Spring til hovedindhold

John Stihøj: Sell in May and go away

Indlægget er skrevet er John Stihøj, ejer af Aktieinfo.net. Blogger om aktier, tips og ideer om investering. Startede i 2001 aktieportalen Aktieinfo.net, en uafhængig udbyder af analyser af aktier og markedsforhold. Aktieinfo tilbyder en gratis aktieportal, men vores kerne er betalingsprodukter målrettet ”gør-det-selv-investorer” og andre med interesse for at investere og løbende følge udviklingen på de finansielle markeder

Alle kender det gamle mundheld. En moderat nedadrettet korrektion på aktiemarkederne i april har dog ført til en udpræget enighed om, at i år kommer det gamle mundheld ikke til at ske fyldest.

Generelt tændes mine advarselslamper, når for mange er enige. Det gjaldt også i marts/april, hvor et stigende antal aktører på finansmarkederne var enige om, at nu måtte der komme en stor korrektion. Sandsynligheden for en større nedadrettet korrektion blev efter min mening reduceret, fordi så mange var enige. Det blev da også kun til et moderat fald – måske netop fordi alle var enige om en forstående korrektion og derfor havde positioneret sig derefter.

Min pointe er, at eftersom snart sagt alle nu er enige om, at man i år ikke skal sælge i maj – ja så stiger risikoen for en forestående større nedadrettet korrektion. Jeg må dog medgive, at selskaberne fortsat leverer pæne regnskaber med stigende indtjening – men oftest med stagnerende omsætning. Centralbankerne gør også deres til at holde humøret oppe med rekordlave renter og tilsagn om, at centralbankerne vil gøre alt hvad der er muligt for at booste væksten og skabe nye arbejdspladser. Samtidig mangler alternativerne til placering i aktier på grund af den rekordlave rente. Med masser af likviditet i markedet, ja så er det nærliggende at mene, at aktierne blot skal stige endnu mere.

Men det er jo netop, når det er skyfrit og ingen fare, at man skal passe allermest på. Og netop situationen med udpræget enighed om fortsat opgang på aktiemarkederne gør mig nervøs. Personligt begynder jeg derfor nu at drosle lidt ned for min risikoeksponering. Jeg synes ganske enkelt, at det er gået for godt i for lang tid. Kun fremtiden vil vise, om jeg får ret i min forsigtige holdning, men jeg tror man skal passe på pengene i de kommende måneder. De udløsende faktorer for en større nedadrettet korrektion kan efter min mening blive en genopblussen af gældskrisen i Euroland, samt det faktum, at USA allerede den 19-05 rammer sit gældsloft, hvortil kommer alt det, som man lige nu og her ikke kan forestille sig.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-05-13 16:07

ved ikke hvor skyfrit du synes der er…. mange aktier HAR korrigeret allerede… der er tilsyneladende stadig en stor divergens mellem cyklickse og defensive selskaber, så pas på med at bruge index som investeringsbarometer -du ved, et ben i koldt vand og ét i varmt 🙂

Gæst
Gæst
2013-05-13 23:12

Enig med Alex! Man kan ikke bare kigge på et index og sige det er steget med 12%, og derfor skal alle aktierne i indexet falde tilbage?.. Ej sådan fungere det ikke:) der er nogen enkelte bobler som er stærkt overvurderede, de vil nok alene klare korrektionen. (Hvis der kommer en)

Gæst
Gæst
2013-05-14 23:26

Skøn artikel. Jeg har shortet SPX-500 de seneste 14 dage, og ligger inde med et urealiseret negativt afkast på over 20 pct. på min BEAR x5-gearing, men teknisk viser markedet en eufori med faldende volumen, og det skræmmer mig at aktierne kan blive ved at stige trods dette ‘mundheld’, som du kalder det. Jeg venter en forholdsvis kraftig korrektion, og den kan komme når som helst.

Gæst
Gæst
2013-05-15 14:22

Hej med jer alle tre. Dejligt at I kommer med feed-back. Jeg er enig i, at man ikke kan sige ALLE aktier er for dyre blot fordi indekset eksempelvis er steget 12 %. Jeg mener der er flere aktier, som man kan beholde og endda også købe, men min pointe er, at det KUNNE ligne en boble eftersom aktierne stiger selv på dårlige nyheder og selvom det teknisk er meget overgjort. Efter min mening er punkt nr. 1 indenfor investering: Undgå tab. Jeg mener, at der lige nu og her generelt betragtet er for lidt at løbe efter på det… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2013-05-15 21:42

Jeg er nu begyndt at køle lidt af og hoppe over i nogen rentefonde i stedet…. Fordelingen hedder nu 60/40… Nu må vi se hvad der sker;)