Spring til hovedindhold

Sender Buffett et “mayday” om amerikansk økonomi?

Mange investorer venter kvartalsmæssigt løbende med spænding på, hvad Warren Buffett foretager sig af transaktioner på aktiemarkedet. I fredags kom der nyt om hans bevægelser i 2. kvartal, og nogle af hans dispositioner vil blive gjort til genstand for en del fortolkninger:

  • Den absolut største enkeltposition er i Apple. Ultimo 1. halvår vægtede Apple 44,18 % i hans portefølje, og siden kvartalsafslutningen for seks uger siden er den vægtning steget yderligere på grund af en væsentlig stigning i Apple, som er meget større end for porteføljen generelt.
  • Den næststørste enkeltposition er i Bank Of America
  • WB har solgt gevaldigt ud i sine bankpositioner med et samlet salg på tæt på 7 mia. USD i JP Morgan, Wells Fargo, USBank og Goldman Sachs (lille post)
  • Finans er dog stadig den sektor, som vægter næstmest i hans portefølje med 32,02 %. Lidt over ligger IT (Apple) med 44,18 %, mens Konsumentvarer sektormæssigt har den 3. højeste vægtning med 15,01 %. Her er det Kraft Heinz og Coca-Cola, som er de store aktiebesiddelser.
  • Mest ”prominente” anskaffelse er nok, at WB har købt for lidt over 500 mio. USD i Barrick Gold. Dermed indikerer Buffett, at han ser værdi i guld og måske forventer/frygter yderligere USD-fald. En af de væsentligere grunde til stigningerne i guld/sølv har været forventninger om USD-fald på grund af budgetunderskud og en Covid-19 epidemi i USA, som er lidt ude af kontrol.
  • I løbet af kvartalet har Berkshire solgt helt ud af sine to positioner i luftfart (Delta og Southwest Airlines). Tidligere var der investeret 4 mia. USD her. Hvis der er en sektor, som specifikt er blevet meget hårdt ramt af Covid-19, er det luftfart.
  • Beholdningen på ca. 4 % af A/S kapitalen i Teva er uændret.

Frygter Warren Buffett amerikansk nedtur?

Berkshire har i kvartalet solgt langt mere, end der er købt for. En betydelig del af provenuet er gået til at akkumulere egne aktier. Buffett signalerer på den måde lidt, at han mangler gode ideer til at købe ekstra aktier for, og derfor er det ikke så overraskende, at han har købt egne aktier. Salget af amerikanske banker, som er sket efter de massive kursfald og købet af Barrick Gold, vil blive fortolket globalt.

Kapitulation i Wells Fargo?

Buffett frygter givetvis, at de ekstremt faldende renter og den fladende rentekurve vil få en negativ konsekvens for rentemarginalen. Samtidig gør det indtryk, at salgene er sket efter nedturen. Især udsalget i Wells Fargo er interessant. Banken har skuffet massivt de seneste år, men ny ledelse signalerer en strategiændring, og har signaleret, at omkostningsbasen skal bringes massivt ned med 10 mia. USD årligt. Det kan gøre Wells Fargo til en ekstremt attraktiv restruktureringscase – ikke mindst på grund af den meget lave prisfastsættelse og fordi den skammekrogsstatus, som Wells Fargo aktuelt har i forhold til FED på grund af kundeskandalen for nogle år siden, ikke varer evigt.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-08-17 20:07

GOLD vægter 0,28% og Teva som du nævner 0,26%. Positionerne er peanuts i BRK og kan sagtens være Ted/Todd’s porteføljer.