Spring til hovedindhold

Se, hvordan omkostninger påvirker din investering

Ved du, hvad et valutaspread eller et administrationsgebyr betyder for dine investeringer i det lange løb? Det kan du hurtigt få et overblik over nu. På vores nye site har vi bygget en funktion, så du kan se, hvordan forskellige omkostninger påvirker dine investeringer.

Den tredje januar trådte nye EU-regler i kraft (MiFID II), det betyder, at vi skal vise dig et overblik over de anslående omkostninger, som din investering er omfattet af, og hvordan de vil påvirke afkastet på investeringen over tid.

Den nye information skal give dig et bedre grundlag for at træffe velbegrundede investeringsbeslutninger. Det er forskelligt, hvordan bankerne har valgt at effektuere det. Vi har haft en ambition om at være så transparente som overhovedet muligt.

Få overblik over alle omkostninger

I begyndelsen af december kunne du som noget nyt se, hvor meget du skulle betale for en given handel ved at indtaste det antal værdipapirer, du ville købe eller sælge. Den funktion er nu blevet udbygget, så du kan danne dig et overblik over alle omkostningerne og effekten af dem. Du klikker du dig videre til overblikket via Se omkostningsfordeling i bunden af ordrevinduet.

Inde på omkostningsoversigten får du mulighed for at skrue på forskellige parametre og se, hvordan dine omkostninger ændrer sig. Først skal du vælge, hvor længe du vil holde din investering.

Vi viser dig omkostningerne for hele beholdningsperioden, og derfor er kurtagen for salget også inkluderet. Du kan vælge, at du kun vil have købskurtagen med i beregningen ved at krydse af i ekskl. salgsomkostninger.

Herefter bliver du præsenteret for en række omkostninger, såsom kurtage og omkostninger til veksling eller forvaltning – det er altså ikke alle, der er relevante for alle værdipapirer.

Til sidst kan du se en graf, der viser, hvordan markedsværdien bliver påvirket over tid afhængigt af, hvilket afkast du forventer.

Et anslået overblik

De oplysninger, du ser på oversigten, er baseret på prisinformation og antagelser om fremtiden. Det betyder, at de faktiske omkostninger, som du ender med at betale, kan adskille sig fra det overblik du så, inden du købte det pågældende værdipapir. Når du får din årsopgørelse i begyndelsen af et nyt år, vil du få en separat omkostningsoversigt, som afspejler de faktiske omkostninger fra det forgangne år.

Lad os høre din mening

Vi arbejder stadig på nye funktioner, ligesom vi løbende forbedrer de features, vi har lanceret. Og derfor vil vi stadig gerne høre din mening om det nye nordnet.dk. Som du fortsat kan sende til os via feedback-knappen i bunden af det nye site.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2018-03-25 12:36

Hvad er status på den nye app – I nævnte for noget tid siden at den ville blive udgivet i beta i løbet af vinteren?