Spring til hovedindhold

Sæt strøm til dine investeringer

Det er ingen hemmelighed, at den grønne trend inden for investeringer er meget bred, og i 2020 har ”grønne” aktier generelt klaret sig super godt målt på afkast.

Hvis du har lyst til at surfe med på den grønne bølge, kan du overveje at investere i elbiler. Med aktier i elbiler kan du gøre din portefølje mere bæredygtig. Tesla er den mest kendte elbil-aktie og har samtidig banet vejen for mange andre. I de senere år er konkurrencen dog blevet markant større. For eksempel er lastbiler også ved at blive strømdrevne.

Få det store grønne overblik

Nedenfor ser du en liste med forskellige aktier. Listen er ikke udtømmende og ikke konkrete købsanbefalinger. Investering i nedenstående aktier er forbundet med høj risiko, fordi kursudsving i aktierne historisk set har været større end ved det generelle aktiemarked.

Aktier:Markedsværdi
Tesla399 MIA USD
Nikola17 MIA USD
Nio42 MIA USD
Li Auto15 MIA USD
Kandi Technologies448 MIO USD
Xpeng20 MIA USD
Electrameccanica Vehicles190 MIO USD
Ayro68 MIO USD
Hyliion712 MIO USD

ETF’er inden for elbil og batteri:

  • Ishares Electric Vehicles and Driving Technology – IE00BGL86Z12
  • L&G Battery Value-Chain – IE00BF0M2Z96

Skal du med på megatrenden?

Elbiler er kun en af fremtidens megatrends. Derfor skrev vi i sommers et blogindlæg, som gav et overblik over de mest populære megatrends i ETF’er. Læs indlægget her.

Men hvis du vil have en bid af den grønne trend, så er det ikke kun Tesla, som har valgt at gå den bæredygtige vej. De store bilfabrikanter som blandt andet Daimler, BMW, Volkswagen og Toyota er i de senere år også begyndt at fokusere mere på el- og hybridbiler. Afkastmæssigt har disse traditionelle bilaktier klaret sig virkelig dårligt i de senere år, men måske er det på vej til at vende?

Aktier:Markedsværdi
Volkswagen399 MIA USD
Daimler17 MIA USD
BMW42 MIA USD
Toyota15 MIA USD
Ford Motor Company448 MIO USD
Fiat Chrysler Automobiles20 MIA USD

En sammenligning af markedsværdien på de forskellige aktier viser, at Tesla klart er den største. Faktisk er Tesla cirka to gange større end Toyota og fem gange større end BMW. Interessant er det, at Nio, som er steget 1.600 procent på et år, nu har cirka samme markedsværdi som BMW.

Afkast et år (4. november 2019 – 4. november 2020):

Hvis dit depot skal have et skud grøn energi, er investering i elbiler altså en mulighed – og måske skal du tilmed udvide horisonten, så du ikke kun har Tesla i kikkerten.

Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Ovenstående aktier er ikke generelle anbefalinger om af købe disse, men udelukkende til inspiration.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-11-13 13:48

Øhhh Fisker? $FSR, hørt om dem, endda med Dansk vinkel. Meget mærkeligt den ikke er nævnt…