Spring til hovedindhold

Regnskabssæsonens største vindere og tabere.

Kvartalsregnskaberne har som sædvanligt budt på både store overraskelser og skuffelser. Men hvilke virksomheder er steget eller faldet mest i tredje kvartal?

Kvartalsregnskaberne har som sædvanligt budt på både store overraskelser og skuffelser. Men hvilke virksomheder er steget eller faldet mest i tredje kvartal? I dette indlæg fremhæver vi nogle af de virksomheder, der skiller sig mest ud i hver retning.

(Du finder en top- og bundliste nederst på siden.)

Vitrolife stiger med hele 28% regnskabsdagen

Medicinalteknologivirksomheden Vitrolife, der udvikler og sælger udstyr til IVF-behandlinger (fertilitetsbehandlinger), steg 28 procent på regnskabsdagen i denne uge. Salget i tredje kvartal steg med 33 procent sammenlignet med det tilsvarende kvartal året før.

Den organiske vækst landede på 15 procent. Det var andet kvartal i træk, at Vitrolife leverede tocifret organisk vækst. Derudover er vækstraten markant højere end i 2018, hvor den organiske vækst var 5 procent på helårsbasis.

Markedsvæksten for de segmenter, som Vitrolife adresserer, forventes at vækste med 5-10 procent om året i den overskuelige fremtid. Driftsmarginen i kvartalet var 34,5 procent (36,6), og trods den lidt lavere margin steg overskuddet med 25 procent.

Ved udgangen af tredje kvartal havde Vitrolife en nettobalance på SEK 599 mio. På selskabets telefonkonference gentog ledelsen, at det man fortsat vil være på udkig efter relevante opkøb af virksomheder og/eller nye teknologier, der kan styrke virksomhedens produktudbud og skabe aktionærværdi.

Det svenske analysetjeneste, Börsplus, siger følgende om regnskabet:
”At aktien steg så kraftigt på regnskabsdagen, skyldtes sandsynligvis, at Vitrolife igen voksede hurtigere end den underliggende markedsvækst. En anden grund, vi ønsker at fremhæve, er, at omkring 1 procent af aktiekapitalen var tom. Hedgefonden Bodenholm har de seneste dage rapporteret, at de har købt alle aktier tilbage (dækning) og ikke længere har en short-position i Vitrolife.”

Læs mere: Börsplus’ analyse af Vitrolife findes i sin helhed her. (svensk artikel)

Nokia tabte over 20% på regnskabsdagen

Nokias rapport i 3. kvartal var i tråd med analytikernes forventninger. Men investorer kunne ikke lide selskabets nedsættelse af prognoser for både 2019 og 2020. Andelen kollapsede med mere end 20 procent på regnskabsdagen efter meddelelsen. Nedjusteringen af prognoserne var knyttet til det faktum, at virksomheden er nødt til at foretage yderligere investeringer i digitalisering såvel som i 5G-netværket.

Analysefirmaet Inderes kommenterede følgende på regnskabet:
”Faldet i Nokia var berettiget, da vi tydeligt ser en øget risiko for betydelige strukturelle problemer bag facaden. Analysehuset Inderes sænkede sin målpris til 3,60 EUR efter rapporten, hvilket er højere end den aktuelle aktiekurs (ca. EUR 3,2). Administrerende direktør for Inderes kommenterede: “Nokia er i øjeblikket værdisat under deres aktuelle kurs, men der er ingen klare drivkræfter til at korrigere vurderingen lige nu”.

Bloombergs teknologijournalist, Alex Webb, kommenterede yderligere, at det betydelige fald i markedsværdien betyder, at Nokia er blevet en stadig mere attraktiv vare til et bud fra en af de amerikanske tech-giganter.

Börsplus kommenterede ligeledes på Nokias regnskab:

”Børsen har haft ret i at værdisætte Nokia lavere. Dårlig matchning mellem overskud og pengestrøm er ofte et advarselssignal, man skal tage alvorligt. Dertil store fusioner – og i dette tilfælde afsløres det nu, at Nokia blev tvunget til at tage genveje i integrationsfasen – som de nu betaler dyrt for.”

”Aktien er hadet, men Nokia har trods alt en del infrastruktur, der ikke vil forsvinde. Det er noget værd. Det er ikke forkert at købe aktien fra dette perspektiv, men vi forholder os neutrale i øjeblikket,” skriver Börsplus i sin konklusion.

Især blandt Nordnets finske investorer, så man, at mange benyttede lejligheden til at købe op. Nokia fik over 1.700 nye ejere hos os.

Regnskabssæsonens største vindere og tabere.

VirksomhedStigning efter regnskabHandl
Vitrolife28%Køb/sælg
Martela21%Køb/sælg
Orexo17%Køb/sælg
Getinge16%Køb/sælg
Sinch16%Køb/sælg
VirksomhedFald efter regnskabHandl
Nokia-24%Køb/sælg
GIG-20%Køb/sælg
Prosafe-19%Køb/sælg
Incap-18%Køb/sælg
Sectra-18%Køb/sælg

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer