Spring til hovedindhold

Samsung Electronics – en fremragende investering historisk.

Den sydkoreanske elektronikgigant har været en fremragende investering historisk. Indtjeningen forventes at falde kraftigt i 2019, og aktiekursen er faldet noget tilbage i forhold til et toppunkt for to år siden. Målt på nøgletal er Samsung Electronics dog makant billigere end konkurrenter som Apple og Taiwan Semiconductor (TSMC). I denne artikel gennemgår jeg Samsung Electronics udvikling de seneste 20-25 år.

Samsungs omsætning er 11-doblet på 21 år, svarende til gennemsnitlig vækst på 12 % p.a. i lokal valuta. Omsætningen forventes at falde i 2019, men stige til nye højder i 2020 og 2021.

Samsungs indtjening pr. aktie (EPS) er 8-doblet på 20 år fra 385 won i 1999 til forventet 3.167 won i 2019, svarende til gennemsnitlig vækst på 11,1 % p.a. EPS forventes halveret i 2019, for dernæst at stige kraftigt i 2020 og 2021. Disse forventninger er markedets konsensusforventninger ifølge finansportalen MarketScreener.com.

Selskabets høje indtjening har sammen med generelt meget lave udbytter betydet, at selskabets indre værdi er 23-doblet på 19 år, svarende til gennemsnitlig tilvækst på 17,8% p.a. Indre værdi forventes at stige til 43.170 won pr. aktie i december 2021.

Samsungs aktiekurs er steget kraftigt over årene som det fremgår af ovenstående graf. Det skal bemærkes at Samsung Electronics har to aktieklasser (common shares og præferenceaktier) og at kurserne på grafen er fra hovednotering i Seoul. Som det fremgår, har præferenceaktien de senere år svinget omkring indre værdi. Aktuelt er præferenceaktien prissat svarende til K/I=1,05.

Ovenstående graf viser igen kursudviklingen, men denne gang sammenlignet med indtjeningen i form af iso-PE-kurver. Som det fremgår, har aktierne historisk det meste af tiden været prissat i intervallet P/E=4-15. Aktuelt er præferenceaktien prissat svarende til P/E2019=12,2 og P/E2020=9,4. Common shares er noget højere prissat, jf. nedenstående tabel.

Præferenceaktien har ikke stemmeret, og der er færre af dem (823 mio. stk. vs. 5.970 mio. stk.). Store aktionærer som investeringsforeninger, hedgefonde og milliardærer vil grundet common shares’ større omsætning derfor foretrække at købe common shares. Mindre private investorer kan med fordel købe præferenceaktien, da den handles med rabat, og derfor giver et højere udbytteafkast (3,7% vs. 3,1%). Rabattens historiske udvikling er vist på ovenstående graf. Som det fremgår, er rabatten aktuelt ca. 16,7%.

Samsung Electronics er parallelt noteret i London og i Tyskland/Luxemburg med en såkaldt GDR eller Global Depositary Receipt. Den engelske GDR svarer til 25 common shares, mens den tyske/luxemburgske GDR svarer til 25 præferenceaktier. Den engelske GDR handles aktuelt til ca. 968 USD (873 EUR), mens den tyske/luxemburske GDR handles til ca. 728 EUR.

Udvalgte nøgletal for Samsung Electronics er vist i ovenstående tabel sammen med tilsvarende nøgletal for Apple Inc. og Taiwan Semiconductor Manufactoring Company (TSMC). Som det fremgår, er Saumsung Electronics markant lavere prissat end Apple og TSMC – især præferenceaktien og den tyske GDR. Samtidig giver Samsung Electronics et højere direkte udbytteafkast.

Det kan i den forbindelse nævnes, at Samsung Electronics siden 2010 har hævet Payout Ratio fra ca. 5% til et nyt niveau på 22% (for 2018) og 45% (forventet i 2019). I absolutte tal er udbyttet hele 14-doblet fra 100 won for 2010 til 1.416 won for 2018. Trods de markant højere udbytter er Samsung Electronics fortsat decideret overkapitaliseret med en soliditet på hele 73% ultimo 2018.

Hvad mener du om Samsung Electronics som investering i efteråret 2019?

Disclaimer: Jeg ejer ikke aktier i Samsung Electronics eller de øvrige nævnte aktier.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer