Spring til hovedindhold

Sådan kan du hedge din portefølje med certifikater

Det, aktiemarkedet hader mest, er usikkerhed. Det, investorerne vil have, er stødt stigende afkast og udbytter uden en masse politisk usikkerhed og svingende makroøkonomiske faktorer. Nu står vi overfor et fransk valg, som enten kan lede til et stærkere EU-samarbejde eller føre til et endnu mere splittet EU.

Det er præcis denne type af usikkerhed, som markedet ikke kan lide. Effekten på aktiemarkedet efter et politisk valg så vi sidste år, hvor Brexit og Trump bød på kraftig volatilitet.

Hvordan skal jeg agere?

Som investor har du heldigvis et valg. Du kan have is i maven, eller du kan allerede nu tage de forberedende foranstaltninger. Du kan ved hjælp af børshandlede produkter både øge eller nedsætte din eksponering mod aktiemarkedet. Enten bliver valget positivt for markedet , og du kan investere på basis af et stigende marked ved, at du beholder dine aktier, og hvis du vil øge din eksponering endnu mere, kunne du f.eks. købe en lang position på OMXS30.

Som du kan søge frem i Nordnet Markets:

(Klik på billedet for at komme til siden)

Eller du kan…

Hedge din portefølje?

At beskytte sin portefølje mod kursfald kaldes at ”hedge”. I praksis indebærer det, at du køber en kort position som modpol til din portefølje. Har du eksempelvis en portefølje af danske aktier, så kan du hedge dig med en kort position på OMXC20. Har du tyske aktier, er DAX-indekset en mulighed som hedge.

Det laveste antal, man kan handle er 1 stk. Vil du handle kurtagefrit via Nordnet Markets, skal du lægge en ordre på mindst 1.000 SEK, 1.000 NOK, 1.000 DKK eller 100 EUR. Udstederen stiller køb- og salgskurser, hvilket betyder, at du kan købe direkte uden at være afhængig af, at en anden investor vil sælge. Din modpart er i det tilfælde udstederen.

 Her finder du instrumenterne:

(Klik på billedet for at komme til siden)

Sådan ser ordrevinduet ud

Du handler kurtagefrit* på ordrer fra 1.000 DKK/SEK/NOK eller 100 EUR.  Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Udbyderen stiller købs- og salgskurs, hvilket betyder, at du kan købe direkte, uden at en anden investor vil sælge.

Potentielle udfald

Ved at købe en kort position på et indeks har du skabt en beskyttelse. Hvis indekset falder, vil dine aktier formodentligt også falde, men eftersom din korte position på indekset vil stige, vil dit samlet tab blive mindre.

Hvis markedet stiger på nyheden vil dine aktier stige, men stigningen vil hæmmes af din korte position, som nu taber i værdi. Dit børshandlede produkt kan max. falde 100 %, mens aktierne kan forsætte med at stige.

Resultatet bliver, at du minimerer nedgangen ved et fald, men du tager også en del af stigningen ved en stigning. Pointen er at minimere usikkerheden ved, at du både har en plan i både opgang- og nedgangstider.

Du kan læse mere om Nordnet Markets her

* Produkterne er kurtagefrie, hvis du afgiver ordren på nordnet.dk eller via en af vores handelsapplikationer, hvor værdien af ordren er højere eller lig med 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR. For telefonordrer via mæglere og/eller ordrer på mindre end 1.000 SEK/DKK/NOK eller 100 EUR, betales kurtage ifølge Nordnets gældende prisliste. Ved handel med produkter i en anden valuta end din basisvaluta betaler du et automatisk vekselgebyr, hvis du ikke har en aktiv valutakonto på dit depot. Ring eller skriv til Nordnets Kundeservice for mere information.

Børshandlede produkter kan både stige og falde i værdi og er ofte mere komplicerede og risikofyldte end aktier og fonde/investeringsforeninger og passer ikke til alle investorer. Risikoen øges, jo større gearing produktet har. Der er risiko for, at du mister hele din investerede kapital. Inden du investerer, er det vigtigt, at du læser og forstår alle risici og vilkår som beskrevet i basisprospektet. Børshandlede produkter udbudt via Nordnet Markets har rød risikomærkning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer