Spring til hovedindhold

Sådan løser vi den danske børstørke!

I 18. afsnit af #pengemedper får jeg besøg af en markant erhvervsperson. Med mig i studiet har jeg Allan Søgaard Larsen, tidligere koncernchef og fortsat medejer i Falck, og også bestyrelsesformand i Conferize som aktuelt forsøger at tiltrække aktiekapital i Danmark. Vi sætter fokus på den børstørke, som vi har oplevet de sidste alt for mange år, når det drejer sig om små og mellemstore selskabers muligheder for at hente dansk aktiekapital i København til de væksthungrende virksomheder.

Hør bl.a. Allans syn på:

  • Hvorfor har vi dansk børstørke?
  • Hvad der er den vigtigste rammebetingelse, som skal være opfyldt?
  • Hvorfor Sverige kan, mens det kniber i Danmark
  • Politikernes rolle
  • Rådgiverne tøver og tør ikke generelt. Det har jeg bl.a. hørt og erfaret fra interview med nordjyske Gomspace. Er rådgivernes viden uddateret, eller er det et reelt billede af investorernes manglende risikovillighed?
  • Kan vi forvente en ketchupeffekt, når først selskaber som Green Mobility og Conferize er blevet børsnoterede?
  • Sin rolle i Conferize: Fødselshjælper, bestyrelsesformand eller investor?
 

De seneste måneder har jeg skrevet 6 indlæg om børstørken; herunder mit bud på hvordan man løser den. Alle indlæg kan læses uden password og i vilkårlig rækkefølge (men med fordel efter ”Sådan løser vi børstørken”)

Dansk børstørke:

Sådan løses vi børstørken:

Er du ligeglad, er du ligegyldig:

Tænk alternativt når 85 % af køberne mangler

Kan du sælge dig til investorerne

Danmark vil så gerne have I bliver meget længere

Passive investeringer øger de aktive udfordringer

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2017-06-13 12:06

Jeg kunne godt tænke mig at forstå hvorfor det opfattes som et problem med den “børstørke”. Så længe virksomhederne nemt kan få den kapital de skal bruge (gennem en notering i Sverige) og jeg som investor nemt kan investere i selskabet (ved at købe de svensk noterede aktier), hvad er problemet så? Det er måske et problem for den Københavnske børs, men for Danmark som samfund eller danske investorer kan jeg ikke se det gør nogen forskel om danske virksomheder noteres i Cph eller et andet sted.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2017-06-15 11:11

Hej Anders

Tak for dit input:-)

Kan man på lang sigt vækstmæssigt forestille sig, at tyske virksomheder skulle være børsnoterede i Frankrig og samtidig skabe hovedparten af deres arbejdspladser i Frankrig. Tingene er her sat på spidsen, men alligevel.

Med venlig hilsen
Per

Gæst
Gæst
2017-06-14 23:30

Hej Per, Fin udsendelse – dog er du nødt til at gøre noget ved lyden der svinger mellem din lidt stille røst der kan være svær at høre til en jingle der nær havde fået mig til at køre af vejen (jeg podcaster dine udsendelser). Kan det ikke lade sig gøre at ramme samme lydniveau hele vejen gennem udsendelsen for både dig, gæster og jingle? De bedste hilsener,
Brian

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2017-06-15 11:09

Hej Brian Tak for input. Du har helt ret. Når man laver podcast som andre ikke kan tilbyde med meget interessante gæster i studiet, skal lyden være bedre og mere ensartet end tilfældet er her. Der har, sikkert uden at nogen ville det, være drejet på lydknapper, som jeg ikke var tilstrækkelig opmærksom på. Det er både uhensigtsmæssigt og må naturligvis ikke ske. Jeg håber kilden til problemerne nu er fjernet så du og andre i fremtiden kan lytte til indholdet uden at lydkvaliteten bliver en distraherende og forstyrrende faktor. Der er flere interessante gæster på vej. I næste uge… Læs mere