Spring til hovedindhold

Sådan får du mere ud af din pension

En af topnyhederne på dr.dk og i Radioavisen i går var, at danskerne risikerer at få ”halveret deres pension”, fordi de ikke interesserer sig for den.  Bag undersøgelsen stod et af de store traditionelle pensionsselskaber, som med sin investering i en undersøgelse fik omtale for hundredetusinder i bedste sendetid.

Når jeg sætter mig ved tasterne, har jeg naturligvis også en agenda, nemlig at gøre dig opmærksom på at Nordnet kan være løsningen – med det fromme håb at du og andre læsere vil begynde at spare op til pension hos os. Det tjener vi naturligvis penge på, men vigtigere for dig er, at det her er dig, som kan få hundredetusinder ud af det – så meget kan nogle få sparede procenter om året betyde i længden.

Da du nu læser dette på Nordnetbloggen, går jeg også ud fra, at du er helt med på, at det generelt betaler sig, at tage magten over sine egne penge. Og at du allerede ved, at det er svært at finde bedre alternativer til langsigtet opsparing end aktier og investeringsforeninger. Derfor går jeg direkte til tippene:

1. Vælg investeringsalternativer med lave omkostninger. Let sagt, men hvordan? Her er nogle forslag:

  • Brug Investeringsguiden til at finde din risikoprofil og overordene fordeling mellem aktier og rentebærende papirer. For at gøre det endnu lettere bliver du præsenteret for et forslag til en fondsportefølje, som netop matcher din personlige risikoprofil. Investerer du i den, betaler du ingen kurtage for køb eller salg. Men vil du investere store beløb, eller er du mere typen, som gerne gør det selv, kan det dog ofte betale sig at gå videre til punkterne herunder.
  • Invester i indeksfonde og andre fonde med lave omkostninger. Nordnet har lanceret Superfonden, den første indeksfond helt uden omkostninger (ÅOP 0 %), som gør det let at investere i hele Københavns Fondsbørs eliteindeks, OMXC20.
    Vil du investere lidt bredere, kan du få et godt overblik på Investtorvet, som indeholder danske investeringsforeninger eller Fondstorvet, som indeholder kurtagefrie internationale fonde. Her kan du sortere på omkostninger, men også se, hvilke som har haft den bedste udvikling inden for forskellige kategorier.
  • Endelig kan du også investere direkte i aktier og dermed undgå alle årlige omkostninger. Det kræver naturligvis, at din opsparing har en vis størrelse, så omkostninger til kurtage ikke skal blive for store i forhold til det opsparede beløb. For at få inspiration til investeringer vil jeg anbefale dig at blive medlem på Shareville, hvor du kan følge over 25.000 andre private investorers rigtige porteføljer.

2.     Aktivér en månedsopsparing i investeringsforeninger eller ETF’er

For at gøre det nemt at spare op med lave omkostninger og spare mindre beløb op hver måned har vi fjernet kurtagen ved køb. Du får dermed en fordelagtig og enkel måned at spare op hver måned. Hvis du ikke selv ønsker at sammensætte din egen månedsopsparing med op til 4 fonde kan du vælge Nordnets Modelportefølje. Du kan læse mere om og starte din månedsopsparing her.

3.     Undgå omkostninger for indbetaling, depot m.m.

Et måske ret gennemskueligt tip fra en bank uden faste gebyrer, men ikke desto mindre: Flyt din pension væk fra banker eller pensionsselskaber, som trækker årlige gebyrer for indbetaling, administration m.m. Bare det kan spare dig nogle hundredetusinde kroner.

Har du allerede en pensionsopsparing, kan vores Flytteservice hjælpe dig med at flytte den til os. Det tager de ikke noget for.

Er du grundlæggende usikker på, hvad du skal stille op med din pension, så vil jeg anbefale dig at bruge nogle få tusinde kroner af de penge, som du sparer, på at få hjælp fra en uafhængig pensionsrådgiver. Det garanterer ikke, at du får mere i pension, men du behøver ikke være bekymret for, om rådene gavner rådgiveren mere end dig og din pengepung.

Jeg håber, at du med ovenstående tips kan finde en opsparingsform, der passer dig og din investeringsprofil. Har du spørgsmål, eller har du brug for hjælp med dine investeringer, er du altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice eller stille spørgsmål direkte her i bloggen.

Held og lykke med dine investeringer!

/Max

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-12-06 09:54

Hvornår begynder Nordnet at levere data til pensionsinfo?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-12-15 22:24

Hej MikaelB
Det er højt prioriteret, og vi håber at kunne levere data til pensionsinfo inden sommeren 2015.
Mvh.
Max

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-05-18 07:31

Er der en status på hvornår I kan levere data til pensionsinfo?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-10-12 11:08

Hej Max. Er vi enige om at sommeren 2015 er overstået ? Så hvornår ?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-19 18:17

hejsa. hvornår kan man forvente at se sin pension i pensionsinfo

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-01-20 20:48

Hej Rune

Desværre har det vist sig, at der er et større teknisk arbejde forbundet med at kunne levere data til pensionsinfo.

Vi har indtil videre valgt at prioritere anden produktudvikling, men det ligger højt på vores prioriteringsliste for pension i Danmark. Da jeg tidligere har haft fejl i forhold til hvornår vi kan levere dataen, vil jeg på nuværende tidspunkt afholde mig fra at forsøge at vurdere, hvornår det vil blive muligt.

Mvh
Max

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-08-09 16:05

Hej Max Gandrup, Angående pensionsinfo har I 16. juli 2015 skrevet nedenstående på Facebook – dvs. at I har fravalgt at være end del af pensionsinfo fordi det er for dyrt for jer. Dette er frustrerende for os (formentlig mange) kunder, som har multiple pensionsopsparinger og som derfor ikke kan få lavet en ordentlig prognose. Alle mine andre pensioner fremgår af pensionsinfo. Af svaret ovenfor fremgår det imidlertid, at det ligger højt på jeres prioriteringsliste… Hvilket af jeres to svar gælder…? Dvs., skal vi overhovedet gøre os forhåbning om at I bliver en del af pensionsinfo? Og er ovenstående svar… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2016-11-29 12:29

Jeg kan tilslutte mig det kor at det burde være højeste prioritet at få data overført til pensionsinfo. En af de årsager til at jeg valgte Nordnet i begyndelse var som følge af overblikket, men hvis Nordnet forhindre at skabe en integreret oversigt i pensionsinfo, så vil jeg overveje andre løsninger fremadrettet.

Gæst
Gæst
2016-06-21 11:11

Som kunde i Nordnet – vil jeg også gerne med i gruppen af dem der efterlyser at I kan levere data til pensionsinfo. Det må prioriteres bedre – der er jo en del andre banker der har klaret de tekniske udfordringer, så mon ikke de rette folk også kan klare det for jer?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2019-09-07 15:08

Hvad er status ? ønsker også at kunne se det hele i pensionsinfo.

Gæst
Gæst
2020-05-16 13:18

Jeg har været ved Nordnet i mange år, og har ca. hvert andet år en samtale med min pensionsrådgiver på min arbejdsmarkedspension. Det er et KÆMPE handicap at vi ikke kan inkludere min pensionsopsparing hos Nordnet i planlægningen af min pensionisttilværelse om mange år.
Jeg ville virkelig ønske at Nordnet tilslutter sig Pensionsinfo – det er for mit vedkommende det eneste pensionsdepot, der ikke er med i samarbejdet. https://www.pensionsinfo.dk/Borgerservice/footer/hvemErMed.html

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-08-22 10:54

Xdd

Sidst redigeret 2 År Siden af anonymous
Gæst
Gæst
2020-08-22 10:56

Hej, jeg har i mange år haft konti hos Nordnet – og for et par år siden flyttede jeg også dele af mine pensioner hertil. Det er et mega minus at man ikke kan følge sin pension og få den inkluderet i pensionsinfo. Det er gennem tiden kommet mange forklaringer om årsagen til at man ikke kan inkludere Nordnet i pensionsinfo – men efterhånden tænker jeg at viljen ganske enkelt ikke er til stede hos Nordnet – Er dette kundens tarv? Dette manglende overblik hos Pensionsinfo betyder at jeg overvejer at flytte pensionen over et hvor dette kan lade sig… Læs mere

Gæst
Gæst
2020-08-31 08:43

“vi håber at kunne levere data til pensionsinfo inden sommeren 2015”

Hvad er status sommeren 2020?

Gæst
Gæst
2021-01-02 19:31

Tilslutter mig koret af kunder, der ønsker data i pensionsinfo. For nyligt har jeg overvejet at skifte bank i forbindelse med et huskøb, og bankrådgiveren var meget uvillig til at se på data, der ikke lå i pensionsinfo.

Gæst
Gæst
2022-01-05 13:58

I sagde i 2014 af i ville begynde at levere data til pensionsinfo inden sommeren 2015? Det er ved at være længe siden. Er dette bare fuldstændig blevet droppet eller hvad sker der?

Gæst
Gæst
2022-01-05 13:59

Hvordan gik det lige med de der superfonde det første års tid?

Hvordan går det med at blive tilsluttet pensionsinfo

Gæst
Gæst
2022-01-05 14:06

Hvornår bliver det muligt at trække pensionstal fra Nordnet til Pensionsinfo?

Gæst
Gæst
2022-01-05 14:16

Hvad med at integrere til pensionsinfo?

Gæst
Gæst
2022-01-05 14:19

Har tidligere skrevet til NordNet og spurgt hvorfor min Ratepension hos NordNet ikke fremgik af Pensionsinfo. Fik svaret at det blev der arbejdet på og at man forventede at det ville blive muligt. Kan nu se fra andre indlæg at det er noget der er blevet “arbejdet” siden mindst 2015 og dermed mindst 7 år. SYV ÅR!!! Det må kunne gøres bedre og det er pinligt, at det ikke sket allerede. Og især når NordNet samtidigt forsøger at lokke pensionskunder til “så de kan få mere for deres pension”.

Gæst
Gæst
2022-01-05 14:45

Hvornår begynder Nordnet at levere data til pensionsinfo?

Kan se at der har været snakket om det i årevis efterhånden…

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-01-05 14:50

Hvornår forventer I at levering af data til pensionsinfo bliver etableret?