Spring til hovedindhold

John Stihøj: To tyske udbytteaktier

Indlægget er skrevet er John Stihøj, ejer af Aktieinfo.net. Blogger om aktier, tips og ideer om investering. Startede i 2001 aktieportalen Aktieinfo.net, en uafhængig udbyder af analyser af aktier og markedsforhold. Aktieinfo tilbyder en gratis aktieportal, men vores kerne er betalingsprodukter målrettet ”gør-det-selv-investorer” og andre med interesse for at investere og løbende følge udviklingen på de finansielle markeder

Detailkæden Metro AG og energiselskabet E.ON stiller solide udbytter i udsigt for 2012. Ledelsen i Metro foreslår et udbytte for 2012 på 1,1 EUR pr. aktie med udbetaling umiddelbart efter generalforsamlingen den 08-05-2013. I forhold til den aktuelle aktiekurs på 21,42 EUR er der tale om et direkte afkast på 5,1 %. Energiselskabet E.ON afholder sin generalforsamling den 03-05-2013 og her forventes et udbytte på 1,1 EUR svarende til et direkte afkast på 8,3 % baseret på den aktuelle kurs på 13,18 EUR.

Det lyder jo meget besnærende med et så højt afkast, der langt overstiger obligationsrenten.

Medaljen har imidlertid to sider. Dels er der for begge selskaber tale om et lavere udbytte end sidste år, og dels er begge selskaber presset på indtjeningen, ligesom udviklingen i selskabernes aktiekurser har været et mareridt. Never catch a falling knife er et klogt gammelt mundheld, for ingen ved jo hvor bunden er, før den bliver bekræftet. Men eftersom Metros aktiekurs er faldet fra ca. 65 EUR i sommeren 2007 til nu 21,42 EUR og E.ON´s aktiekurs i samme periode fra 50 EUR til nu 13,18 EUR synes disse to aktier at være interessante for langsigtede investorer.

Metro har haft et vanskeligt 2012 med en salgsvækst på 1,2 %. EBIT før særlige poster var 1.976 mEUR og efter særlige poster 1.391 mEUR. De store særlige poster skyldes en række effektiviseringstiltag og frasalg af Media Markt i Kina, Real i Østeuropa og Makro UK. Specielle forhold gør at selskabets skattesats er unormalt høj. Udlodningen svarer til 50 % af årets EBIT før særlige poster. Hvis selskabets ledelse med de iværksatte tiltag formår at genskabe et solidt overskud, synes aktien at være særdeles interessant for langsigtede investorer.

Vi mangler endnu at få de endelige regnskabstal for 2012 fra E.ON, men i en Update den 30-01-2013 bekræftede ledelsen følgende tal: EBITDA i 2012 forventes at blive 10,8 mia. EUR svarende til en stigning på 16 %. Overskud pr. aktie estimeres til 2,2 EUR og udbyttet forventes at blive 1,1 EUR pr. aktie. Som sådan pæne tal men investorerne brød sig ikke om, at udbyttet bliver nedsat fra 1,35 EUR i 2011 til nu 1,1 EUR.

For 2013 budgetteres med et EBITDA-resultat på 9,2-9,8 mia. EUR og et nettooverskud på 2,2-2,6 mia. EUR. Udbyttet for 2013 vil dog næppe kunne blive fastholdt på 1,1 EUR.

Begge aktier ligger i en teknisk nedtrend med tendens til nedsættelse af udbyttet. Det bryder investorerne sig ikke om. Imidlertid gælder det som investor om at købe før alle andre får øje på muligheden, og jeg mener der her er tale om to aktier med et betydeligt potentiale på længere sigt. Jeg hæfter mig ved, at der er teknisk stærk støtte til Metro nær kurs 20 og for E.ON´s vedkommende nær kurs 11.

Jeg har selv købt Metro i sidste uge, mens E.ON er inde på min watchliste med henblik på køb inden årets generalforsamling. Metro er desuden med i min portefølje hos Aktieinfo.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-05-02 12:20

Hvor stort er udbyttet i 2014 og er det snart at der er generalforsamling ?