Skal du holde fingrene fra Fingerprint Cards?

Skal du holde fingrene fra Fingerprint Cards?

I episode 9 tager #forpengenes igen den almindelige investors briller på, og du får denne gang et indblik i, hvad en investering i Fingerprint Cards (FPC) indebærer.

Der er næppe et andet selskab i Norden, der har delt investeringsvandene de seneste år, som FPC har. Aktien er tidoblet – det samme er omsætningen. FPC har vist sig at være en meget betydelig aktør inden for biometri. Biometri handler ikke kun om genkendelse af fingeraftryk – det er en betegnelse for teknikker til at identificere personer ved hjælp af unikke biologiske kendetegn hos personerne. Inden for biometri er fingeraftryksidentifikation dog kommet længst kommercielt set.

Markedsværdien af FPC er mere end 25 mia. SEK – eller ca. 9 gange den forventede omsætning for 2015. Nordnets danske kunder har investeret i omegnen af 800 mio. DKK i FPC (hovedparten via kursstigninger), og FPC er den udenlandske aktie, der værdimæssigt fylder mest i depoterne lige nu.

I episode 9 får du derudover et par flashbacks til tidligere udsendelser. Jacob kommer ind på Indien på baggrund af hans netop afsluttede tur til BRIK-landet, og jeg giver mit bud på, hvad investorer i olieaktier skal gøre i den nuværende situation med lave oliepriser – sidstnævnte handler meget om forventninger og timing.

Næste episode af podcasten vil handle om børsintroduktioner og IPOs. Her på nordnetbloggen.dk kan du læse om, hvordan en børsintroduktion ser ud. Jeg skrev fem indlæg i forbindelse med Matas’ børsintroduktion i 2013. Første indlæg havde titlen Det bør du vide inden du køber Matas aktier. Du finder de resterende indlæg ved at søge på navnet Matas.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer