Spring til hovedindhold

Tobias Nilsson fra JP Morgan gæster Nordnet

Dette indlæg er markedsføring.

Kan du fortælle os lidt om dig selv og om din rolle hos J.P. Morgan Asset Management?

Hos JP Morgan Asset Management er jeg ansvarlig for vores nordiske ETF forretning. Jeg har i længere tid arbejdet med ETF’er, hvor jeg primært har beskæftiget mig med institutioner og professionelle investorer. Det er derfor spændende at se ETF’er, der primært har været en institutionel investering til institutionelle gebyrer, nu også er tilgængelige til private investorer via Nordnet.

Det præsenterer også JP Morgan for en ny og bredere kundebase og giver kunderne mulighed for at opbygge bedre porteføljer.

Hvad er Research Enhanced Index Equity ETF’er egentlig? Hvordan adskiller de sig fra almindelige ETF’er?

På kort sigt er REI meget lig en passiv strategi med en lav tracking error til benchmark. De største drivkræfter for afkast og risiko er inden for land- og sektortildelinger. Denne pakke er ikke anderledes end en passiv investering, da de har de samme vægte som benchmark. Så de har de samme fordele, som vi sætter pris på med ETF’ers passivlignende risici, lave omkostninger, gennemsigtighed og likviditet.

Hvis du ser på en graf over en passiv ETF og et benchmark, for at visualisere forskellen, vil du se at de performer stort set ens, dog vil du se ETF’en performe en smule dårligere end benchmarket grundet omfanget af ETF’ens gebyrer.

REI følger også benchmarket på kort sigt, men målet er ikke at tracke det nøjagtigt, men at outperforme det i små trin over tid. Det sigter efter at have et lavt og kompenseret aktiv komponent for at forbedre risiko/belønningsprofilen for en passiv investering.

Forskellen ligger så i evnen til ikke at overgå et indeks på kort sigt, men over tid. Målet er omkring 0,75% om året med lignende risiko, hvor over tid vil denne forskel være ganske betydelig.

Investorer betragter traditionelt ETF’er som en måde at investere passivt og med lave gebyrer. Hvorfor foreslår du, at ETF’er skal have et aktivt komponent tilknyttet? Hvilke beviser har indtil videre vist, at dette giver mening?

Beviset for, at det har fungeret tidligere, er den over 30 årige lange track record, hvor JP Morgan har udført disse strategier for at levere en mere konsekvent outperformance.

Det er en af ​​de vigtigste ting at overveje, når man ser på et aktiv komponent; track-record og for det andet at forstå, hvordan investeringsprocessen ser ud.

I tilfælde af REI er der ikke en stjerneporteføljeforvalter, men et bredt team på omkring 100 karriereanalytikere, der er specialiseret i hvert marked og sektor. Det gør aktieuniverset i stand til at være bredt nok, men også dybt nok. De har over tid demonstreret, både ved fundemental analyse og møder med ledelsen at producere værdi ved at vælge aktier med højere performance inden for en given sektor. Dette er det aktive komponent for REI, små over- og undervægte på aktie niveau.

Så det er ikke hvilke sektorer eller lande du har eksponering mod (passiv), men hvilke virksomheder i en sektor (aktiv).

Så disse ETF’er ønsker at kombinere det bedste fra begge verdener inden for passiv og aktiv forvaltning.

ESG og bæredygtige investeringer er i dag i høj efterspørgsel. Hvordan inkorporerer du præcist bæredygtighedsscreening i jeres aktieudvælgelse?

Forskellen er, at så meget som vores analytikere forstår virksomheder ud fra et grundlæggende perspektiv, har de også et syn på ESGbæredyg-spørgsmålet og kan vælge ikke at investere i en fattig virksomhed fra det perspektiv, eller et, som de favoriserer. Det giver også mulighed for at engagere sig i virksomheder om ESG-spørgsmål og drive en positiv forandring.

Dette er en stor forskel og vigtigt for JP Morgan virkelig at forstå de virksomheder, vi investerer i fra et ESG-perspektiv, ud over hvad vi ser fra ESG-ratingbureauer osv.

Hvilken rolle skal Research Enhanced ETF’er spille i en individuel investors portefølje? Foreslår du at have dem i kernen af porteføljen eller bare som lidt krydderi på toppen?

Disse ETF’er er centrale byggesten, der giver passiv lignende risiko og afkast på kort sigt, så professionelle investorer bruger dem, som de ville have en passiv ETF.

Over tid har de potentiale for yderligere afkast, som løber op over tid.

Har du nogle tips til nye investorer derude? Til dem, som lige er begyndt deres ETF-investeringsrejse i dette marked?

Min ekspertise er inden for fond-udvælgelse, så det er nok bedst at jeg ikkr giver jeres investorer mine investeringstips. Det er der andre kollegaer hos JP Morgan, der er meget bedre til end mig. Men tænk på diversificering og en afbalanceret portefølje. En af fordelene ved ETF’er er at de kan tilbyde diversificering i mange aktier i én investering. Overvej udviklede markeder (Developed Markets) vs. nye markeder (Emerging Markets). Det er et valg, der påvirker dit resultat. Hvis du er usikker, kan du vælge at handle passivt eller i henhold til markedet. I så fald ville en neutral “passiv” position være omkring 12% nye markeder og 88% udviklede markeder i en global markedsportefølje. Afhængigt af din opfattelse eller risikovillighed kan du over- eller undervægte andelen i nye markeder komponentet.

På samme måde kan du vælge at ændre din eksponering mod USA eller Europa i din udviklede portefølje eller forblive neutral. Med hensyn til JP Morgan REI ETF’er tilbyder vi Developed Markets, Emerging Markets, USA og Europa.

Invester desuden langsigtet. Det kan være svært selv for professionelle investorer at time markedet, så køb og behold kan faktisk være en stærk strategi over tid.

Betydningen af ​​tidsdiversificering overses ofte, noget Nordnets Månedsopsparing giver.

2021 har været et stærkt år, men hvis vi går ind i en periode med positivt, men lavere afkast på aktiemarkedet i 2022, er yderligere afkast til passiv endnu vigtigere.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer