Spring til hovedindhold

Dansk IPO-feber – sådan tegner du aktier i nye børsselskaber

Der har længe været tale om børsnoteringstørke i Danmark, men nu sker der virkelig noget. Det startede med de to mindre danske selskaber GomSpace og snart Lauritz.com, som begge har valgt at notere sig på Stockholmsbørsens First North liste. Disse selskaber er faktisk kun muligt for dig som dansk investor at tegne hos Nordnet. Men den største og måske for de fleste mest interessante nyhed om børsnotering er noteringen af Dong Energy. Det bliver Danmarks hidtil største børsnotering. For samtlige børsintroduktioner gælder at du kan tegne nye aktier helt kurtagefrit hos Nordnet.

Vi får altid mange spørgsmål til vores kundeservice i forbindelse med børsintroduktioner, så jeg håber at nedenstående guide kan hjælpe dig. Hvis du har været kunde hos Nordnet længe genkender du måske guiden fra tidligere blogindlæg, men vi får mange nye kunder som forhåbentlig kan få gavn af guiden. Og husk at nedenstående alene skal ses som information om, hvordan man tegner aktier i en børsintroduktion hos Nordnet, ikke som en anbefaling til at tegne nye aktier i selskaberne.

Jeg vil her beskrive det praktiske nærmere, hvis du ønsker at tegne aktier i fx Dong Energy. Du starter med at logge ind på dit depot, gå ind under ”Depot” og klikke på ”Børsnoteringer”.

Under ”Børsnoteringer” finder du DONG ENERGY med startdag 26.05.2016 og sidste svardag til Nordnet er den 02.06.2016. Første handelsdag forventes at blive den 9. juni.

Her kan du klikke på ”Læs vilkår” for at få nærmere information om tegningen. Læs vilkårene nøje, inden du tegner, det er bl.a. meget vigtigt, at du har dækning på din konto til tegningen den 2. juni 2016. Er du allerede indlogget, kan du klikke her.

Når du er klar til at afgive et tegningsønske, klikker du på ”Svar”. På selve tegningssiden markerer du feltet ”Tegn” og angiver derefter det antal af nye aktier, som du ønsker at tegne. Hvis du f.eks. vil tegne 100 nye aktier, svarer det til et tegningsbeløb på 25500 kr. Når du har klikket på ”Svar”, vil du få vist en bekræftelse på din tegningsordre.

Herefter vil du se dit svar under ”Mine svar”, og Nordnet vil ekspedere din tegningsordre. Har du dækning for din ordre, og får du tildelt aktier i tegningen, vil disse være tilgængelige for handel den forventede første handelsdag den 9. juni 2016.

Som ved øvrige børsintroduktioner trækker Nordnet ikke kurtage ved købet af de nye aktier i børsintroduktionerne. Vi modtager dog kompensation for vores arbejde fra selskaberne i form af en procentsats af det tegnede beløb.

Du finder mere information om børsintroduktionerne her for GomSpace og Dong Energy. I løbet af få dage vil der også komme information om Lauritz.com.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2016-05-30 15:16

Ja lad os da kaste os ud i den underskudsgivende virksomhed, Dong, og betale det dobbelte af hvad Goldman Sachs betalte i sin tid. Det var hurtigt Dong blev dobbelt så meget værd uden at blive en mere profitabel virksomhed.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-06-01 19:23

De har ellers et pænt driftsoverkud 🙂

Gæst
Gæst
2016-06-15 13:26

Hvor meget modtager nordnet i kommission hvis man tegner aktier i Lauritz igennem jer?

Gæst
Gæst
2020-09-09 20:22

Hvordan kan jeg få lov til at investere i Unity Technologies?