Spring til hovedindhold

Teva: Er det nu Kåre?

Teva Pharmaceuticals

Teva er i 2021 steget med 26% på blot 19 dage. Er tiden nu kommet til, at investorerne lægger opioid-sagen bag sig og tør investere længeresigtet?

 • Teva steg tirsdag med yderligere 5%
 • Siden årsskiftet er aktien steget med 26%
 • Kursudviklingen i 2020 så en overgang lovende ud, men hen mod slutningen af året trak investorerne igen følehornene til sig og blev bange for udfaldet af opioid-sagen
 • Udviklingen i Tevas underliggende økonomi berettiger ikke til en aktiekurs på 10-12 USD, men snarere 25-30 USD. Forudsætningen er dog, at investorerne tør løbe risikoen med de potentielle retssager/forlig, der ligger over aktien som en mørk sky
 • En række andre selskaber har i 2020 forligt opioid-sagen. Det gælder dog ikke for Teva.
 • Udfordringen med Teva er næppe, at parterne ikke er nogenlunde enige om beløbsrammen. Det er mere betalingen, som volder udfordringer.
 • Teva vil betale med produkter, som kan hjælpe med afvænningen. Sagsøgerne vil hellere have dollars. Det er dog ikke den eneste udfordring. Advokaterne er de sikre vindere i forlig, og hvis Teva overvejende skal ”betale” med produkter, hvem skal så afregne salær med advokaterne?
 • Teva har angiveligt tilbudt at betale 23 mia. USD i produkter og et mindre beløb i kontanter. Det lyder og er et astronomisk beløb. Når der korrigeres for, at de 23 mia., jævnfør Tevas forslag, skal udregnes til vejledende priser (uden 70% normal rabat), er det reelt ”kun” produkter for 6,9 mia. USD over en 10-årig periode. Med en EBITDA-margin på 25% er Tevas andel af produkterne på bundlinjen ”kun” en belastning på under 2 mia. USD og langt mindre netto.

Det taler for et forlig

 • Alle er interesserede i et forlig. Også Teva
 • Sagen har kørt i mange år. Det er tid til at komme videre
 • Andre har lavet et forlig
 • Der kommer sjældent røg uden ild. Investorerne har måske/formentlig lugtet lunten og er på vej ind i Teva. Et forlig på ovenstående betingelser vil på den ene side ikke vriste Teva fri af alle potentielle retssager (de har også to andre og mindre sager), men opioid er så absolut den store sten i investeringsskoen

Det taler imod et forlig

 • Teva har hidtil vægret sig mod at indgå et forlig af den simple grund, at de blot har produceret noget, som andre har solgt. Skal Teva i det hele taget betale noget?
 • Hvorfor indgå et forlig, når man har ventet så længe? Det kan være, at Teva vinder udmattelseskampen?
 • Et forlig bliver dyrt uanset

Teva på rette vej”

Ved en årligt tilbagevendende medicinalkonference for 1 uge siden arrangeret af JP Morgan, gentog Kåre Schultz sine ambitioner: At reducere gælden ned til 3x EBITDA og at hæve EBITDA-marginalen til 28 % i 2023. Kåre Schultz stillede investorerne en encifret vækst i omsætningen i udsigt i 2021 drevet af nylancering af generiske produkter med bedre margin og stigende salg af egne produkter såsom Austedo og Avojy. Regnskabet om 3 uger den 10/2 bliver næppe den ultimative vending og kurstrigger, men udsigten til positiv og trods alt ”væsentlig” (set i forhold til de seneste år) toplinjevækst kan gøre den positive forskel. Forudsætningen for at aktiekursen slipper sin bundformation er dog ikke kun den underliggende udvikling, men især et forlig i opioid-sagen.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer