Spring til hovedindhold

Teva: Investorerne venter på opioid sagen som game changer

Teva og danske Kåre Schultz fremlagde i går deres 2020 regnskab og guidance for 2021. Aktiekursen faldt med næsten 7 % og en overgang sågar 10 %. Investorerne venter fortsat på en retslig afklaring. Tallene i sig selv var helt som forventet og kursfaldet/kursudsving var meget bemærkelsesværdige:

 • Teva omsætning og indtjening for 4. kvartal var som forventet med 4,5 mia. USD og EPS på 0,68 (forventet 0,63)
 • Investorerne sendte alligevel aktien ned med 6,95 % og en overgang sågar 10 %.
 • Handlen var meget stor og næsten 4,5x det normale 3 måneders gennemsnit
 • Kursudviklingen inden for dagen skabte en usikkerhed, som tallene ikke berettigede til. Der er/var således ingen sammenhæng mellem resultaterne og udsigterne for 2021 og den nervøse handel.
 • En af de mulige forklaringer på kursudsvingene kan være at meget kortsigtede investorer havde spekuleret i en afgørelse i opioid sagen. Det var dog helt urealistisk, at den skulle komme.

2021 – som forventet

Udsigterne for 2021 var som forventet:

 • Omsætning på 16,6 mia. (midtpunkt af interval/16,76 forventet). Renset for frasalg af japanske aktiviteters omsætning på 240 mio. er det lidt over det forventede/som forventet.
 • EPS forventes at blive 2,5-2,7 (mod forventet 2,63). Det er på den ene side lidt under konsensus. På den anden side har Teva det for vane at levere lidt bedre end ventet.

På telefonkonferencen uddybede Teva:

 • 2. halvår forventes at blive lidt stærkere end første
 • Teva forventer at være meget tæt på at have solgt for 1 mia. USD i Austedo (block buster). Salget vokser markant i USA og Austedo er blevet introduceret i Kina. Senere følger Europa.
 • Teva forventer et salg på 300 mio. i Avojy (migræne). Kåre Schultz hævede de langsigtede ambitioner og nævnte et håb om på sigt at få 1/3 af det marked. Tidligere har ambitionen været 20-25 %
 • Målsætningen om en driftsmargin på 28 % i 2023 blev fastholdt. Tallene for 2019/2020 har været 24,5/26,3 og der budgetteres med 26,8 % i 2021.
 • Teva vil fortsætte med at konsolidere sin produktion på færre fabrikker. Indtil videre har de lukket/frasolgt 20 fabrikker ud af 80. Det langsigtede tal er ca. 50. Altså 10 færre end nærværende

Opioid er stadig game changer

Regnskabstallene og guidance var som forventet. Aktien er steget pænt i 2021, og måske kan det delvist forklare, dels kursfald, det store kursudsving inden for dagen og den forhøjede handelsaktivitet. Reelt er udsvingene dog ”mærkelige”. Kåre Schultz var optimistisk om et opioid forlig, men lidt tilbageholden med hensyn til timingen. Et forlig, som der tidligere har været nævnt og forhandlet om (Teva betaler i produkter og et mindre beløb i kontanter) vil være den kurspåvirkende risikolettelse, som investorerne venter på. Det kan ske om 1 måned, men der kan også gå kvartaler, før det endelig er på plads. Indtil da forbliver aktien ekstremt lavt prissat med P/E på 4,6x 2021 guidance. En fair pris med fortsat gældsreduktion; et gældsniveau på målsætningen (3xEBITDA) og uden en meget stor legal risiko er 25-35.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-02-11 14:22

Hej Per. Tak for dine altid gode opdateringer. Det så ud som om gældsneddrivelsen var stagneret en anelse, måske pga en svækket dollar. Ser du slet ingen risiko ift en fortsat svækkelse af dollaren og de her “covenant ratios” som teva på gældsiden er forpligtiget til at holde sig på den rigtige side af?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2021-02-11 14:44

Hej Ulrich

Tak for din kommentar og spørgsmål. Mht. gældsnedbringelsen kommenterede Kåre Schultz eller finansdirektøren på det. Se venligst selv yderligere i “transcript” fra conf. call. For midt eget vedkommende. Nej. Hovedparten er i USD. Gæld, det største marked, etc. så det ser jeg ikke som en stor risiko. Risikofaktorer er de legale. Dem skal man ikke undervurdere. jeg er ikke nervøs for covenants. Det har Teva godt styr på. Det legale har en betydelig tilfældighedsfaktor. Alt det man ikke kan styre og reelt ikke påvirke, er det som stresser mig.

Hilsen
Per