Spring til hovedindhold

Skal dine investeringer være grønne?

Du kan CO2-kompensere på mange måder. For eksempel kan du støtte regnskovsprojekter i Panama eller vindmølleprojekter på den kinesiske Ø Nanri. Men du kan også vælge at gøre dine investeringer grønne. I dette indlæg kan du læse om, hvilke muligheder du har for at hoppe på den grønne investeringsbølge.

Få styr på de grønne begreber

I de senere år er Impact investeringer og ESG blevet hyppigere begreber i investorernes bevidsthed. Derfor har du sandsynligvis hørt om dem – men hvad er det nu, de helt præcist står for?

Impact refererer til investeringer foretaget i virksomheder med det formål at skabe en målbar, gavnlig social eller miljømæssig påvirkning sammen med et investeringsmæssigt afkast.

ESG er en forkortelse af Environmental, Social and Governance (miljø, sociale forhold og god selskabsledelse). Her handler det altså om at investere i selskaber, der gør det godt på en eller flere af disse parametre.

Tendensen i de senere år er, at en lang række professionelle og private investorer, pensionskasser, ETF’er og investeringsforeninger i højere grad sikrer, at deres investeringer lever op til en række bæredygtige standarder.

Hos Nordnet vil vi i høj grad også gerne understøtte denne dagsorden. Vores ambition er at sikre, at du som investor har adgang til et bredt udbud af mange forskellige typer af investeringer. Og samtidig skal det naturligvis være nemt at finde for eksempel grønne og bæredygtige investeringer. Det er derfor, vi har lavet temasider og screener-funktioner, der sikrer, at du ikke skal lede med lys og lygte, når du søger inspiration til at gøre dine investeringer grønne.

Temasiderne giver dig hurtig inspiration inden for forskellige dele af det bæredygtige univers. Og med vores screenere kan du ud fra dine egne kriterier nemt skabe et overblik over dine bæredygtige investeringsmuligheder – uanset om det handler om investeringsforeninger eller ETF’er.

Hjælp til at finde rundt i bæredygtighed

Men der er selvfølgelig flere muligheder. MakeImpact er en dansk fintech virksomhed, som kan hjælpe dig med at træffe de rigtige valg ud fra FN’s Verdensmål.

Se mere om, hvad MakeImpact kan hjælpe dig med, hvis du vil træffe de rigtige bæredygtige beslutninger, når du investerer i enkeltaktier. Læs tidligere blogindlæg fra MakeImpact her.

Hvad kan du konkret gøre?

Hvis du som investor primært vil gå den grønne vej, så vil vi nedenfor vise dig eksempler på to porteføljer.

ETF portefølje med 50 procent obligationer og 50 procent aktier

Lyxor Green Bond og iShares Global Clean Energy

Portefølje bestående af både fonde og ETF’er med 20 procent obligationer og 80 procent aktier

Maj Invest Grønne Obligationer, Nordea Invest Klima & Miljø, Lyxor ETF New Energy og iShares Global Clean Energy

Du skal være opmærksom på, at ovenstående blot er eksempler på to porteføljer og altså ikke kan ses som en anbefaling om at købe præcis disse.

Hvis du er interesseret i at kombinere med enkelte selskaber, så har du her et tag-selv-bord med velkendte navne at vælge imellem:

Find mere inspiration på vores temaside.

Vi håber, at ovenstående har givet dig et billede af, at det ikke behøver være svært at komme i gang med at investere mere grønt – og at der findes gode muligheder for at gøre det til fornuftige omkostningsniveauer.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer