Spring til hovedindhold

Sådan handlede Nordnets kunder i maj

Det er fantastisk at kunne se tilbage på endnu en flot måned for det danske aktiemarked. C20CAP-indekset steg 5 % i maj, og er nu oppe med imponerende 17,5 % hidtil i 2014.

Selvom der blev solgt ud af Mærsk i stor stil i maj måned, så viser kursudviklingen i maj, at investorerne mener, at mulighederne for et globalt opsving er blevet bedre.

Forestiller man sig, at Nordnets kunder samlet set havde en stor fælles portefølje, ville de i denne måned have solgt en meget lille del af deres samlede aktier. Til gengæld justerede de en smule i porteføljen og solgte f.eks. deres Mærsk- og Genmab-aktier for i stedet at købe Novo og Pandora.

Især var tiltroen til Novo Nordisk høj, de private investorer har nettokøbt Novo-aktier for 67,8 mio. kr. Pandora har også stået højt på de privates indkøbsliste, og de nettokøbte for 55,8 mio. kr. i aktien.

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i maj måned:

Største nettokøb maj 2014

Mio. kr.

Største nettosalg maj 2014

Mio. kr.

Novo Nordisk

  67,8

A.P.   Møller – Mærsk A + B

  74,6

 Pandora

  55,8

Genmab

  22,2

Danske Bank

  16,6

Carlsberg

  14,1

 Coloplast

    6,9

FLSmidth & Co

  13,2

Schouw & Co.

    5,5

TDC

   9,7

Meget høj handelsaktivitet

Den fornemme udvikling for de danske aktier i kombination med en flot kundetilstrømning har medført en markant stigning på 21 % i handelsaktiviteten hos Nordnet, hvor vores danske kunder gennemførte 197.771 handler i maj måned mod 163.096 i samme måned sidste år.

Vestas er stadig den mest populære trading-aktie. Mens en massiv stigning i Pandora gav aktien en 2. plads over de mest omsatte. Et nettokøb på 67 mio. var samtidig medvirkende til, at Novo Nordisk fik en 3. plads over de aktier, som flittigst skiftede hænder hos investorerne.

Mest handlede aktier hos Nordnet i maj og april måned: 

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer