Spring til hovedindhold

Investeringsforeninger til din portefølje

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, giver dig nu fire tips til at udvælge de helt rigtige investeringsforeninger til din portefølje. Nu får du viden og de rigtige spørgsmål til at finde de investeringsforeninger, der passer bedst til din investeringsprofil.

Hvilke forventninger har du til et afkast?
Gør op med dig selv, om du har nogle konkrete afkastforventninger til specifikke regioner, sektorer eller faktorer, der virker i aktiemarkedet. Det kan være, at du tror på medico, robotics eller finder tendenserne i emerging markets spændende. Alle investeringsforeningerhar deres eget fokusområde, så det kan være smart at være klar over hvilke områder, man selv tror på.

Er du aktiv eller passiv?
Find ud af, hvorvidt du vil investere aktivt eller passivt. De aktivt forvaltede investeringsforeningerer oftest dyrere, men kan også potentielt give et højere afkast til en højere risiko. Du skal finde ud af, om du synes, de er pengene værd. På den anden side er de passivt forvaltede investeringsforeninger, hvor omkostningerne er lidt lavere, men hvor potentialet og risikoen også er derefter. Gør op med dig selv, hvilken type fond, der passer til din investeringsprofil.

Kig efter morningstar-rating
investeringsforeningerfår tildelt morningstars, som er et udtryk for, hvordan de har klaret sig i en bestemt periode inden for en bestemt kategori. Ratingsystemet er ikke en garanti for fremtidig success, men kan give en idé om, hvordan performance tidligere har været for en specifik investeringsforeninger.

Har den enkelte investeringsforening klaret sig godt over tid?
Hold øje med, hvordan afkastet over en længere periode har været hos de enkelte investeringsforeninger. Ikke fordi det er en garanti for fremtiden, men fordi det er en indikator for, om de har været i stand til at kompensere for de ekstra omkostninger, der er ved at investere i dem.

Skræddersy din portefølje med Nordnets Investeringsguide.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer