Spring til hovedindhold

Sparinvest INDEX lancerer fem nye fonde

Dette indlæg er markedsføring.

Tekst og indhold er leveret af Sparinvest og skal ikke ses som en anbefaling fra Nordnet

Den øgede efterspørgsel efter index-investering betyder, at Sparinvest INDEX kort før årsskiftet lancerede fem nye passive index-fonde, som supplement til de 14 eksisterende index-fonde.

Tre af de nye fonde er blandede fonde, hvor man som investor har mulighed for at vælge en bestemt risikoprofil – lav, mellem eller høj – med aktieandele på henholdsvis 25, 50 og 75 pct. Fondene overvåges og rebalanceres løbende, så investorer er garanteret, at de forbliver i den risikoprofil, de har valgt. De tre fonde har en bred investeringshorisont i index-fonde og ETF’er med værdipapirer fra hele verden.

Jyllands-Posten skrev kort for årsskiftet om den store investorinteresse for blandede fonde og kunne fortælle at der alene i 2017 var blevet skudt over 36 mia. kr. ind i denne type fonde.

En af fortalerne for blandede fonde generelt er chefanalytiker Nikolaj Holdt Mikkelsen, der mener, at blandede fonde er for de investorer, der hverken har tid eller lyst til at følge sine investeringer tæt. De blandede fonde er ifølge Nikolaj Holdt Mikkelsen et simpelt og transparent produkt, hvor andre sørger for, at man ikke tager større risiko, end man ønsker.

ÅOP på de tre fonde er 0,68 pct. for INDEX Lav Risiko, 0,75 pct. for INDEX Mellem Risiko og 0,83 pct. for INDEX Høj Risiko.

Mette Harbo Bossow, er director of indexed investments i Sparinvest.

Mette Harbo Bossow, der er director of indexed investments i Sparinvest, siger, at mange investorer gennem et stykke tid har efterspurgt billige passive blandede fonde. Hun kalder de nye fonde dobbelt passive fonde, da man som investor både investerer i passive indeksfonde og samtidigt ikke behøver at rebalancere sin investering efter udsving i aktiemarkedet. Det sker internt i fondene for at sikre investorerne en fast risikoprofil.

Ny fond målrettet pension og VSO-ordninger

Ud over de tre nye fonde har Sparinvest Index lanceret en akkumulerende version af den populære INDEX Globale Aktier Minimum Risiko. Den akkumulerende afdeling er særligt anvendelig for pensionsordninger og virksomhedsskatteordninger. Den adskiller sig fra de udbyttebetalende afdelinger, da den ikke udbetaler et løbende udbytte til investorerne, men lader udbyttet blive i afdelingen. Styrken ved den akkumulerende afdeling er, at man slipper for løbende at skulle geninvestere udbytterne. Beskatningen af afdelingen adskiller sig fra de øvrige aktiebaserede index-fonde, da den er lagerbeskattet.

Bred eksponering i nyt globalt index

Den sidste af de fem nye fonde er INDEX Globale Aktier, der bliver den hidtil bredeste fond i Sparindex. Fonden er en global aktieafdeling med det totale verdensindeks som investeringsunivers. Det omfatter både emerging markets og de udviklede markeder. Afdelingen følger indekset MSCI World AC IMI, som inkluderer både small, mid og large cap selskaber.

Sparindex er Danmarks største forvalter af børsnoterede index-fonde med over 12 mia. kr. under forvaltning. 20.000 danskere har allerede investeret i Sparindex. Alene i 2017 blev der investeret yderligere 3,6 mia. kr. i Sparinvest Index-fondene.

Fondene er tilgængelige på Nordnet.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer