Ritzau Finans oplever desværre stadig tekniske problemer. Derfor er der fortsat ingen nyhedsstrøm fra Ritzau – herunder til Nordnets kunder. Ritzau arbejder på at løse problemet.
Grundet den store interesse for Nordnets børsnotering kan du kan i øjeblikket opleve længere svartider på vores telefoner og mail.

Teva: Er der også et ”Kodak moment” til Kåre Schultz?

Teva Pharmaceuticals

Donald Trump og hans administration overraskede aktiemarkedet med et Kodak moment. Eastman Kodak, et kemiselskab, som er mest kendt for at være amerikansk og for at producere film gik konkurs for år tilbage. Selskabet har fået en aktierenæssance, som trækker tråd til Teva. En nyhed i samme medicinalretning kan være en joker i forbindelse med halvårsregnskabet, som bliver offentliggjort imorgen onsdag den 5/8:

  • Amerikanerne har ikke haft et beredskab, som gjorde dem i stand til at levere basale produkter i forbindelse med Covid-19. Mange kopiprodukter fremstilles i Indien og Kina, og den manglende forsyningssikkerhed har bekymret Donald Trump.
  • Konsekvensen af det er ønsket om at producere mere i USA. Konkret har det første af måske flere skridt været, at USA giver Kodak et lån på 765 mio. USD så de kan levere kemiinput under fællesbetegnelsen API (det aktive pharmaceutiske input). Kodak har meddelt, at de vil skabe 300 jobs og øge den amerikanske produktion ud fra devisen ”Made in USA”.
  • Valget af Kodak er på den ene side ”naturlig” i den forstand, at det passer godt ind i fortællingen om at gøre ”America great again”. På den anden side er det paradoksalt, at/hvis USA ikke har henvendt sig til Teva, der som den måske største kopiproducent i verden har blandt de bedste forudsætninger for at kende produktionsøkonomien i kopiprodukter. Samtidig viser estimatet på at skabe 300 USA job mod at give et lån og en risiko på 765 mio. USD, et lån/job forhold på 2,55 mio. USD. Det må kunne gøres bedre og billigere med en allerede etableret aktør.
  • Det er ikke forventet, og vil kunne være en positiv overraskelse, hvis USA ikke kun har lavet en forsyningssikkerhedsaftale med Kodak, men også med eksempelvis Teva. Meddelelsen om samarbejdet med Kodak kom ud af den blå luft og fik aktien til at eksplodere. En lignende stor stigning for Teva i givet fald ligger ikke i kortene, men det er ikke helt udelukket, at der kan komme en aftale om end det er mindre sandsynligt.
  • For Tevas investorer er indtjenings- og omsætningsudviklingen naturligvis vigtig. Her forventes en EPS på 0,53 USD og en omsætning på 3,93 mia. USD. Begge tal er noget lavere end i 1. kvartal.
  • Første kvartal var positiv præget af lageropbygning af produkter i forbindelse med covid-19. Analytikere forventer, at denne effekt bliver let negativ i 2. kvartal.
  • I den positive retning trækker bl.a. lancering af biosimilare produkter og salget af ”Austedo”. På den negative side tæller, at salget af sclerosemidlet Copaxone stadig falder efter udløb af patent for nogle år siden. Effekten er dog aftagende. Samtidig kan der være en lagereffekt i 2. kvartal jævnfør ovenfor. Migrænemidlet Avojy har skuffet indtil videre og er en ubekendt i 2. kvartalstallene.
  • Teva overraskede positivt i første kvartal, og umiddelbart virker forventninger om en omsætning, som ligger næsten 500 mio. USD under Q1 som meget konservativt.
  • Teva annoncerede i sidste uge, at de opløser et joint venture med Takeda i Japan. Aktiviteterne vil for 80 % vedkommende bliver solgt til Nichi-Iko og handlen vil blive afsluttet i starten af 2021. Investorerne vil spørge ind til hvad de finansielle implikationer er ved handlen.

Retssager er forskel mellem lav og høj aktiekurs

Mens nogle af de selskaber, som er anklaget for at have ”fixet” kopipriser i USA, har indgået et forlig med USA, gælder det indtil videre ikke Teva. Investorerne er stadig udvidende om det skyldes, at de amerikanske myndigheder kræver en alt for stor økonomisk kompensation og om/eller at Teva satser på, at deres positive tilkendegivelse og hjælp under Covid-19 vil kunne give dem økonomisk goodwill i en forhandling.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Læs mere om Teva-aktien her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer