Spring til hovedindhold

Tid til at købe Vestas?

Det er ofte klogt at gå mod strømmen, og gøre det modsatte af flertallet. Eksempelvis ved at købe den aktie analytikerne hader allermest. For den aktie har jo allerede en kæmpe overvægt af salgsanbefalinger, og analytikerne har typisk skruet forventningerne helt i bund. Ofte er kursen på analytikernes hadeaktier tilmed helt i bund. Ekstrem lave forventninger og en ekstrem lav kurs reducerer selvsagt risikoen for skuffelser og kursfald. Omvendt er chancen for positive overraskelser og kursstigninger høj.

Lige nu er Vestas den mest hadede aktie i C20 indekset. Det fremgår af den ugentlige oversigt i Børsen Investor tillægget fra i mandags – 10. september 2012. Ifølge oversigten, der tidligere gik under navnet Børsens Aktiepanel, har Vestas lige nu den klart laveste gennemsnitlige anbefaling af de 19 store danske aktier i undersøgelsen. Vestas har samtidigt haft den klart dårligte kursudvikling af samtlige aktier siden Nytår. Vestas ligner dermed et klassisk eksempel på en aktie, der er faldet i markedets unåde.

For den kontrære og durkdreven investor er Vestas et spændende papir. For Vestas kan få svært ved at skuffe markedets lave forventninger. Og selv ved negative nyheder, er det ikke givet at kursen vil falde, for den er jo allerede lav. Omvendt skal der næsten ingenting til for at løfte aktiekursen. Ved fraværet af negative nyheder, eller ved den mindste positive nyhed, vil en eller anden analytiker sandsynligvis ændre sit sortsyn, og hæve anbefalingen. Det kan give anledning til et stemningsskift, der kan ændre balancen, og sende kursen i vejret. Og så bliver de øvrige analytikere nok nervøse, og vil måske også genoverveje deres sortsyn.

Netop kursstigninger fra et oversolgt niveau er ofte det der skal til, for at få analytikere til at tænke sig om. Det ser umiddelbart ud til at ud til at Vestas bundede rent kursmæssigt omkring 25 kroner i juli 2012. Siden er aktien steget pænt. Blandt andet som følge af et fornuftigt halvårsregnskab. Men først og fremmest som følge af rygtet om en aftale med Mitsubishi, der fik kursen til at tordne i vejret til niveauet 50 kroner i starten af september. Siden er kursen faldet tilbage til 37 kroner i skrivende stund. Analytikerne har endnu ikke ændret holdning til Vestas, men hold øje med Børsens Aktiepanel for ændringer i analytikernes vurdering.

Jeg synes Vestas ligner en aktie med begrænset risiko, og et fornuftigt kurspotentiale på kort og mellemlang sigt. Jeg har derfor for nylig købt en mindre aktiepost til mit pensionsdepot hos Nordnet. Jeg købte aktierne d. 24. august 2012 til kurs 33,20 kroner.

Nogle læsere vil nok undre sig over at jeg køber Vestas relativt kort tid efter jeg har kritiseret selskabet for dårlig ledelse. Jeg hæfter mig i den forbindelse ved, at ledelsen er næsten fuldstændigt udskiftet i løbet af de seneste seks måneder. Jeg synes den nye ledelse har anlagt en mere realistisk og aktionærvenlig kurs. Det er mit indtryk, at den nye ledelse er ved at rydde grundigt op.

Hvad mener du om situationen i Vestas lige nu?  Tror du kursen har bundet eller ej? Mener du det er på tide at overveje Vestas som investering? Om ikke andet fordi aktien er så upopulær? Eller mener du analytikerne får ret i deres skepsis?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer