Spring til hovedindhold

Sommeren er her…

Handelsstatistikken for juni måned viste tydeligt, at mange nu prioriterer at nyde sommervarmen. Aktiviteten var klart lavere i juni måned i forhold til maj måned, og alt tyder på at tendensen fortsætter i juli. Det er helt normalt og logisk. Vi behøver alle slappe af, og tage fri fra hverdagen, inklusiv aktiemarkedet.

Ellers viste handelsmønsteret for Nordnets kunder i juni måned en vending. Efter 3 måneder i træk, hvor Nordnets kunder havde nettosolgt aktier, blev der i juni måned nettokøbt aktier for 98,3 mio. kr. Specielt kursfaldende de sidste to uger fik køberne frem, og det var specielt aktier i Vestas og Novo Nordisk, der blev købt ind.

Her er en liste med Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg i juni måned:

Største nettokøb/mio. kr. juni   Største nettosalg/mio. kr. juni  
1 VESTAS 29,3 1 FLSMIDTH & CO.   -7,7
2 NOVO NORDISK B 23,0 2 NORDEA BANK   -4,7
3 CARLSBERG B 12,8 3 MACONOMY   -4,1
4 DANSKE BANK   6,2 4 SAS   -2,9
5 GENMAB   4,9 5 D/S NORDEN   -2,8

 

På trods af den store usikkerhed, som præger markedet, virker mange altså alligevel have en positiv tro på børsen fremover. Det skal blive spændende at følge den kommende regnskabssæsong, og se om forventningerne bliver indfriet.

Selv om vi nu går ind i ferieperioden kan det være fornuftigt at holde lidt øje med det som sker i markedet. Normalt er juli måned nyhedsfattig, men jeg skulle da ikke blive overrasket, hvis der alligevel dukker nogle interessante nyheder op. Lad os håbe at det bliver positive nyheder, så både du og din portefølje er på top efter sommerferien.

Rigtig god sommerferie til alle!

Ps. Nu ved jeg godt, at jeg lige skrev det her med at slappe af. Men personligt er jeg skruet sådan sammen, at jeg ikke kan lade være med at tjekke udviklingen mindst en gang om dagen. Har du det på samme måde, vil disse applikationer nok også give dig en bedre sommerferie:

Nordnet iPhone app, Nordnet Android app og Wintrade Mobil: Giver dig de vigtigste funktioner, så du kan tjekke udviklingen i dit depot samt handle.

Kursalarmer, nyhedsalarmer og depotrapporter: Holder dig opdateret om udviklingen.

Stop loss – take profit: Kan bruges til automatisk handel,  Nordnets systemer køber eller sælger for dig, hvis aktien når en bestemt kurs.

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer