Spring til hovedindhold

Twitter i fantomstigning efter regnskab

30 % stigning på bedre end ventet regnskab

Twitter aflagde deres 2. kvartalsregnskab tirsdag den 29/7 efter amerikansk lukketid. På forhånd var regnskabet ventet med skeptisk spænding. En omsætningsskuffelse ville kunne tolkes som en vækstsvaghed og netop væksten er helt afgørende for Twitter casen. Twitter skuffede dog ikke , men overgik forventningerne massivt. I eftermarkedet nærmest eksploderede aktien, og det er der flere grunde til.

Twitter indlæg på Nordnetbloggen

I 4  indlæg på nordnetbloggen har jeg tidligere skrevet om hvad min opfattelse var af Twitter aktien. Først drejede det sig om at jeg startede året med at være investeringsskeptisk. Du kan se eller gense det indlæg ved at klikke her.

I dette indlæg skrev jeg om kursfaldet som en konsekvens af udløbet af en “lock-up” periode. Se eller gense det her.

Siden blev jeg mindre aktieskeptisk i takt med aktien tabte mere og mere af sin markedsværdi. I dette indlæg omtalte jeg at jeg ikke længere mente der var nogen sund fornuft i at være ”investeringskort” i aktien. Se eller gense indlægget her.

I det sidste indlæg forklarede jeg hvorfor Twitter aktien havde været en af mine egne personligt gode investeringsbekendtskaber. Se eller gense indlægget her.

Omsætningstal sprænger ”banken”

Med en omsætning på 312 mio. USD i kvartalet overgik Twitter klart forventningerne som lød på i gennemsnit 283 mio. På bundlinien blev det til en indtjening på 0,02 USD mod et forventet underskud på 0,01 USD. At en væsentlig positiv omsætningsafvigelse trods alt ikke ender med at slå mere igennem på bundlinien, skal man ikke lægge så meget i på kort sigt. Det koster på kort sigt at vokse.

Fantomstigning i eftermarkedet

Efter regnskabsannonceringen steg Twitter markant. Det skyldes ikke kun at tallene i sig selv var væsentlig bedre end forventet, men især det som er sket og den udvikling der har været især det seneste kvartal og reelt siden børsnoteringen:

  • Twitter er meget højt prissat og nøgleordet er ”vækst”. For at retfærdiggøre den nuværende høje prisfastsættelse på ca. 10x den forventede omsætning i 2015, kræves der løbende at investorerne bliver overbeviste om, at væksten er på sporet og intakt.
  • For et par måneder siden faldt aktien massivt efter udløb af en ”lock-up” periode, hvor ledende medarbejdere og ”gamle” investorer fik mulighed for at sælge ud af de aktier, som de har haft i en længere periode. Denne mulighed har ikke eksisteret før 6 måneder efter børsnoteringen. Annonceringen af dette ”lock-up” udløb skabte et salgspres (potentielt 480 mio. aktier blev investeringsfrie), og kursen faldt med ca. 20 % i forventning om netop at det stigende udbud kunne trykke kursen yderligere. Det er dog kun ca. 1/5-1/6 af de ”frie” aktier, som har skiftet hænder. Hvis regnskabet havde skuffet, kunne det tænkes at flere af disse ”nyligt frie” aktier ville være kommet i ”spil” og frygten herfor kunne have trykket kursen yderligere.
  • Forud for regnskabet har der været en betydelig ”short handel” i aktien. Netop det positivt overraskende regnskab, tvinger de investorer, som har solgt sig kort i aktien til at dække deres positioner ind og det giver en overefterspørgsel i aktien og har været medvirkende til at aktien initielt efterfølgende steg raketagtigt. Alene på basis af tallene ville en stigning på i omegnen af det halve eller ca. 10-15 % være mere realistisk.
  • Twitter udtaler at væksten i kvartalet ikke har været drevet af enkeltstående store sportsbegivenheder såsom VM i fodbold, men i stedet af produktlanceringer. Det bestyrker investorerne i at der ikke blot var tale om en enkeltstående positiv vækstoverraskelse.

Vækstcasen intakt, men aktien fortsat højt prissat

Selv om Twitter leverede indtjeningsvaren og gjorde skeptikerne til skamme, forbliver casen nogenlunde uændret. Aktien er fortsat højt vurderet, og Twitter skal løbende bevise, at de ikke kun er i stand til at øge antallet af brugere, men også at de kan trække flere og flere penge ud af det stigende antal bruger. Twitter aktien forbliver samtidig også en aktie, som i større omfang vil udvikle sig på basis af stemning og mere kortsigtede investeringsbeslutninger.

Anm: Jeg ejer ikke aktier i Twitter

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer