Spring til hovedindhold

Sikre amerikanske aktier

Ingen aktier er sikre, forstået på den måde at de giver sikker gevinst. Som investorer må vi desværre leve med en vis usikkerhed. Men nogle aktier er mere sikre end andre. Ofte er de mest omtalte aktier, og de mest spændende aktier desværre de farligste. Det skyldes at aktierne er populære og forventningerne er høje.

Hvor kunne det være dejligt, hvis der fandtes aktier hvor man kunne være sikker på at indtjeningen og udbyttet voksede hvert år. For så ville det jo kun være et spørgsmål om tid, inden aktiekursen ville følge trop og nå nye rekorder. Den slags aktier findes desværre ikke, men adskillige selskaber har lang tradition for rekordresultater og hævede udbytter. De fleste af den type aktier finder man i USA. Det skyldes nok dette lands fantastiske forretningskultur. Det er ikke for ingenting at USA og Wall Street igen og igen betegnes kapitalismens Mecca.

Jeg har i flere år været fascineret af selskaber med lange rekordrækker. Ved at holde øjne og ører åbne har jeg efterhånden fundet adkillige af den slags selskaber. Nedenfor kan du se navnene på 12 amerikanske selskaber der alle har opnået rekordhøj indtjeningen pr. aktie (EPS) mindst 13 år i træk:

. . . . . . . . . .  . . . . . . .  Rekordår . .Kurs . . . Yield . . .P/E2012

Wal-Mart Stores . . . . .. 44 . . . . . . .75,0. . . . . 2,6 . . . . . .15,3

Abbott Laboratories . . .39 . . . . . . . 65,8 . . . . .3,3 . . . . . .13,0

Fiserv . . . . . . . . . . . . . . 28 . . . . . . . 75,1 . . . . .0,0 . . . . . .14,5

Becton Dickinson . . . . .27 . . . . . . . 75,7 . . . . .2,4 . . . . . .14,1

Medtronic . . . . . . . . . . .27 . . . . . . . 41,9 . . . . . 2,4 . . . . . 11,5

Johnson & Johnson . . . .25 . . . . . . . 71,2 . . . . .3,4 . . . . . .14,0

Aflac Inc. . . . . . . . . . . . 22 . . . . . . . 49,9 . . . . .2,8 . . . . . . .7,5

McCormick & Co. . . . . 16 . . . . . . . 62,2 . . . . . 2,0 . . . . . .20,3

ResMed . . . . . . . . . . . . .15 . . . . . . . 40,0 . . . . . 0,0 . . . . . .20,1

Amgen . . . . . . . . . . . . . .14 . . . . . . ..87,5 . . . . . 1,6 . . . . . .13,4

Church & Dwight . . . . . 14 . . . . . . ..49,8. . . . . .1,9 . . . . . .20,6

C.R. Bard . . . . . . . . . . . .13 . . . . . . . 97,0 . . . . . 0,8 . . . . . .14,8

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gennemsnit . . . . . . . . . . 24 . . . . . . . N/M. . . . . .1,9 . . . . . .14,9

Med hver af ovenstående aktier kan man næsten være sikker på at indtjeningen vokser fremover, og man kan samtidigt næsten være sikker på at udbyttet bliver hævet. Samlet for hele gruppen må sandsynligheden for stigende indtjening og stigende udbytte være næsten 100%. Alligevel er gruppen samlet set overraskende lavt prissat med P/E2012=14,9. Til sammenligning er alle amerikanske aktier under ét prissat svarende til P/E2012=15,4. Ovenstående aktier handles altså med en uforståelig rabat i forhold til markedet.

Hvad er mon forklaringen på denne mystiske rabat? Måske skyldes det ganske enkelt at aktierne opfattes som kedelige? Har du et bedre bud på hvorfor  markedets måske sikreste og mest stabile vinderaktier handles med rabat i forhold til markedet i øvrigt?

Disclaimer: Jeg ejer selv aktier i Wal-Mart Stores, Abbott Laboratories, Becton Dickinson, Medtronic, Johnson & Johnson og Aflac

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer