Spring til hovedindhold

Afkastrapporter 2019: Tjek omkostninger og risikoprofil

2019 er afsluttet, og året har bestemt været i investorernes favør. Aktieafkast på 15-30 % og obligationsafkast (danske) i omegnen af 0,5-3,0 %, afhængig af løbetid må siges at være et ganske glimrende investeringsår.

Hvad har du fået i afkast?
Vi kan se, at mange af Nordnets kunder har porteføljer, der har givet mellem 10-20 % i afkast, afhængig af risikoprofil.

Hvad har det kostet for dig at opnå dette afkast?
Omkostningerne har stor betydning for din porteføljes udvikling. En beregning fra Forbrugerrådet Tænk viser, at hvis du halverer dine omkostninger (fra 2 % til 1 %), vil du på 20 år kunne spare opnå en opsparing, der er 900.000 kr. større. Forudsætning: 1 million investeret i 20 år til en omkostning på 0,99 % i stedet for 2 %.

Der er to ting du skal være opmærksom på:

  1. Omkostninger. Hvad har det reelt kostet at opnå afkastet? Vi ser ofte at det koster et sted mellem 1,5-2,5 % at få passet sine investeringer i de traditionelle banker. De omkostninger kan deles op i flere underkategorier:
    • Honorar for pasning af dine værdipapirer.
    • Depotomkostninger for opbevaring.
    • Valutaomkostninger til udenlandske handler.
    • Årlige omkostninger på investeringsforeninger.
  2. Risikoprofil. Valget af risikoprofil er baseret på en individuel vurdering af din risikovillighed, tidshorisont mv. Vi ser ofte, at kunders risikovillighed er sat meget lavt i forhold til disse faktorer. Således investerer kunder med tidshorisonter på 15-20 år eller mere, ofte med en del lavere risiko, end de kan tillade sig, set i forhold til de historiske udsving i markederne.

Har du overladt dine investeringer til banken, kan være svært selv at påvirke afkastet i din portefølje. Derfor bør du holde et skarpt øje på det, som du kan påvirke – nemlig omkostningerne.

I Nordnet kan du få en fuld portefølje bestående af både, aktier, obligationer, ejendomme, valuta og råvarer for en pris mellem 0,79 og 0,99 % i SAMLET årlig omkostning. Vi har udviklet Nordnet Smarte Porteføljer i samarbejde med J.P Morgan, der er en af verdens førende investeringsbanker. Der er tale om et ”all inclusive” produkt, som giver dig en diversificeret portefølje med løbende rebalancering – og med mulighed for tre forskellige risikoniveauer.

Regneeksempel.
Du har investeret 1 million kr. i din nuværende bank. Dette betaler du måske 2 % for.
Omkostningen er derfor 2 % af 1 million = 20.000 kr.

Til sammenligning kan vi i Nordnet tilbyde følgende priser på vores porteføljeprodukt Smarte Porteføljer:

Nordnet Smart 5 – 0,79 % svarende til en årlig omkostning på 7.900 kr. pr. million. Alt inkl.
Nordnet Smart 10 – 0,89 % svarende til en årlig omkostning på 8.900 kr. pr. million. Alt inkl.
Nordnet Smart 15 – 0,99 % svarende til en årlig omkostning på 9.900 kr. pr. million. Alt inkl.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer