Spring til hovedindhold

Forsikringsaktier: Effekt fra stormskader på 1 mia

Tryg forsikring estimerer, at der er sket stormskader for i omegnen af 1 mia. baseret på egne tal og deres markedsandel. Selv om skaderne er ødelæggende og omfattende, er det markant mindre end under stormen i 1999 og oversvømmelserne i 2011. For forsikringsselskaberne er naturkatastrofer som disse altid uheldige. Investorerne kan dog forholde sig roligt i forvisning om at selskaberne har lært af fortiden og foretager en betydelig genforsikring.

Stormen i 1999

I nyere tid ”husker” forsikringsselskaberne bedst december stormen fra 1999. Den endte med at koste samlet i omegnen af 13 mia. Til forskel fra i dag havde forsikringsselskaberne ikke, i det omfang som det sker i dag, dækket deres risiko af i form af genforsikring.

Oversvømmelsen i 2011

I forbindelse med de meget store oversvømmelser, som prægede København under sommerskybruddet i 2011, skete der sammenlagte skader for mere end 5 mia. Forsikringsselskaberne endte dog med en markant mindre regning. Dels fordi de direkte havde foretaget en betydelig genforsikring og fordi de deraf følgende stigende genforsikringspræmier året efter blev væltet over på kunderne. Stigende indkøbspriser = stigende udsalgspriser.

Skader håndterbare pga genforsikring. Næppe prisstigninger

Hvis det viser sig at Tryg forsikrings estimat om samlede stormskader ligger i størrelsesordenen 1 mia., vil det for forsikringsselskaberne nok være en stor byrde, men i praksis, vil deres del af regningen være mindre og håndterbar. Forsikringsskader er netop selskabernes speciale og på lidt længere sigt udgør skaderne jo fundamentet for deres forretning. Skader med jævne mellemrum medvirker også til at fastholde behovet for netop forsikring og giver alibiet for fastholdelse af højere priser. Via genforsikring virker skader som afbetalingskøb, hvor nogen dækker skaderne nu mod at præmierne stiger næste år. Et skadesomfang på samlet 1 mia, vil dog næppe få præmierne til at stige. Det er en del af normal praksis.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer