Spring til hovedindhold

Sådan handlede de private investorer i oktober

Mellem os sagt, så er det min oplevelse, at de private investorer hos Nordnet, hører til blandt de danskere, som i højest grad har fingeren på pulsen, når det gælder investering. Derfor vil jeg endnu en gang løfte på sløret for, hvordan vores kunder har ageret i den seneste måned.

Oktober var en måned med megen mediedramatik om det amerikanske statsbudget. Det til trods fortsatte den positive udvikling på verdens toneangivende børser, og udviklingen på Københavns Fondsbørs viste endnu en fornem udvikling med en stigning på 4% i oktober måned.

Det førende danske indeks C20Cap er nu steget med 25% hidtil i år. Den flotte udvikling har samtidigt betydet at handelsaktiviteten hos Nordnets private kunder mere end fordobledes i oktober måned i forhold til samme måned året inden. En øget handelsaktivitet som paradoksalt nok skyldes en kombination af at flere og flere private investorer nu finder tilbage til aktiemarkedet samtidig med, at mange private også sælger ud, da de i takt med nye børsrekorder er usikre på om opgangen kan fortsætte. Blandt Nordnets kunder synes fornemmelsen af, at det er på tide at hente gevinsten hjem, at være udbredt; det er nu femte måned i træk, at vi kan notere et nettosalg af aktier hos vores private kunder, i oktober måned på 15 millioner kr.

Rapportsæsonen kom i gang med generelt positive regnskaber fra de største banker, mens Novo Nordisk skuffede stort på den sidste handelsdag i måneden og indkasserede et kursfald på over 7%. En skuffelse som ikke kom helt bag på de private investorer hos Nordnet, som dagen inden regnskabet solgte ud for netto 59 millioner i aktien. Og alene på regnskabsdagen og i takt med det stigende kursfald tilbagekøbte Nordnets kunder ”billige” Novo aktier for 62 millioner kr.

SAS blev månedens mest købte aktie efter et kursfald på 20% i oktober måned, og Vestas toppede salgssiden efter endnu en måned med store kursudsving. Det skal blive spændende at følge regnskabsfremlæggelsen fra Vestas nye direktør, Anders Runevad, på onsdag den 6. nov. – der er en helt del at leve op til efter årets kursstigning på over 370%…

Her følger en liste med Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i oktober måned:

Største nettokøb oktober 2013 Mio. kr. Største nettosalg oktober 2013 Mio. kr.
SAS 11,1 Vestas Wind Systems 23,8
Carlsberg   8,9 A.P. Møller – Mærsk B 17,5
Lundbeck   5,5 Nordea Bank 15,9
Alm. Brand   5,5 TDC 11,9
FLSmidth & Co.   4,4 Danske Bank   9,9

Og et tip: Vil du dagligt følge nettokøb og nettosalg for Nordnets kunder eller andre aktører i markedet kan du gøre det her

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer