Spring til hovedindhold

Shareville har rundet 200.000 medlemmer

For knap fire år siden lancerede vi Shareville. Tanken med tjenesten var enkel – Shareville skulle være et socialt og digitalt netværk for dig, som interesserer sig for investering. Man kan sammenligne det med, at vi ville skabe en form for Facebook med fokus på opsparing og investering. Til forskel fra de børsfora og chatter, som allerede eksisterede, ville vi også kunne vise medlemmernes rigtige porteføljer – ikke bare snak, fiktive placeringer og back-trading – men 200.000 investorer, der deler deres virkelige porteføljer i realtid med andre investorer i netværket.

Udviklingen i antallet af medlemmer på platformen har været fantastisk, og nu er der 200.000 influencers på Shareville, som brænder for investering. Væksten af nye brugere har været på 30 procent alene det seneste år.

Find inspiration i andres porteføljer på Shareville

Jeg tror, at forklaringen på Sharevilles fremgang er, at tjenesten udfylder nogle grundlæggende behov, når det gælder aktier. Tit kan det være en hjælp at vende sine egne investerings-ideer med andre, inden man trykker på købsknappen.  Mange søger ligeledes inspiration til nye selskaber at satse på, og her kan man finde inspiration i andres porteføljer. Sidst men ikke mindst er Shareville både let og sjovt at bruge.

Porteføljerne på Shareville bliver ratet med 0-3 stjerner. Systemet belønner risikojusteret afkast, det vil sige din porteføljes udvikling i forhold til den risiko, du har taget, hvilket måles som sharpe ratio. (Jo højere sharpe ratio, desto bedre). Den første stjerne får alle, der har et positivt afkast. Den anden stjerne gives til dem, der klarer sig bedre end halvdelen af medlemmerne, som har positivt afkast. Og den tredje stjerne gives, når porteføljen tilhører den tiendedel, som har den højeste sharpe ratio af dem med positivt afkast. For den sidstnævnte gruppe har Shareville udviklet et indeks, som måler afkast og sharpe ratio for alle porteføljer, som har tre stjerner. Dette sammenlignes med det nordiske indeks OMX Nordic 120 GI, som spejler udviklingen for de 120 største nordiske selskaber.

Et afkast på 49,5 procent

Resultatet er interessant. Det seneste år (august 2017-juli 2018) har de medlemmer på Shareville, som har tre stjerner, genereret et afkast på 49,5 procent til en sharpe ratio på 4,8. Til sammenligning har de nordiske børser haft et afkast på 5,9 procent og en sharpe ratio på 0,7 i den samme periode.  På vores platform finder du altså nogle af Nordens absolut dygtigste private investorer. Du kan se, hvilke aktier de investerer i og få besked, når de køber eller sælger. Og hvis du har lyst, kan du lade dig inspirere af deres handler og sammensætte din portefølje på samme måde.

Her kan du se porteføljerne med tre stjerner på Shareville. Bemærk, at du kan sortere på aktivitet (antal handler per måned), beholdning (antal værdipapirer i porteføljen) og land. På den måde kan du vælge at følge personer, som har samme tilgang til investeringer som dig selv.

Har du ikke allerede været inde på Shareville, så anbefaler jeg, at du prøver og ser, hvad du synes. Tjenesten er gratis at bruge, og du viser ikke, hvor mange penge, du har investeret – kun den procentuelle fordeling mellem dine beholdninger. Du kan læse mere om de mest populære funktioner, som findes på Shareville i indlægget her.

Har du gode ideer til nye funktioner eller forslag til, Katie Malou Nordenbøl, Head of Sales & Marketing, Nordnet Danmark.hvordan vi kan udvikle Shareville?
Skriv en kommentar under blogindlægget.

Held og lykke med investeringerne!

/ Katie Malou Nordenbøl,
Head of Sales & Marketing,
Nordnet Danmark.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2018-08-22 11:23

Nu er der flere måder at beregne sharpe ratio på. Nordnets er på et års basis, hvilket er usædvanlig kort og gør, at der er et kæmpe gennemtræk af kunder i den bedste gruppe. At kalde dem “kapitalforvaltere” er lidt af en tilsnigelse. Mange af dem taber en stor del af deres investering på få år, så det er nok mere passende at kalde dem højrisiko spekulanter. Faktisk er det umuligt at finde gode langsigtede investorer ud fra listerne på Shareville, hvilket måske er en af grundene til, at et flertal af kunderne, der bruger platformen, taber penge hvert år.… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2018-08-24 14:23

Hej Nielsenn
Tak for din feedback. Vi er altid glade for at få tilbagemeldinger fra vores kunder, så vi kan blive ved med at udvikle vores tjenester.
Ha’ en rigtig god weekend!
Venlig hilsen
Sanne, Nordnet

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2018-08-24 20:08

Hej Sanne. Det lyder godt. Statistikkerne på Shareville har altid været et utroligt tåget og sumpet foretagende, som Nordnet Bank ikke kan være bekendt. Hvis du har lyst til at se eksempler, kan du kigge på denne Shareville tråd:
https://www.shareville.dk/medlemmer/old-dog/wall/kommentarer/fake-statistics-when-something-sounds-too-good-to-be-true-70620765
Tråde om misvisende statistikker på Shareville har der været masser af gennem årene, men Nordnet har aldrig reageret på dem, så din tilbagemelding er bestemt en positiv nyhed.
Hav en skøn weekend!
Med venlig hilsen
Nielsen