om markederne er på vej hen imod september, som i gennemsnit er årets dårligste aktiemåned, bliver det næppe på grund af de amerikanske halvårsregnskaber, at kimen til en global korrektion bliver lagt. Året slutter mest sandsynligt med let højere aktiekurser. Investorerne skal dog ikke sætte næsen op efter yderligere markante kursstigninger i denne konjunkturcyklus.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-08-07 22:13

Hej Per. Når du skriver man ikke skal forvente det helt store indenfor denne konjunkturcyklus, hvilken cyklus tænker du så på? Er det aktiekurser eller realøkonomi? Og hvornår tænker du at cyklen starter og slutter? 2008 eller 2011 frem til næste større korrektion eller tænker du helt frem til næste finansielle krise – de kommer vel typisk med ca 20 års mellemrum.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-08-08 10:34

Hej Jens – Jeg tænker på aktierne i denne konjunkturcyklus – Cyklen startede i foråret 2009 da investorerne kapitulerede og toppede vel for en måned siden. Herefter vil jeg mene aktierne udvikler sig gennemsnitligt men ikke individuelt i relation til indtjeningsudviklingen = multiple (nøgletalsekspansion) overstået

Hilsen
Per